files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín do Šale s cieľom udržania neporaziteľnosti

Už desať zápasov nenašli michalovskí futbalisti v ligovej súťaži premožiteľa. „Šturmovci“ zakopli akurát vo svojej jarnej premiére, keď prehrali na pôde Lokomotívy Košice (0:1), odvtedy ťahajú najskôr v troch zvyšných kolách DOXXbet ligy skupina Východ a potom v siedmych nadstavbových kolách o postup do Fortuna ligy sériu bez prehry. Nečudo tak, že čoraz viac klopú na prvoligovú bránu, keď v tabuľke sú na druhom mieste, s minimálnou jednobodovou stratou na lídra súťaže MFK Skalica. Práve medzi nimi a Záhorákmi sa teda rozhodne o tom, kto nahradí v sezóne 2015/2016 v najvyššej Fortuna lige už istého vypadávajúceho FK Dukla Banská Bystrica. Veľa môže napovedať už víkendové ôsme kolo, v ktorom sa obaja ašpiranti na postup predstavia u súperov. Zatiaľ, čo Skaličania hrajú v Liptovskom Mikuláši, Michalovčania si idú po dôležité body do desiateho FK Slovan Duslo Šaľa.

Michalovčania mali pred dvoma týždňami v takomto čase na prvú Skalicu stratu štyroch bodov. Potom však Záhorákov zdolali v domácom stretnutí 3:1 a body potvrdili aj minulý víkend domácim triumfom 2:0 nad Sencom. „Zisk šiestich bodov z týchto zápasov bol naším cieľom. Takto sme si to predstavovali, chceli sme bodovať naplno. To sa nám podarilo, takže s týmito výsledkami je spokojnosť,“ rozhovoril sa ľavý bek michalovskej obrany Milan Šimčák a na margo ďalšej situácie v druhej najvyššej súťaži dodal. „Ideme ďalej za svojím snom. Stále strácame na Skalicu jeden bod a túto stratu chceme dohnať, čo najskôr. Momentálne sa nám darí, neprehrali sme už desať zápasov, vyhrali sme trikrát v rade a ja dúfam, že vyhráme aj zvyšných päť zápasov, ktoré nás v lige ešte čakajú. Verím teda, že môžeme pokračovať vo víťaznej série a na konci si splníme vytúžený sen.“ Skaličania si aj napriek dobrým výsledkom Michalovčanov držia prvé miesto v tabuľke, ich náskok je už však iba jednobodový. „Verím, že sa to čoskoro zmení a na prvom mieste ich v tabuľke vystriedame my. Do konca súťaže sa hrá ešte o pätnásť bodov, takže jeden bod je minimálna strata. Všetko máme naďalej vo svojich rukách. Dúfam, že si v najbližších kolách vybudujeme náskok. Najideálnejšie by bolo, keby sme mali postup v hrsti už pred posledným kolom, v ktorom sa predstavíme práve na Záhorí. To by bol pre nás najideálnejší scenár,“ podotkol ešte Milan Šimčák.

Milan Šimčák verí v sobotňajší zisk troch bodov

Zverenci trénera Františka Šturma majú pred sebou do konca súťaže ešte päť kôl. Počas víkendu sa predstavia na pôde ŠK Slovan Duslo Šale, odkiaľ v minulosti body príliš nenosili. Situácia sa však zmenila a tá momentálna im velí na juhu Slovenska bodovať naplno. „Určite tam pôjdeme s cieľom vyhrať. Uvidíme, s čím domáci futbalisti vyrukujú, no očakávam, že nás tam ľahký zápas nečaká. Ten nás však nečaká ani vo zvyšných štyroch kolách,“ zdôraznil ľavý obranca MFK Zemplín, ktorý so svojimi spoluhráčmi zdolal v druhom kole Šaľu na vlastnom trávniku 4:0 (2:0), keď sa do čierneho dvakrát trafil Samuel Garcia Bayón a po jednom presnom zásahu pridali Marcos Calero Perez a Dominik Kunca. „Vtedy im zápas príliš nevyšiel a veľa toho u nás neukázali. Určite sa však s tým nemôžeme uspokojiť a musíme ísť od prvých minút naplno. Každý duel je totiž iný a iba aktívny prístup k nemu nám prinesie vytúžené víťazstvo. Keď sa tak stane a my budeme hrať naplno, verím, v zisk troch bodov, ktoré zo Šale doniesť potrebujeme,“ presvedčivo dodal na záver Milan Šimčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.05.2015 13:53:21 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.