files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľ Michalovčanov jasný. Vrátiť sa na víťaznú vlnu!

Nadstavbová časť druhej najvyššej futbalovej súťaže DOXXbet ligy o postup do Fortuna ligy pokračuje nasledujúci víkend ďalším, už svojim piatym kolom. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí minulý týždeň ukončili domácou remízou s Nitrou (1:1) svoju trojzápasovú nadstavbovú víťaznú sériou, sa tentokrát predstavia na pôde po základnej časti druhého tímu západnej skupiny MŠK Žilina B.

Vráťme sa ešte na chvíľu k minulej sobote, kedy Michalovčania na domácom trávniku aj napriek tomu, že Nitrania dohrávali o dvoch hráčov menej, remizovali 1:1. Ich jediný presný zásah zaznamenal v závere prvého polčasu stredopoliar Stanislav Danko, ktorý sa v základnej zostave trénera Šturmu objavil v jarnej časti po prvýkrát. „V prvom rade by som sa rád poďakoval trénerovi, že mi dal šancu. Snažil som sa mu to oplatiť, dúfam, že som ho nesklamal. Gól ma určite potešil. Každý hráč ide do zápasu s tým, že strelí gól, takto bolo aj pri mne. Nejako sa to ku mne poodrážalo a potom to padlo do brány. Gól síce teší, no ešte viac by tešil, kebyže bol víťazný,“ smutne skonštatoval bývalý slovenský mládežnícky reprezentant, podľa ktorého ďalších slov mali žlto - modrí proti Nitre na víťazstvo. „Určite! Podľa môjho názoru sme herne boli lepší, len sme to nevedeli pretaviť do druhého gólu. Chýbalo nám aj trošku šťastia. Nič sa však nedá robiť, musíme to odčiniť v ďalších zápasoch,“ podotkol Stanislav Danko.

Štyri body nie sú veľa  

Keďže najväčší konkurent Michalovčanov v boji o postup do najvyššej súťaže MFK Skalica minulý víkend v domácom súboji s Bardejovom nezaváhal (3:0), strata zverencov trénera Františka Šturmu narástla opäť na štyri body. „Štyri body vôbec nie sú veľa a dá sa toto manko vo zvyšných ôsmych kolách zmazať. Nemôžeme si však dovoliť tak strácať zápasy, ako s Nitrou. Dohrávali sme o dvoch hráčov viac, takže sme to vyhrať mali. Čaká nás osem duelov a v nich jednoducho musíme bodovať naplno. Keď sa nám to podarí, postúpime do najvyššej súťaže,“ zdôraznil rodák z neďalekých Pozdišoviec, ktorý verí, že sa Michalovčania hneď v následnom kole v súboji na pôde rezervného tímu MŠK Žilina vrátia na víťaznú vlnu. „Verím, že sa tak stane. Žilinu nemôžeme podceniť, musíme ísť naplno do zápasu od prvej minúty. Ideme tam s jasným úmyslom vyhrať a ja dúfam, že sa nám to aj podarí. Určite máme kvalitu na to, aby sme pod Dubňom vyhrali,“ uviedol na záver dvadsaťjedenročný Stanislav Danko.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.05.2015 13:17:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.