files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa deklasova poslelný ŠKP Bratislava

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v sobotňajšom stretnutí osemnásteho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL doma nad ŠKP Bratislava vysoko 45:18, keď do prestávky viedli 21:10. Zverenky trénera Františka Urbana sa v najbližšom stretnutí predstavia v šlágri 19. kola na palubovke pražskej Slavie, ktorý sa uskutoční v piatok 13. marca 2015 o 17.00 hod. Potom nasleduje reprezentačná prestávka a v záverečných troch kolách základnej časti sa Iuventa predstaví trikrát doma, keď postupne privíta Šaľu, Prešov a Zlín.

V súboji prvého a posledného tímu tabuľky sa hralo jednoznačne podľa nôt michalovskej Iuventy. Tá aj napriek tomu, že jej hráčky zahodili možno až desať čistých šancí bezpečne zvíťazila rozdielom dvadsiatich siedmich gólov a v tabuľke si tak jej hráčky udržali prvé miesto. Poďme ale pekne po poriadku.

Skóre duelu otvorila Patrícia Wollingerová a keď hneď na to pridala presný zásah aj Viktória Krasko, Iuventa ešte v prvej minúte viedla 2:0. Michalovčanky aj naďalej súperovi súkali jeden gól za druhým. Po presnej strele Géciovej vyhrávali v štvrtej minúte 4:1, po ďalšom góle Wollingerovej v šiestej minúte 6:2. Potom však prišli opäť ich problémy s koncovkou. Zverenky trénera Františka Urbana totiž zahodili štyri čisté šance v rade, no aj napriek tomu bezzubý súper nedokázal ich náskok korigovať. Po troch góloch v rade viedli po presnej strele Viktórie Krasko v 13. minúte už 10:3. V pohode hrajúca Iuventa aj naďalej na palubovke dominovala. V 16. minúte zvyšovala Veronika Habánková už na 14:5. Hostky síce kontrovali dvoma gólmi v rade, Iuventa však odpovedala rovnakou mincou a po góle Levčenko na 17:8 si v 21. minúte trénerka "policajtiek" Silvia Priklerová zobrala oddychový čas. Ten jej zverenky nabudil, keďže okamžite dvoma gólmi znížili na 17:10. Iuventa opäť odpovedala dvoma gólmi a po presnom zásahu Nagyovej viedla v 26. minúte zase o deväť gólov 19:10. Aj posledné minúty patrili Michalovčankám. Trehubová po prvýkrát v stretnutí zvyšila ich vedenia na desať gólov a ich päťgólovú šnúru završila v predposlednej minúte svojím šiestym prvopolčasovým gólom Michaela Géci (21:10). 

Ani druhé dejstvo zmenu priebehu duelu neprinieslo. Michalovčanky rýchlymi kontrami zvyšovali svoje vedenie. Po šiestich minútach druhého polčasu viedli po góle Martiny Bačíkovej 26:11 a keď o dve minúty na to presne mierila aj Mária Holešová, Iuventa viedla rozdielom šestnástich gólov (28:12). Ani toto vedenie jej hráčky neuspokojovalo a aj napriek viacerým chýbam či nepremeneným šanciam, navyšovali svoje vedenie. V 39. minúte dosiahla jubilejný tridsiaty gól pivotka Dominika Horňáková (30:13). V druhom dejstve hostky trestala hlavne Mária Holešová, ktorá v druhej tridsaťminútovke zaznamenala osem gólov. Po jej góle na 35:16 si zobrala trénerka hostí ďalší oddychový čas. Ani ten však gólostroj Iuventy nezastavil. Hneď po ňom totiž presne mierila opäť Holešová a päť minút pred koncom dosiahla štyridsiaty gól ďalšia kridelníčka Terézia Szollosiová (40:18). Do konca zápasu už mierili presne iba Michalovčanky. Posledné slovo v zápase patrilo Marianne Rebičovej, ktorá dvoma gólmi v rade stanovila zápasové skóre na konečných 45:18.

Štatistika

Michalovce - Bratislava 45:18 (21:10)

Pok. hody: 0 - 5/3, vylúčené: 1 - 1. Rozhodovali: Cibere a Gedeon - 600 divákov.

IUVENTA: Zyková, Gubiková - Kucher 2, M. Holešová 8, Szöllösiová 4, Rebičová 3, Geričová, Horňáková 3, Habánková 2, Nagyová 5, Wollingerová 3, Krasko 3, Bačíková 3, Trehubová 1, Levčenko 2, Geci 6. 

ŠKP: Kočič, Majerská - Marčeková 4, Heráková 4/2, Krivošíková, Majzúnová 2, Ďuriníková 2/1, Majerníková 2, Brindzová 1, Gallisová, Vaninová 3.



Uverejnené: 07.03.2015 20:36:36
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.