files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretie nadstavbové víťazstvo MFK Zemplín

Tri zápasy, deväť bodov a skóre 7:0. Takúto bilanciu zaznamenali futbalisti MFK Zemplín Michalovce v prvých troch kolách Nadstavbovej časti DOXXbet ligy o postup do Fortuna ligy. Naposledy zverenci trénera Františka Šturmu triumfovali najtesnejším rozdielom na horúcej pôde ŠKM Sereď, kde zvíťazili po góle Michala Hamuľaka 1:0. Naďalej si tak držia druhé miesto v tabuľke a keďže líder zo Skalice „iba“ remizoval na ihrisku Tatrana Prešov, znížili stratu na Záhorákov na dva body.

 Michalovskí futbalisti nastupovali na nedeľňajší duel tretieho kola nadstavbovej časti s vedomím, že po sobotňajšej remíze Skalice v Prešove, môžu znížiť stratu na lídra tabuľky. „Určite, že sme o tomto výsledku vedeli a možno aj to nás hnalo k víťazstvu. Remíza Skaličanov nám zahrala do kariet. Mali sme motiváciu vyhrať a znížiť na nich stratu, čo sa nám napokon aj podarilo. Strácame na nich už iba dva body, čo je minimálny náskok,“ poznamenal na margo tretieho víťazstva Michalovčanov v nadstavbovej časti ich brankár Matúš Kira.

 

V nadstavbe ešte neinkasovali

Do samotného duelu vstúpili Michalovčania veľmi dobre. Už v deviatej minúte otvoril skóre Michal Hamuľak a jeho presný zásah ostal jediným v zápase. „Od začiatku sme podľa mňa mali viac z hry, z čoho pramenil aj úvodný gól Michala Hamuľaka. Mali sme aj ďalšie šance, no tie už ostali nevyužité,“ zdôraznil golman MFK Zemplín Michalovce. Zhruba od polovice prvého dejstva sa začal obraz hry vyrovnávať a šance na strelenie gólu si vypracovali aj domáci. „Síce nás trošku pritlačili, no vedeli sme to ustáť. Nejaké extra veľké šance si nevypracovali. Hrozili hlavne zo štandardiek, nakoľko mali vysokých hráčov, no ako hovorím, dalo sa to ustáť. Kontrolovali sme priebeh hry a podľa mňa bolo naše víťazstvo zaslúžené,“ podotkol ešte k zápasu Matúš Kira.

Michalovský brankár si tak aj v treťom zápase nadstavbovej časti udržal čisté konto a gól už neinkasoval dlhočizných 290 minút. „Čisté kontá ma veľmi tešia. Je super, že takto pomáham mužstvu. Nie je to však iba moja zásluha. Chlapci si veľmi dobre plnia defenzívne úlohy a nie je to teda iba moja vizitka. Je to obraz celej obrany, ba dokonca celého mužstva. Dúfam, že v takomto trende budeme pokračovať aj naďalej,“ uviedol Matúš Kira. My len dodajme, že michalovskí brankári si držia čisté konto už viac ako štyri zápasy. V poslednom kole východnej skupiny s Dolným Kubínom (1:0) si totiž Kirov náhradník Martin Raška takisto udržal čisté konto a obaja tak neinkasovali už 380 minút.  

Ďalšia reprezentačná pozvánka

Michalovskí futbalisti sú tak naďalej na víťaznej vlne. Naplno bodujú už štyri zápasy v rade a Kira verí, že to tak bude aj naďalej. „Sme víťazne naladení a ja dúfam, že to takto bude aj naďalej pokračovať. Už v sobotu nás čaká ďalší ťažký zápas, keď doma privítame Nitru. Zatiaľ sme stopercentní a takto chceme ostať aj po sobote. Musíme sa na nich dobre pripraviť a urobiť všetko preto, aby sme opäť bodovali naplno. Len takto totiž môžeme naďalej bojovať o vytúžený postup,“ zdôraznila michalovská brankárska jednotka. Tú si všíma aj reprezentačný tréner do 21 rokov Pavel Hapal, ktorý ho zaradil do nominácie na prípravný zápas proti Českej republike. „Samozrejme, že ma nominácia trénera Hapala potešila. Mám obrovskú radosť, že som ho nesklamal a nominácia prišla opäť. Dostal som opäť šancu a beriem to aj ako výzvu do ďalšej práce. Na zápas s Čechmi sa teším, no v prvom rade je tu stretnutie s Nitrou. Až po ňom môžem myslieť na reprezentáciu,“ presvedčivo dodal na záver Matúš Kira.

Peter Brendza

Súvisiaci šlánok: MFK Zemplín vyhral v Seredi, v nadstavbe naďalej stopercentný



Uverejnené: 20.04.2015 19:33:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.