files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania na Pražskom polmaratóne 2010

Tento polmaratón patrí medzi 5 najlepších polmaratónov na svete. V tomto roku sa usporiadatelia mohli tešiť rekordnej účasti až  8,5 tisíc bežcov, oproti minulému roku je to nárast až o dvetisíc.

Najlepším slovákom Michalovčan

V zamračenom počasí okolo 12 stupňov celzia a silnom vetre sa pustili na trať aj traja zástupcovia Zemplína. Prvým je Tomáš Ruskovský z klubu SK Comenium Michalovce, ktorý sa behaniu venuje už desať rokov. Počas tohto obdobia zaznamenal množstvo úspechov. Je víťazom posledného ročníka Michalovskej oblastnej bežeckej ligy. Na polmaratóne v Prahe štartoval už minulý rok, kedy sa umiestnil v prvej 50-tke ako najlepší Slovák na výsledkovej listine spomedzi 6,5 tisíca zúčastnených bežcov. V tomto roku cestoval na tento známy polmaratón opäť s cieľom obhájiť umiestnenie z minulého roka. „Bohužiaľ, nevyšlo mi to tak ako, som si to plánoval, trápila ma bolesť pravej nohy, čo sa prejavilo v druhej polovici preteku a skončil som myslím na slušnom 132. mieste“, prezradil Tomáš. Druhým a tretím zástupcom Zemplína boli Rudo Ruskovský a Michal Dudič, bežci amatéri, ktorí sa na toto podujatie pripravovali vyše pol roka. V podstate to bol ich prvý podstatný pretek, dovtedy absolvovali rôzne bežecké preteky v okolí Michaloviec a na východnom Slovensku. Mali v pláne bežať kilometer pod päť minúť, čo im aj vyšlo a v cieli mohli títo „amatéri“ byť teda nadmieru spokojní. Ich výsledný čas 1:45:25 a umiesnenie na 2133.-tom mieste. „Čo môžeme povedať, atmosféra je tu perfektná, oranizácia na veľmi vysokej úrovni, občerstvenie, masáže pred a po preteku, v cieli medaila a možnosť vyryť si svoje meno a čas na pamätnú tabuľu. Určite sa tu ešte o rok vrátime, veľmi sa nám tu páčilo a budúci rok chceme byť samozrejme lepší“, prezradil druhý z bratskej dvojice Rudo Ruskovský.

Stretli Nedvěda

Známy futbalista Pavel Nedvěd bol taktiež jedným z aktérov tohto populárneho podujatia. „Podarilo sa nám ho dobehnúť a prehodiť zopár slov počas preteku. On bežal spolu so svojím tímom, keďže robil reklamu pre jednu nadnárodnú spoločnosť“, poznamenal Rudo a pokračoval „ihneď nám vyhlásil, že zdolať tento polmaratón je ťažšie, ako odohrať jeden zápas v Lige majstrov. Víťazom celého podujatia bol KIMURER JOEL KEMBOI z Kene, ktorému sa však nepodarilo prekonať traťový rekord z minulého roka 1:00:07, hlavne kôli silnému vetru a zaostal však len o dve sekindy.                                                             

   (juke)



Uverejnené: 22.04.2010 09:12:47 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.