files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín sa chce s východnou skupinou rozlúčiť víťazstvom

Druhá futbalová liga, ktorá v tejto sezóne nesie názov DOXXbet liga, sa chýli k svojej druhej, zaujímavejšej časti. Počas nasledujúceho víkendu sa totiž skončia základné časti tak východnej, ako aj západnej skupiny a šesť najlepších tímov z každej skupiny si následne zahrá o jedinú miestenku medzi slovenskou elitou. Pred posledným kolom je na „východe“ pokoj. Poznáme všetkých šesť postupujúcich a teda aj tímy, ktoré zostanú a budú hrať o záchranu. Michalovskí futbalisti, ktorí sú suverénnom východnej skupiny, v poslednom kole privítajú v sobotu od 15.00 hod. celok MFK Dolný Kubín a nič iné, ako víťaznú rozlúčku s východnou skupinou si nepripúšťajú.

Zverenci trénera Františka Šturmu sa naposledy predstavili minulý víkend na vynovenom štadióne v Poprade, kde zaznamenali remízu 1:1. „Bola to spravodlivá remíza,“ rozhovoril sa stredopoliar MFK Zemplín Jozef Šimom Turík, ktorý následne pokračoval. „Diváci videli zápas, v ktorom síce nebolo veľa šancí, ale určite zaujal bojovnosťou na oboch stranách. Obidvaja sme hrali na víťazstvo, no myslím si, že remíza bola zaslúženým vyústením toho, čo sa dialo na ihrisku,“ vrátil sa ešte k zápasu na popradskom národnom štadióne Turík. Michalovčania tak dosiahli v jarnej časti tretí iný výsledok. Po prehre na Lokomotíve Košice (0:1), domácej výhre s Moldavou nad Bodvou (4:0), remizovali v Poprade. „Po dobrej jeseni a výbornej príprave sme čakali viac. Musíme začať na tréningoch ešte viac makať, pretože tie najdôležitejšie zápasy ešte len prídu a v nich si už zakopnutia dovoliť nemôžeme,“ podotkol útly odchovanec michalovského futbalu.

Neohrozený líder východnej skupiny DOXXbet ligy absolvuje rozlúčku so základnou časťou na domácom trávniku. V sobotu od 15.00 hod. na ňom privítajú MFK Dolný Kubín. Ten na jar ešte neprehral, ba dokonca ani neinkasoval. „My na to nepozeráme a v sobotu chceme vyhrať. V prvom rade nám ide o to, aby sme sa dobre naladili pred nadstavbou a preto sa chceme s touto východnou skupinou rozlúčiť víťazstvom,“ uviedol Jozef Šimon Turík. Ten sa následne pustil do hodnotenia súpera. „Na jeseň sme u nich síce vyhrali 2:0, no bol to veľmi ťažký zápas. Ide o nepríjemného súpera, ktorého súčasné umiestnenie je podľa mňa skresľujúce, čo dokazuje na jar, keďže ešte neprehral. Cez zimu ich posilnili Taliani a tí skvalitnili už bez tak dobrý káder,“ podotkol Turík, ktorý sa v prvej nominácii trénera slovenskej reprezentácie do 21 rokov Pavla Hapala ocitol, na rozdiel od svojho spoluhráča brankára Matúša Kiru, iba medzi náhradníkmi. „Aj keď som iba medzi náhradníkmi, ešte viac mi to dodalo chuť do roboty. Je to pre mňa výzva a motivácia, aby som sa dostal aj do užšej nominácie,“ dodal na záver odchovanec michalovského futbalu.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.03.2015 13:30:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.