files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Palínčania majú k športu veľmi blízko

V Palíne sa jednoznačne najväčšej popularite teší futbal. Miestny klub má zastúpenie v každej vekovej kategórii. Pozornosť športovej verejnosti však najviac púta A-mužstvo, účastník I.triedy ObFZ Michalovce. V tejto sezóne by sa po šiestich rokoch opäť chcelo vrátiť na regionálnu úroveň. Jeho hlavným cieľom je totiž postup do V. futbalovej ligy Juho-východ.


Spomienka na staré časy

Palínske „áčko“ bolo dobrých dvanásť-trinásť rokov účastníkom IV.ligy Juh. V niektorých sezónach dokonca atakovalo špicu tabuľky. A to aj preto, že v minulosti funkcionári dosť bazírovali na bývalých michalovských futbalistoch (dres Palína obliekli aj Geroč, Bursik, Žarnay, Kondor, Gaľa či Štofila). Takisto aj na hráčoch, ktorí hrali vo  V.Kapušanoch, Kr.Chlmci a Čiernej n/T. (Deme, Petruška, Majoroš, Sedlák, Petrikán...). Takýto systém fungovania bol náročný na financie. Palínsky klub však v tých časoch najmä zásluhou už nebohého M. Varjassyho st. (zomrel v r.2003) a bývalého starostu obce Jána Jurka nemal núdzu o rôznych sponzorov.

Jediným cieľom postup

Zlom v palínskej futbalovej histórii nastal na jar v roku 2004, keď z uvedenej súťaže vypadlo. Z rôznych príčin sa prihlásilo do súťaže, ktorá je až o dve poschodia nižšie, teda do už spomínanej I.triedy ObFZ. Hoci Palín roky patrí k popredným tímom, postúpiť sa mu stále nepodarilo. „V tejto sezóne sme však už pevne odhodlaní splniť tento cieľ. Myslíme si, že už je naozaj najvyšší čas na splnenie tejto méty,“ vyslovil prioritu starosta obce Ing. Štefan Fiľ.

Výborný úvod jari

Nehovoril do vetra. Veď po dvoch jarných kolách (a to aj vďaka víťazstvám nad Nacinou Vsou a Zalužicami) patrila Palínčanom výborná 3.priečka. Mali dokonca rovnaký počet bodov ako vedúca Tibava (tej však riadiaci orgán odpočíta šesť bodov) a v poradí druhý Oborín.
„Máme to dobre rozohrané. Naviac ma teší, že na rozdiel od minulosti dostávajú veľký priestor vlastní odchovanci,“ povedal. „Áčko“ však vsádza aj na skúsenosť. Jeho dres obliekajú aj Žarnay, súrodenci Michal a Marián Dzurjoví, Kaššaj, Zacher a iní. Kolektív trénuje Ján Gajdoščík, bývalý dlhoročný michalovský futbalista.

Nezanedbávajú ani mládež 

Dorastenecký tím účinkuje v rovnakej súťaži ako „áčko.“ V súčasnosti je v strede tabuľky. Dvaja-traja hráči pendlujú medzi prvým mužstvom a dorastom. „V dorasteneckom kádri sú i ďalší perspektívni hráči,“ doplnil. Palínsky žiacky celok bojuje o majstrovské body v II.triede. Pre nedostatok chlapcov v žiackom veku hrávajú za toto družstvo i futbalisti zo susedných obcí. Prvé trénerske skúsenosti získava pri tomto kolektíve už spomínaný Branislav Zacher.

Športovo zanietení školáci

Veľmi športovo činná je miestna Základná škola s materskou školou. „Doteraz usporiadala desať ročníkov volejbalového turnaja O pohár riaditeľky školy,“ poznamenal. Na podujatí pravidelne štartujú okrem domáceho tímu aj „mančafty z okolitých obcí - Senného či Zemplínskej Širokej. Takisto policajti z Obvodného oddelenia PZ v Pavlovciach n/U. a michalovskí mestskí policajti. „Výborné si počínajú žiačky školy na turnajoch vo vybíjanej. Pravidelne sa zúčastňujú na celoslovenských finálových turnajoch,“ pochválil. A veru majú sa čím pýšiť. Veď v posledných ročníkoch postupne obsadili štvrtú, tretiu a prvú pozíciu. Športovci zo základnej školy zároveň štartovali na krajských kolách v stále populárnejšom florbale, ale i bedmintone. Po okresnom finále vo volejbale sa palínski školáci mohli pochváliť tretím miestom.

V bedmintone II.liga!

„Málokto o tom vie, ale Palín má výborných reprezentantov v bedmintone. A predstavte si, že hrajú až v II.lige,“ uzavrel rozprávanie o športovom živote starosta obce Štefan Fiľ. V jednom z budúcich čísel nášho týždenníka pripravíme medailón o druholigovom palínskom bedmintonovom  klube.
                                                (janč)

 



Uverejnené: 17.04.2010 23:23:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.