files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sečovčania na Extraligu nakoniec nedosiahli

Ani sedemgólový výhra 34:27 nestačila hádzanárom ŠK Noxwell Sečovce na postup do najvyššej Extraligy. V odvetnom barážovom stretnutí totiž zverenci trénera Slavomíra Semana prehrali na pôde ŠKH Agrokarpaty Pezinok o pätnásť gólov 21:36 (13:19) a možnosť účasti v najvyššej súťaži si tak vybojoval víťaz západnej skupiny prvej hádzanárskej ligy.

Sečovskí hádzanári si nakoniec postup do Extraligy nevybojovali (foto archív ŠK Noxwell)

Súper hral „presilovku o dvoch hráčov“

Tréner prvoligového nováčika, ktorý hneď vo svojej premiérovej sezóne siahal na postup do Extraligy, Slavomír Seman, bol aj dnes s výsledkom nespokojný, no tvrdil, že prehra mala svoje príčiny aj niekde inde... „O postupe Pezinka rozhodlo asi to, že sme doma nevyhrali vyšším rozdielom. Keby sme však doma zvíťazili rozdielom pätnástich, šestnástich, či dokonca dvadsiatich gólov, dovolím si tvrdiť, že tam by sme prehrali o dvadsať jeden...“ vyhŕklo zo zjavne nespokojného trénera ŠK Noxwell, ktorý následne pokračoval. „Od úvodných sekúnd mi bolo jasné, že my tam ten zápas nemáme šancu zvládnuť. Súper sa pripravil veľmi dobre nielen na hru, ale aj na niečo iné... Niekto nás nepustil prakticky do ničoho. Časté prerušovanie našich akcií, oslabovky. Z vysokej prehry sme určite sklamaní, no mne bolo od úvodnej sekundy jasné, že tam neuspejeme, keďže niekto bol zjavne proti nám. Stál proti nám súper, ktorý hral celý zápas „presilovku o dvoch hráčov,“ podotkol ešte Slavomír Seman.

S prvou sezónou sú spokojní

Sečovskí hádzanári ako nováčik súťaže síce nevstupovali do ligy s veľkými cieľmi, no chceli sa dostať do extraligovej baráže. To sa im nakoniec po druhom mieste vo východnej skupine, hneď za rezervou Tatrana Prešov, ktorá postúpiť nemohla, podarilo. Aj preto sklamanie vystriedal v slovách trénera Semana mierny pozitivizmus. „Neúspechom sa to určite hodnotiť nedá. Naším cieľom bolo ísť do baráže, čo sme aj splnili. Už keď sme tam boli, chceli sme postúpiť do Extraligy, to nepopieram. Na extraligovú baráž sme sa síce pripravili po športovej stránke, ale nepripravili sme sa na ňu zákulisne. V tom bol súper od nás lepší. Sezónu ale hodnotiť negatívne nemôžeme. Síce sme mali ťažší začiatok, potom sa to rozbehlo a s prvou sezónou tak musíme byť spokojní,“ uviedol na margo nováčikovskej sezóne hrajúci tréner ŠK Noxwell Slavomír Seman.  

ŠKH Agrokarpaty Pezinok - ŠK Noxwel Sečovce 36:21 (19:13)

prvý zápas 27:34, do extraligy postúpil Pezinok

Pok. hody: 5/4 - 7/5. Vylúčení: 2 - 7, navyše ČK 19. minúta Jurko (Sečovce - za tri vylúčenia). Rozhodovali: Mandák, Rudinský.

ŠK NOXWELL: Bakša, Rozman - D. Rusnák 3, M. Šiška 5, Seman 2, Bača 2, Tóth 1, Capík 1, Rogoz 1, Fuňák 4, Jurko 2.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.05.2015 18:22:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.