files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vysoké prehry basketbalistov aj basketbalistiek

Michalovskému seniorskému basketbalu sa počas minulého víkendu nedarilo. Prehru totiž zaknihovali tak muži 1.BKD Michalovce, ako aj ich ženské kolegyne. Muži utrpeli v tomto roku už tretiu prehru, keď podľahli Dastetu Krompachy na jeho pôde vysoko 51:82. Vysokú prehru zaknihovali aj ženy, ktoré prehrali v Starej Ľubovni hladko 49:68.

Michalovčanky išli do Starej Ľubovne, tak ako už v tejto sezóne viackrát, v poriadne oklieštenej zostave. Trénerovi a prezidentovi 1. BKD v jednej osobe Ladislavovi Janošovovi z rôznych dôvodov chýbali nielen skúsené V. Vargová, P. Vargová, Harmanová, Jurášková, Regendová, Fiedlerová a Lipková, ale po poslednom tréningu vypadli ešte aj mladé kadetky Sabovčíková a Naščáková. Nečudo tak, že do Starej Ľubovne dorazila iba šestica hráčok. Skúsenejšie duo Andrejčíková - Priščáková dopĺňali štyri kadetky Gazdová, Hujdičová, Kostovčíková a Pristášová. Takáto zostava nemala aj napriek tomu, že hrala na pôde posledného tímu tabuľky, nárok na úspešný výsledok. „Dievčatá aj napriek výraznému oslabeniu podali bojovný výkon a dokedy vládali, kládli domácim výrazný odpor,“ rozhovoril sa Ladislav Janošov, ktorý sa následne pustil do hodnotenia duelu. „Dokedy sme mali sily, v zápase sme viedli. Prvou chybou bolo, že už v prvom polčase chytila Kostovčíková štyri osobné chyby. To nás pribrzdilo, keďže som nemohol  častejšie a intenzívnejšie striedať. Aj napriek tomu sme po polčase viedli 32:27 a keď sme natiahli v štvrtej minúte tretej štvrtiny vedenie na desať bodov (38:28), zdalo sa, že môžeme uspieť. Vtedy však chytila štvrtú osobnú chybu aj Andrejčíková a duel sa začal obracať na stranu domácich. Tie šnúrou jedenástich bodov otočili výsledok na svoju stranu. Priščáková síce stihla trojkou vyrovnať na 42:42, ale na viac sme už nemali síl. To sa prejavilo v poslednej štvrtine, ktorú domáce vyhrali o pätnásť bodov a zápas relatívne hladko o devätnásť bodov,“ uviedol ešte k prehre na pôde Starej Ľubovne Ladislav Janošov.

 ŠŠK Stará Ľubovňa - 1. BK D Michalovce 68:49 (27:32)

Štvrtiny: 15:20, 12:12, 19:10, 22:7

Strelci: Gazdová 14, Priščáková 13, Andrejčíková 10, Hujdičová 5, Pristášová 4, Kostovčíková 3.

Počas víkendu sa nedarilo ani mužom 1. BKD Michalovce. Tí neuspeli na pôde Dastetu Krompachy, kde zaknihovali tretiu tohtosezónnu prehru a prišli aj o prvé miesto v tabuľke. Kľúčovou fázou zápasu medzi prvým a druhým tímom tabuľky druhej basketbalovej ligy skupina Východ bola tretia štvrtina. Dovtedy sa súperi držali na dištanc, aj keď domáci viedli po polčase o sedem bodov (35:28). „Chlieb sa lámal v tretej štvrtine, v ktorej domáci hádzali dvanásť trestných hodov. My iba šesť, no dôležitejším faktorom bolo to, že sme šesť minút neskórovali z hry a zaznamenali iba chudobné dva body z trestných hodov. Domáci na rozdiel od nás skórovali častejšie a výsledkom toho bolo ich až dvadsaťbodový náskok po tretej štvrtine (59:39). V poslednej štvrtine sa už obraz hry nezmenil. Keď sa následne vyfaulovali Mižák, Vlado Mitterpák aj Maškulík, nebolo o víťazstve Krompách žiadnych pochýb,“ skonštatoval prezident 1. BKD Ladislav Janošov. Samotný duel na pôde Krompách jasne ukázal, že michalovskí basketbalisti momentálne hľadajú stratenú formu. Po druhej prehre v rade si budú môcť napraviť chuť už túto sobotu, keď v domácej telocvični GPH privítajú o 11.00 hod. nebezpečnú Levoču.   

Dastet Krompachy - 1.BK D Michalovce 82:51 (35:28)

Štvrtiny: 20:14, 15:14, 24:11, 23:12

Strelci: V. Mitterpák 15, Mižák 12, Mir. Miháľ 10, Maškulík 6



Uverejnené: 09.03.2015 14:46:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.