files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal rozdielom triedy Sereď a skončí minimálne druhý

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 9. kola nadstavbovej časti DOXXbet ligy o postup do Fortuna ligy nad tímom ŠKF Sereď rozdielom triedy 4:1 (1:1) a v tabuľke tak skončia minimálne na druhom mieste, ktoré bude po definitíve o odobratí licencie pre družstvo MFK Košice znamenať účasť v najvyššej súťaži. Prvý gól Michalovčanov zaznamenal v prvom polčase španielsky legionár Samuel Garcia Bayón, ktorý mieril z pokutového kopu presne po sedemnástykrát v sezóne, v druhom polčase ho napodobnili Dominik Kunca, Erik Streňo a Michal Hamuľak. Zverenci trénera Františka Šturma odohrajú v nadstavbovej časti ešte tri kolá, v ktorých sa pobijú o prvé miesto v tabuľke s tímom MFK Skalica. V sobotu sa predstavia v rámci 12. kola v Nitra, v sobotu 6. júna o 17.00 privítajú v predposlednom kole na domácej pôde rezervu MŠK Žilina, no a v tohtosezónnej derniére nastúpia v sobotu 13. júna práve na ihrisku Skalice.

Michalovskí futbalisti vedeli, že prípadná výhra im zabezpečí minimálne druhé miesto, ktoré bude pravdepodobne zaručovať postup do najvyššej súťaže. Aj preto k zápasu pristúpili aktívne a už v siedmej minúte po faule Tomáša Hanzela na unikajúceho Erika Streňa hlavný arbiter Chmura odpískal pokutový kop a Hanzela po druhej žltej karte vylúčil. Z nariadeného pokutového kopu sa nemýlil Samuel Garcia Bayón, ktorý svojím sedemnástym tohtosezónnym presným zásahom otvoril skóre - 1:0. Po ňom aktivita domácich začala aj napriek presilovke o jedného hráča upadať. V 23. minúte ešte mohol pridať druhý gól Stanislav Danko, ktorý však mieril tesne vedľa brány hosťujúceho Rybanského. Za poľavenie v aktivite prišiel zo strany súpera trest. Ten v 35. minúte podnikol rýchly protiútok a na konci akcie bola vyrovnávajúca strela Huláka - 1:1. Vo zvyšných minútach prvého dejstva sa už nič zaujímavé neudialo, a tak išli tímy do kabín za trochu prekvapivej remízy 1:1.

Na začiatku druhého polčasu začalo výdatnejšie pršať a kvapky dažda priniesli viac šťastia domácim futbalistom. Tréner František Šturma počas prestávky zmenil rozostavenie, na ihrisko poslal druhého útočníka Michala Hamuľaka, ktorý rozhýbal ofenzívu adepta na postup do Fortuna ligy. Už po troch minútach tohto dejstva obrane súpera unikol Dominik Kunca a po nad Ladislava Rybanského poslal svoje družstvo opäť do vedenia - 2:1. Aj po strelenom góle domáci pokračovali v útočnej hre a v 53. minúte sa skóre duelu menilo opäť, keď po osi Marcos Perez - Michal Hamuľak - Erik Streňo poslal posledne menovaný loptu do prázdnej brány - 3:1. Vynikajúcu pätnásťminútovku domácich zavŕšil v 61. minúte Michal Hamuľak, ktorý v úniku preloboval Rybanského a poslal tak svoj tím do jednoznačného vedenia 4:1. Michalovčania vedomí si náskoku naďalej kontrolovali priebeh hry a zaslúžene tak dokráčali k výhre, ktorá im zabezpečuje minimálne druhé miesto v konečnej tabuľke. Ich náskok ešte mohol navýšiť štyri minúty pred koncom Jozef Šimon Turík, jeho nádhernú strelu však brankár ŠKM Ladislav Rybanský vytlačil na rohový kop.

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF Sereď 4:1 (1:1)

Góly: 8. Bayón, 48. D. Kunca, 53. Streňo, 61. M. Hamuľak - 35. B. Hulák

ŽK: 1. T. Hanzel, 58. A. Morong, 61. Mujkoš (všetci Sereď)

ČK: 7. T. Hanzel (Sereď)

Rozhodoval: Chmura - 1 245 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Bayón (61. Turík), S. Danko (46. M. Hamuľak), A. Leško - Streňo (71. M. Regáli) 

ŠKF: L. Rybánsky – Tarek, Chynoradský, T. Hanzel, Jurica (86. Jankto) - Mujkoš - M. Pecho, Loduha, Varhaník, B. Hulák – A. Morong (76. Marián Adam)



Uverejnené: 26.05.2015 22:58:01
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.