files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá bodová strata MFK Zemplín v nadstavbe

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaznamenali v nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy prvú bodovú stratu. Zverenci trénera Františka Šturmu totiž vo štvrtom kole doma remizovali s FC Nitra 1:1. Nitrania sa dostali do vedenia v 23. minúte zásluhou Urblíka, Michalovčanom sa podarilo vyrovnať v závere prvého polčasu, keď skóroval Stanislav Danko. Michalovčania tak síce zostali na druhom mieste tabuľky, na vedúcu Skalicu však opäť strácajú štyri body. V najbližšom kole sa predstavia na pôde žilinského béčka, doma ich uvidíme v sobotu 9. mája, kedy o 19.30 privítajú v šlágri šiesteho kola vedúcu Skalicu. 

V súboji štvrtého nadstavbového kola sa hral futbal ako remeň. Hosťujúci hráči prišli do Michaloviec veľmi dobre pripravení, nesnažili sa iba brániť, no ukázať aj útočnú hru. To vyhovovalo futbalu a diváci tak mohli vidieť zaujímavý zápas so vzruchom na obidvom stranách. V druhej minúte bol tesne pred pokutovým kopom faulovaný Samuel Garcia Bayón a po jeho centri z ľavej strany najskôr nedopravil loptu do siete Koscelník a po ňom ani Hamuľak. Nitrania odpovedali okamžite. Po rýchlom brejku Ivančíka ratovala domáca obrana odkopom na rohový kop. V ďalších minútach zaujali tri strelecké pokusy Michalovčanov. Ani jeden z nich však netrafil priestor medzi troma žrďami. Najskôr v 15. minúte tesne nad pálil po Kuncovom centri Bayón, potom Stranského bránu netrafil Jakub Grič a po ňom nepresne mieril aj Dominik Kunca. V 24. minúte prišiel krásny futbalový moment. Spoza šestnástky napriahol hosťujúci Urblík, ktorý utešenou krížnou strelenou otvoril skóre zápasu - 0:1. Strelený gól hostí nabudil a v 39. minúte mohli dokonca viesť dvojgólovým rozdielom. Obrane Michalovčanov totiž unikol najlepší ligový strelec Matúš Paukner, ktorého gólovú strelu ratoval skvelým zákrokom Matúš Kira. Odpoveď domácich prišla v 42. minúte, kedy Bayón po prvýkrát trafil priestor brány, s jeho slabou strelou však Stránský v bráne hostí problémy nemal. O dve minúty neskôr však už inkasoval. Po pravej strane unikol Koscelník, ktorý poslal loptu do pokutového územia, Hamuľakovú strelu síce obrana zblokovala a následne si poradil Stránský aj s pokusom Dominika Kuncu, na dorážku Stanislava Danka však už nemal nárok - 1:1. V závere prvého polčasu ešte zaujala Kuncova strela, ktorá však išla tesne mimo.

Aj v druhom polčase sa hral výborný futbal, ktorý sa divákom musel páčiť. Aktívnejšie ho začali domáci. Tí ustavične búšili do súpera. Už po troch minútach sa dostal k strele aktívny Dominik Kunca, s jeho pokusom si ale Stránský poradil. Po hodine hry ponúkol Kunca ideálnu loptu striedajúcemu Monterovi, ktorého strela však išla nad. O pár minút nato odcentroval tento Španiel na vzdialenejší roh päťky, odkiaľ vrátil loptu pred bránu hlavou Streňo a Nitrania ju vykopávali až z bránkovej čiary. Záverečná štvrťhodina priniesla zaujímavé momenty. V 74. minúte videl najskôr červenú kartu hosťujúci Ivančík a o štyri minúty neskôr po faule na Streňa v čistej šanci aj Dubeň. Domáci však presilovku o dvoch hráčov nevyužili. V závere si síce vypracovali tlak, no umne hrajúci Nitrania ho napokon ustáli a vezú si tak z Michaloviec vzhľadom na priebeh zápasu pre nich cenný bod. Všetko však mohlo byť inak. V 92. minúte totiž striedajúci Erik Streňo dostal loptu do siete, no hlavný rozhodca Hrčka ho neuznal pre údajnú Streňovu hru rukou. Aj preto sa v Michalovciach zrodila remíza 1:1.

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 1:1 (1:1)

Góly: 43. S. Danko - 23. Urblík

ŽK: 76. Grič - 27. Paukner, 74. M. Rakovan, 82. Urblík, 90+. Stránský

ČK: 74. Ivančík, 78. Dubeň (obaja Nitra)

Rozhodoval: P. Hrčka - 1 480 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Bayón, S. Danko (57. Montero), M. Koscelník (64. Streňo) - M. Hamuľak

FC: Stránský – M. Kostoláni (72. Kotrík), Dubeň, M. Kolmokov, Igor Kotora – M. Rakovan – Kemlage, Urblík (83. F. Moravčík), Ivančík – Paukner (78. J. Harbuľák), Valenta



Uverejnené: 25.04.2015 21:27:07
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.