files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

O Michalovciach veľa nevedel, teraz chce s nimi postúpiť do najvyššej súťaže

Chceme ísť španielskou cestou. Takúto vetu sme viackrát počuli z úst predstaviteľov futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce. Funkcionári po jeseni lídra DOXXbet ligy skupina Východ sa aj preto snažia vystužiť svoj káder o hráčov z Pyrenejského polostrova. Na jeseň v tíme Františka Šturmu pôsobili štyria Španieli, v jarnej časti ich bude päť. Najnovším artiklom v tíme je 23-ročný Antonio Garcia Montero, ktorý naposledy pôsobil v rezervnom tíme účastníka Primera Division Getafe CF, účinkujúcom v tretej najvyššej španielskej súťaži.

Španielsku enklávu v Michalovciach na jeseň tvorila štvorica Marcos Calero Perez, Vernon de Marco, Samuel Garcia Bayón a Miguel Cobo Calvo. Posledne menovaný po zime z tímu na vlastnú žiadosť odišiel, no zostávajúca trojica nezostala dlho bez ďalších krajanov. Do tímu totiž pribudol dlhodobo zranený stredný obranca Joan Caballero, no a úplne novým prírastkom v kádri je Antonio Garcia Montero, pre ktorého to je prvý zahraničný angažmán. „Ak mám pravdu povedať, o Michalovciach som toho pri ponuke klubu veľa nevedel. Dokonca ani to, že tu hrajú moji krajania. Až potom som zistil, že ide o ambiciózny klub, ktorý síce účinkuje v druhej lige, no má ambície ísť vyššie,“ rozhovoril sa stredopoliar či obranca, ktorý v domovine najskôr hájil farby materského Écija, potom Valladolidu, a nakoniec aj spomenutého Getafe. „V Michalovciach sa mi zatiaľ veľmi páči. Som tu spokojný, nič mi nechýba. Je tu vynikajúce prostredie, pomaly si na všetko zvykám a verím, že to bude iba lepšie.“

Chcel by si zahrať najvyššiu súťaž

Michalovskí futbalisti sú po jesennej časti na prvom mieste DOXXbet ligy skupina Východ a po spojení súťaže so západnou skupinou chcú zabojovať o jedinú miestenku do najvyššej súťaže. S týmito ambíciami do metropoly Zemplína prišiel aj 23-ročný Montero, ktorý sa v sobotňajšej generálke proti tímu FK Slavoj Trebišov (5:0) trafil do čierneho až dvakrát. „Určite je mojou osobnou ambíciou, ako aj ambíciou družstva, postúpiť do prvej ligy. V tíme vidím obrovský potenciál a verím, že ho na jar zúžitkujeme. Myslím si, že družstvo na to určite má,“ zdôraznil Antonio Garcia Montero. Ten sa veľmi potešil, keď zistil, že v tíme má až štyroch krajanov. „Samozrejme, že pri ponuke od klubu zavážilo aj to, že sú tu. Adaptácia je teda pre mňa ľahšia, navyše keď ide o môj prvý zahraničný angažmán. Prišiel som sem pomôcť tímu a verím, že sa v jari budeme radovať z postupu do najvyššej súťaže. Tú som si nezahral v rodnej krajine, takže dúfam, že sa mi to podarí na Slovensku,“ dodal na záver piaty futbalista z krajiny úradujúcich majstrov Európy v tíme trénera Františka Šturmu. 

Peter Brendza



Uverejnené: 01.03.2015 22:15:08 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.