files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Športovci sa zhodli: „Rok 2014 bol úspešný, dúfame, že 2015 bude ešte úspešnejší

Michalovský mestský úrad patril minulý štvrtok športovcom. V slávnostnej sále sa totiž uskutočnilo vyhlásenie najlepších športovcov, či kolektívov za rok 2014 a to v kategórii seniorov, dorastencov aj žiakov.

Ladislav Lechan st. už patrí medzi ocenenými k stáliciam

Rok 2014 bol na michalovské športové úspechy plodný. Aj preto sa slávnostná sála mestského úradu zaplnila do posledného miesta. Ako po minulé roky, aj tentoraz žali úspechy tak kluby, ako aj samotní jednotlivci. V posledných rokoch sa v Michalovciach zmáha silový trojboj, čo je zásluhou hlavne trénera Ladislava Lechana. Ten si v roku 2014 pripísal individuálny úspech účasťou na majstrovstvách sveta zdravotne postihnutých v Las Vegas, ale darilo sa aj jeho zverencom, ktorí pod hlavičkou ŠK Zemplín dosiahli rad úspechov. „Tie sú spojené s tvrdou celoročnou drinou, ktorú musíme podstúpiť,“ rozhovoril sa šéftréner ŠK Zemplín Michalovce Ladislav Lechan st., ktorý si prebral cenu v kategórii dospelých. S týmto menom ale na úrade nebol sám, keďže v rámci dorastencov si prebral ocenenie aj jeho syn, taktiež Ladislav. „Ja už svojimi výkonmi stagnujeme, no veľmi ma teší, že naši mladí idú dopredu a každoročne sa zlepšujú. Práve im patrí ocenenie klubu. Máme majstrov Slovenska aj medailistov z ďalších pretekov. To by sa však určite nepodarilo, keby nebola podpora z mesta,“ poznamenal ešte Ladislav Lechan st.

K oceneným sa tohto roku zaradila aj fitneska Jana Bencuľáková

Rada športových klubov mesta Michalovce, ako poradný orgán primátora mesta, na svojom zasadnutí v decembri minulého roka prerokovala návrhy na ocenenie najúspešnejších športovcov a športových kolektívov zo strany jednotlivých športových klubov. Tej neuniklo ani relatívne nové meno na michalovskej športovej scéne – fitnerska Jana Bencuľáková. Členka Fitnes klubu Jána Berdyho dosiahla rad úspechov a zaradila sa dokonca aj do slovenskej reprezentácie. „Určite si toto ocenenie vážim. Dosiahnuté výsledky ma tešia a rozhodne som ich nečakala,“ podotkla fitneska, ktorá napríklad získala tretie miesto na majstrovstvách sveta zmiešaných párov v Nitre.

Dominika Kinceľová má v roku 2015 pred sebou ďalšie športové výzvy

Darilo sa aj mládeži. Suverénne najviac medailí získala v roku 2014 už tradične ocenená džudistka Dominika Kinceľová. Vekovo ešte dorastenka sa už dokonca tešila z titulu majstra Slovenska v kategórii žien. „Samozrejme, že ma to teší. Aj v roku 2014 sa mi darilo a dúfam, že nadchádzajúci rok bude ešte úspešnejší,“ zdôraznila slovenská juniorská reprezentantka, ktorá má v tomto roku pred sebou obrovský cieľ – dorastenecké majstrovstvá Európy v bulharskej Sofii. S akými cieľmi na júlový kontinentálny šampionát cestuje? „Jednoznačne chcem odtiaľ medailu,“ sebavedomo podotkla Dominika Kinceľová.

V roku 2014 sa v mládežníckej atletike hovorilo aj o Simonovi Rigázovi

Úspešný rok má za sebou aj michalovská atletika. Centrum sústredené na ZŠ na Komenského ulici každoročne vyprodukuje talentovanú mládež a výnimkou nebol ani rok 2014. Najviac sa darilo Simonovi Rigázovi, staršiemu žiakovi ŠK Commenium Michalovce. Ten najväčší úspech dosiahol na majstrovstvách Slovenska v behu na 300 metrov, kde nenašiel premožiteľa. „Mal som relatívne úspešný rok. Za ten sa však musím poďakovať aj trénerom, ktorí sa o nás v škole príkladne starajú. Som veľmi rád, že mládežnícka atletika má výrazné úspechy a som o tom presvedčený, že to tak bude aj v budúcnosti,“ zdôraznil Simon Rigáz, ktorý sa v roku 2014 stal reprezentantom Slovenska.

Najviac ocenení si odniesla Iuventa Michalovce

Ako po minulé roky si aj tentoraz prišli na svoje hádzanárky Iuventy Michalovce. Tie žali úspechy tak v seniorskej, ako aj v mládežníckej kategórii a tak nečudo, že vo štvrtok si najúspešnejší michalovský klub v posledných rokoch odniesol až šesť ocenení - tri individuálne a tri v kategórii kolektívov. „Tešia nás úspechy tak pri seniorkách, ako aj pri mládeži,“ rozhovoril sa šéftréner mládeže v michalovskom klube František Urban. Ten momentálne pôsobí aj ako tréner prvého družstva, ktoré sa v roku 2014 tešilo z cenného tripple. „Je to samozrejme aj zásluha generálneho sponzora firmy Chemkostav a.s. Bez jeho podpory by to určite nešlo a neboli by ani úspechy takého kalibru, aké sme dosiahli v roku 2014. V mládeži je okrem výsledkov dôležitá aj výchova, aby bol prechod od mládežníckych kategórii do prvého družstva. Myslím si, že aj v tom sme urobili pokrok, takže aj z tohto dôvodu môžeme hodnotiť rok 2014 ako vcelku úspešný,“ zdôraznil František Urban.

Početnú enklávu na oceňovaní tvorili aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce

Spolu s hádzanárkami mali úspešný rok aj futbalisti MFK Zemplín. Tí v sezóne 2013/2014 po prvýkrát obsadili v druhej najvyššej súťaži medailovú pozíciu, keď skončili na druhom mieste a ešte viac sa im darilo na jeseň, keď sa stali s výrazným náskokom jesennými víťazmi DOXXbet ligy skupina Východ. „Je to pre nás obrovská pocta. Za ocenením stojí rad ľudí, či už sú to hráči, tréneri, vedenie klubu, ale aj tí, ktorí sa o nás starajú na štadióne. Je to pre nás určite aj záväzok, aby sme reprezentovali mesto ešte lepšie a dosiahli ten úspech, ktorý sme si predsavzali,“ poznamenal k oceneniu kapitán MFK Zemplín Michal Gallo.

Súvisiaci článok

Mesto Michalovce ocenilo najlepších športovcov

Peter Brendza



Uverejnené: 10.03.2015 12:07:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.