files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín si pri Váhu nepotykal s koncovkou

Ešte v stredu, či vo štvrtok mal zápas deviateho kola nadstavbovej časti DOXXbet ligy o postup do  Fortuna ligy pre nich nesmierne dôležitú úlohu. Na lídra súťaže zo Skalice totiž strácali v boji o jediné postupové miesto futbalisti MFK Zemplín Michalovce jediný bod a duel na ihrisku Šale museli vyhrať. Situácia sa ale po piatku zmenila a jeho dôležitosť nabrala ešte väčšie grády. Po odobratí licencie prvoligovému MFK Košice je totiž zrejmé, že do ligy postúpia po splnení podmienok až dva tímy z druhej najvyššej súťaže. Skalica a Michalovce majú pred svojimi prenasledovateľmi výraznejší náskok, Záhoráci po výhre v sobotňajšom zápase v Liptovskom Mikuláši (2:0) pred tretím Prešovom už šestnásťbodový (Šarišania ešte majú nedeľňajší duel s rezervou MŠK Žilina k dobru) a štyri kolá pred koncom ich už môžeme radiť medzi „fortunaligistov“. Blízko k vytúženému cieľu sú aj michalovskí futbalisti, ktorí remizovali v Šali 0:0 a pred tretím Prešovom, ktorý má o jeden zápas menej, majú momentálne trinásťbodový náskok. O svojom postupe medzi slovenskú futbalovú elitu môžu rozhodnúť nasledujúci utorok 26. mája, kedy v stretnutí 10. kola o 19.30 pod umelými relektormi privítajú celok ŠKF Sereď.

Chýbal iba strelený gól

Aj keď Michalovčania poznali aktuálnu situáciu a prípadná výhra v Šali by pre nich znamenala pravdepodobne historický postup do najvyššej súťaže, na túto istotu si budú musieť ešte niekoľko dní počkať. Po bezgólovej remíze pri Váhu totiž svoje postupové oslavy trošku oddialili. „Určite by som nepovedal, že sme tam hrali zle. Odohrali sme dobré stretnutie, v ktorom sme dominovali. Tie prvky, ktoré chceme, aby v našej hre boli, sme aj videli. Našim problémom ale bola koncovka. Mali sme dostatok šancí, aby sa stretnutie preklopilo na našu stranu. Žiaľ, chýbala k tomu finálna fáza. Dvakrát sme nastrelili brvno, raz domácu žrď, vyložené šance mal Kunca aj Vernon. Mohli sme dať aj šesť – sedem gólov, bohužiaľ, ani jeden sme nedali. Možno trošku šťastia, inak na chlapcov veľa výčitiek nemám. Chýbal nám iba strelený gól,“ zhodnotil stretnutie v Šali, kde sa Michalovčanom v predchádzajúcich rokoch príliš nedarilo ich tréner František Šturma.  

Potešiť sa s divákmi    

Ten videl paralelu s nepremenenými šancami aj v udalostiach, ktoré v piatok poriadne rozvírili postupové vody DOXXbet ligy. „Určite to bolo aj v tom. Po sobote sme mohli mať postupovú definitívu, čo možno na náš mladý tím vplývalo. Viacerí chlapci hrajú prvý rok druhú ligu a chýbajú im skúsenosti. Teraz sa dostali do situácie, že keby vyhrali, sú postupujúci, čo im pravdepodobne trochu zviazalo nohy,“ zdôraznil michalovský lodivod, ktorý však verí, že po utorku a víťazstve nad tímom ŠKF Sereď budú mať postupovú definitívu aj oni. „Máme pred sebou „anglický týždeň“. Okrem domáceho súboja so Sereďou aj sobotňajší duel v Nitre. V hlave však máme momentálne iba ten utorkový zápas a sústredíme sa na to, aby sme ho zvládli. Na nedeľňajšom tréningu sme si duel v Šali zhodnotili a teraz sa pripravujeme iba na utorok, s cieľom, aby sme potešili divákov a spolu s nimi sa po zápase radovali z postupu do najvyššej súťaže. Je to už totiž jasne dané, že postupujú prvé dve družstvá a ja verím, že to pre nás dopadne dobre,“ dodal na záver František Šturma.

Peter Brendza

Súvisiaci článok: Remíza MFK Zemplín v Šali



Uverejnené: 24.05.2015 17:43:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.