files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Situácia po víkende zmenená, lepšie karty v rukách drží Iuventa

V trinástom ročníku spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok WHIL sa schyľuje k zaujímavému koncu. Bojuje sa na viacerých frontoch, no najviac určite rezonuje súboj o celkového víťaza. Ešte pred víkendom držal najlepšie karty v rukách aktuálny český majster DHK Baník Most. Ten mal síce rovnaký počet bodov, ako michalovská Iuventa, no lepšie skóre zo vzájomných zápasov. Vo zvyšných troch zápasoch mu stačilo vyhrať a stal by sa víťazom ligy. „Černé andelky“ však v sobotu „iba“ remizovali v Partizánskom (19:19) a po výhre 30:25 (16:13) nad HK Slovan Duslo Šaľa sa na čelo tabuľky predrali dve kolá pred koncom hádzanárky Iuventy Michalovce. Tá teraz drží v rukách lepšie karty a stačí jej to, čo ešte pred víkendom stačilo Mostu, pred ktorým má jednobodový náskok. Keď zverenky trénera Františka Urbana zdolajú nasledujúci víkend v domácej Chemkostav aréne nováčika súťaže Bemaco Prešov a v poslednom kole HC Zlín, obhajoba interligového titulu bude pre nich realitou.

Rozhodli maličkosti

Vráťme sa však najskôr k sobotňajšiemu zápasu. V Chemkostav aréne sa stretli momentálne dve najlepšie slovenské družstvá. Aktuálny majster Iuventa Michalovce privítal finalistu posledných štyroch ročníkov HK Slovan Duslo Šaľa. Samotnému stretnutiu nechýbala dramatickosť, a tak si diváci prišli na svoje. „Na zápas sme sa zodpovedne pripravovali, pretože sme vedeli, že nás čaká ťažký protivník. Dobre sme začali, no potom prišli úseky, v ktorých sa nám nedarilo. Poľavenie spôsobovalo to, že sa na nás viackrát gólovo dotiahli. Každý chvíľku ťahal, no napokon sme to ustáli a mohli sme sa tak tešiť z víťazstva,“ uviedla po zápase štvorgólová strelkyňa Dominika Horňáková. Michalovčanky síce v druhom dejstve viackrát viedli aj o päť gólov, no päť minút pred koncom bol rozdiel v skóre iba dvojgólový, keď viedli 27:25. „Neviem, čím to bolo. Zakaždým sa na nás dokázali dotiahnuť. Opäť sme urobili niekoľko technických chýb, ktoré sa s nami vezú už dlhšie. Stále teda máme, čo zlepšovať,“ podotkla ešte reprezentačná pivotka v službách michalovskej Iuventy. Vyrovnaný zápas očakával aj tréner Iuventy František Urban. „Stretli sa dve najlepšie družstvá na Slovensku a bolo to aj vidieť. Na oboch stranách je viacero reprezentantiek, družstvá sa poznajú. Obaja chceli vyhrať a to bolo vidno. Rozhodli maličkosti. Aj napriek nedostatkom môžem povedať, že šesťdesiat minút sa hrala hádzaná, takže, divák musel byť spokojný,“ zdôraznil kouč michalovskej Iuventy, ktorá po nezdare v Moste zaknihovala v poradí tretie víťazstvo v rade.

Veria, že im to vrátia

Spokojnosť s predvedenou hrou, no nie s výsledkom. Takéto pocity vychádzali zo šatne v sobotu zdolaného súpera. „O výsledku rozhodlo domáce prostredie,“ rozhovorila sa spojka HK Slovan Duslo Šaľa Dominika Kodajová, ktorá následne dodala. „Iuventa mala lepšie protiútoky, ako my. Lepšie teda zvládali prvú a druhú vlnu. My sme sa veľmi pomaly vracali naspäť do obrany, čo ony využívali na ľahké góly. Viackrát sme sa na nich dotiahli, no vždy nám niečo chýbalo. Keď sme mohli ísť ešte bližšie, buď sme nepremenili šance, alebo spravili technické chyby. V závere nám navyše odišla aj obrana.“ To, že „chemičkám“ došli sily priznal po zápase aj ich tréner Rudolf Petrikovič. „Určite. Chýbal nám aj kúsok športového šťastia, keď sme napríklad trafili tyčku, alebo sa lopta odrazila k súperkám. V závere nám však došli sily. Beriem to aj na seba, pretože sa hráčky z lavičky na palubovku dostali menej. Bál som sa ich však nasadiť do takého ťažkého zápasu, ako je súboj v Michalovciach. Možno, keby som poslal jednu, dve počas zápasu skôr na ihrisko, tak by bola situácia iná...“ povzdychol si tréner Šale Rudolf Petrikovič. Spomenuté tímy patria momentálne na Slovensku k špičke a môže sa tak stať, že sa v tejto sezóne stretnú ešte viackrát. Možno už o necelý mesiac vo finále Slovenského pohára, ktorého vyvrcholenie sa odohrá v posledný aprílový víkend práve v Chemkostav aréne. „Určite sem prídeme s tými najvyššími ambíciami. Radi by sme Michalovčankám oplatili prehru z finále Slovenského pohára v minulom roku, kedy nás zdolali na našej palubovke. Najprv sa však musíme sústrediť na záver ligy a potom na semifinálový zápas proti Partizánskemu. Až potom môžeme hovoriť o oplatení prehry,“ uviedol na margo ďalšieho prípadného súboja dvoch slovenských rivalov tréner Šale Rudolf Petrikovič.

Opäť to majú vo svojich rukách

Ešte viac ako víťazstvo nad Šaľou potešil Michalovčanky výsledok z Partizánskeho. Domáca Slávia tam totiž dokázala remizovať s Baníkom Most 19:19 a po víkende sú tak znova na čele tabuľky, o jeden bod pred aktuálnym českým majstrom. „Keď chcete odo mňa počuť, že sa z tohto zakopnutia teším a súperovi neprajem, určite to tak nie je. Bolo to podobné, ako naše zakopnutie v Písku. My sme tam pred koncom viedli o štyri góly, no v závere štyrikrát inkasovali, teraz sa do podobnej situácie dostal Most, ktorý síce viedol rozdielom troch gólov, no víťazstvo neudržal. Sú však aj takéto zápasy a sklamanie hráčok Mostu chápem,“ poznamenal tréner Iuventy František Urban, ktorý k novej interligovej situácii dodal. „Všetko máme opäť vo svojich rukách. Dve kolá pred koncom vedieme v tabuľke o jeden bod pred Mostom a verím, že to tak ostane aj po skončení súťaže. Stačí nám k tomu vyhrať dvakrát doma nad Prešovom a Zlínom, čo určite je v našich silách.“

Peter Brendza



Uverejnené: 30.03.2015 20:11:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.