files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s prvou nadstavbovou stratou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prvýkrát v nadstavbovej časti DOXXbet ligy stratili body. Vo štvrtom kole totiž remizovali na domácom trávniku vo výbornom zápase s FC Nitra 1:1 a keďže vedúca Skalica na domácom trávniku zdolala presvedčivo 3:0 Bardejov, ich strata na Záhorákov opäť narástla na štyri body. Skóre zápasu otvoril v 23. minúte hosťujúci Jozef Urblík, za domácich v závere prvého dejstva odpovedal Stanislav Danko. Michalovčanov môže mrzieť hlavne to, že v druhom dejstve držali hru pevne vo svojich rukách a druhý gól nedokázali streliť ani v presilovke o dvoch hráčov. Vlastne dokázali, ale...

Obaja lodivodi mali ťažké srdce na rozhodcov

Šláger štvrtého nadstavbového kola priniesol z obidvoch strán výborný futbal. Ex-ligista sa neuchýlil k obrannej hre, ako pred ním prakticky všetky družstvá, ktoré v Michalovciach hrali, a tak sa hral útočný futbal, v ktorom mali v prvom polčase viac z hry prekvapujúco hostia a v tom druhom zase domáci. „Vzhľadom na priebeh zápasu môžem s remízou vysloviť spokojnosť,“ uviedol na úvod svojho hodnotenia tréner FC Nitra Michal Hipp. Práve medzi ním a lodivodom domáceho celku sa počas zápasu viackrát zaiskrilo. Samotný duel bol do hodiny hry bezproblémový. Posledná polhodina ale priniesla viacero sporných verdiktov, dve červené karty pre hostí, ale aj neuznaný gól Michalovčanov v nadstavenom čase. „Do 65. minúty sa hral výborný futbal, ktorý spĺňal parametre najvyššej súťaže. K tým dvom vylúčeniam, prvé podľa mňa byť nemalo. Predchádzal nemu faul súperovho pravého obrancu (Pereza) na nášho Ivančíka a po ňom sa udiala aj inzultácia Pauknera súperovým hráčom Bayonom. Druhá červená karta bola oprávnená, faul v čistej šanci. Aj vzhľadom na prvú červenú kartu, ktorá bola podľa nás neoprávnená, zvažujeme protest,“  hneval sa bývalý reprezentačný lodivod.    

Hlavný arbiter Hrčka ležal v žalúdku aj domácemu trénerovi. Toho sa dotkol moment z nastaveného času, kedy Michalovčanov podľa Františka Šturmu obral hlavný rozhodca o regulárny gól. Práve vtedy sa podarilo Erikovi Streňovi poslať loptu za chrbát brankára Stránského, no Hrčka ho pre údajnú hru rukou neuznal. „Veľmi ma to mrzí. Tento rozhodca nás poškodil v tejto sezóne doma už po druhýkrát. Prvýkrát to bolo v Slovenskom pohári so Zlatými Moravcami, druhýkrát teraz, keď nám neuznal regulárny gól. Podľa mňa to ruka nebola a rozhodca nás obral o regulárny víťazný gól..,“ uviedol michalovský lodivod František Šturma. Aj tomu sa zápas veľmi páčil. „Hovorím to s plnou vážnosťou, podľa môjho názoru, lepší súper, ako Nitra, u nás ešte v tejto sezóne nehral. Hostia chceli hrať predovšetkým futbal a neuchýlili sa k bráneniu. Za to, že aj oni prispeli k výbornému futbalu ich chválim,“ podotkol František Šturma.

S oboma trénermi sa dá iba súhlasiť. Pri Laborci sa takýto výborný futbal nehral aj zásluhou rozdelenia druhej ligy na dve časti, už dosť dlho. Šancí síce veľa nebolo, no vzruchu až - až. „Súper nám dal z prvej alebo druhej strely na bránu šťastný gól, viac šancí nemal. My sme dovtedy mali tri či štyri strely, v zakončení sme boli aktívnejší. Chlapcov musím pochváliť, že po inkasovanom góle nezvesili hlavy, začali hrať a boli lepším tímom. Podarilo sa nám vyrovnať, po prestávke sme súpera zatlačili a mali sme viac loptu na svojich kopačkách. Nitra hrala dosť tvrdo a bojovne, o čom svedčia aj karty. Na konci počas presilovky sme už hrali na troch útočníkov, tlačili sme sa do šestnástky hostí, ale neboli sme schopní dať druhý gól. A keď sa nám to aj podarilo, tak  nám ho rozhodca neuznal..,“ uzatváral debatu rozladený domáci lodivod František Šturma, ktorého družstvo tak nielenže stratilo nadstavbovú stopercentnosť, ale po dlhých 383 minútach inkasovalo gól.  

 

Hral Erik Streňo rukou alebo nie? Z nášho záberu to jasné bohužiaľ nie je

Zápas sa skončil podľa nás zaslúženou remízou. Nitrania boli lepší v prvom dejstve, domáci zase v druhom. Aj napriek tomuto rezultátu však mohol skončiť víťazstvom domácich. Tí totiž dosiahli v nadstavenom čase podľa ich lodivoda regulárny gól. Ten však hlavný arbiter Patrik Hrčka kvôli údajnej hre Erika Streňa rukou neuznal. Z našej fotografie nie je celkom jasné, či michalovský útočník hral alebo nehral rukou, takže sa k tomuto momentu vyjadriť nevieme. Istý si však podľa nás nie je ani hlavný arbiter Hrčka. Ako si totiž mám vysvetliť jeho dnešný telefonát a otázky, či náhodou nemám ďalšie fotografie (mimochodom, ďakujem za pochvalu ohľadom pekných fotiek zo zápasu...) z inkriminovaného momentu...

Peter Brendza

Súvisiaci článok: Prvá bodová strata MFK Zemplín v nadstavbe



Uverejnené: 27.04.2015 14:47:53 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.