files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujalo nás. Dočká sa futbalový fanúšik konečne najvyššej súťaže?

Na michalovskom futbalovom štadióne minulý utorok vypukla nefalšovaná postupová radosť. Zatiaľ síce iba taká opatrná, keďže kompetentní krotia eufóriu, no verme, že mierna nedôvera pominie a Michalovce sa konečne dočkajú najvyššej súťaže.

Aká je nasledovná situácia? Únia ligových klubov nedávno rozhodla, že pre sezónu 2015/2016 neudelí licenciu pre najvyššiu súťaže tímom MFK Košice a FK Dukla Banská Bystrica. Z najvyššej súťaže tak vypadnú dva tímy a postúpiť by logicky mali po splnení licenčných podmienok prvé dve mužstvá z druhej najvyššej súťaže. Keďže dve kolá pred koncom majú na čele tabuľky MFK Zemplín Michalovce a MFK Skalica (ten má o jeden odohratý zápas menej) pred tretím Prešovom nedostihnuteľný trinásťbodový náskok, do najvyššej súťaže by mali ísť tak Zemplínčania, ako aj Záhoráci.

Dočká sa teda michalovský fanúšik konečne najvyššej futbalovej súťaže? Vedenie klubu už dlhodobo vytvára podmienky na to, aby sa tak aj stalo. Infraštruktúrou, prácou s mládežou či podmienkami tam už michalovský futbal patrí, dnes sa zdá, že tam bude patriť konečne aj formálne. Michalovčania totiž počas tejto sezóne aj napriek tomu, že oproti minulosti príležitosť dostávajú predovšetkým odchovanci klubu, jasne ukazujú, že by sa nestratili ani v najvyššej súťaži. Tréner Šturma vtlačil mužstvu svoju pečať a jeho metódy naozaj fungujú. Aj preto sa Michalovčania momentálne vyhrievajú na postupovom mieste a miestenku medzi ligovou smotánkou im už pravdepodobne nevezme nikto.

Aj keď ich postupová radosť vypukla už minulý utorok, michalovskí futbalisti si na definitívu ešte musia chvíľu počkať

Je pozoruhodné, že michalovský futbal do prístavu zvaného „Fortuna liga“ doviedol takmer neznámy tréner, ktorý predčil aj také trénerské esá ako Mikuláš Komanický, Vlastimil Petržela či Jozef Bubenko. Týmto trénerským matadorom sa to nepodarilo, zatiaľ čo českému trénerskému nováčikovi áno. Čo bolo základom postupu? Podľa môjho názoru jednoznačne silná partia, ktorá sa utvorila aj za výdatnej Šturmovej pomoci už minulé leto a formovala sa celú sezónu. Slovenská mladosť doplnená španielskym talentom, to je zmes, ktorá dokonale funguje. Okolo dvojice skúsených Michal Gallo a Samuel Garcia Bayón sa totiž vytvoril mladý kolektív, ktorý ťahá za jeden koniec povrazu a zdá sa, že to aj dotiahne tam, kam sa nedostali predtým viacerí predchodcovia súčasných hráčov hájacich žlto-modré farby michalovského futbalového klubu. Pravdepodobne už od leta totiž budú hrať najvyššiu súťaž, čo sa predtým v stotriročnej histórii nepodarilo v metropole Zemplína žiadnemu inému futbalovému kolektívu a futbalisti budú po hádzanárkach Iuventy a florbalistkách Eastern Wings Michalovce jediným mužským michalovským tímom v najvyššej republikovej súťaži.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.06.2015 21:27:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.