files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná vlna michalovských hádzanárok pokračuje

Tretí zápas, tretie víťazstvo. Takáto je bilancia trénera Františka Urbana po nástupe na post hlavného lodivoda michalovskej Iuventy. Hráčky slovenského majstra a držiteľa primátu vo WHIL po jeho nástupe najskôr zdolali Olomouc na jeho pôde 34:29, potom si v stredu poradili v dohrávke 14. kola s tímom ich bývalého kormidelníka Jána Packu HC Veselí nad Moravou hladko 38:25, no a v sobotu zase zvíťazili v šlágri šestnásteho kola WHIL nad tímom DHC Sokol Poruba 29:23, čím si upevnili prvú priečku v tabuľke a sériu bez prehry v ligovej súťaži natiahli na 24 stretnutí.  

Michalovčanky „Ostraváčkam“ prerušili ich štvorzápasovú víťaznú sériu. „Určite sme prišli vyhrať aj sem a natiahnuť víťaznú sériu na päť zápasov. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Dúfam, že hneď v nedeľu si napravíme chuť víťazstvom v Prešove,“ rozhovorila sa spojka DHC Sokol Leona Šviráková. Tá so svojimi spoluhráčkami síce nemala najideálnejší vstup do zápasu, keď prehrávali 0:3 aj 1:4, no potom sa začala karta obracať a hostky boli vo zvyšných minútach prvého dejstva lepším tímom. „Do zápasu sme nevstúpili najlepšie. Prvý gól sme strelili tuším až v piatej minúte, no potom sme už hrali to, čo od nás tréneri chceli. Vysunuli sme obranu, čím sa dostával súper do ťažkostí. Vinou vlastných chýb sme im ale umožnili v závere prvého polčasu získať tesný náskok a ten v druhom polčase Michalovčanky zvýraznili. Nevyšli nám presilovky, čím súper získal na sebavedomí a vyhral zaslúžene.“

Obe aktérky rozhovoru v akcii. Sofia Nagyová (v modrom) sa snaží brániť Leonu Švirákovú

Chlieb zápasu sa lámal na začiatku druhého polčasu. Práve Šviráková síce znížila hneď v úvode na 13:14, no potom prišla päťgólová šnúra michalovskej Iuventy a hostky sa už gólovo k Michalovčankám nepriblížili. „Bol to rozhodujúci úsek zápasu, kde nám domáce ušli. Z 13:14 bolo rázom 13:19 a to sa už v Michalovciach doťahuje ťažko. Aj keď sme sa snažili, chytiť sa nám už nepodarilo a ako hovorím, súper vyhral zaslúžene,“  dodala na záver svojho hodnotenia Leona Šviráková, ktorá v stretnutí zaznamenala štyri presné zásahy.

Musia sa poučiť z chýb

Aj keď Michalovčanky zaznamenali trináste tohtosezónne víťazstvo a v lige neťahali za kratší koniec už 24 stretnutí, nebolo z ich strany všetko najideálnejšie. Zverenky trénera Františka Urbana síce vstúpili do zápasu výborne, keď rýchlo viedli trojgólovým rozdielom, no potom prebral opraty zápasu do rúk ich súper. Domácim robila problém vysunutá obrana Poruby a takisto zlyhávali aj v koncovke, keď zahodili viacero dobrých streleckých možností. Nečudo tak, že Poruba otočila výsledok a až do 28. minúty bola vo vedení. „Prvý polčas z našej strany nebol najlepší. Dobre sme síce začali, no potom prišli chyby. Vôbec sme sa nepoučili z prípravy na stretnutie, pretože sme hrali niečo úplne iné. Tréner nás upozorňoval na vysunutú obranu, pripravovali sme sa na ňu, no a vidíte, ako to dopadlo. V budúcnosti sa z takýchto chýb musíme poučiť, pretože sa nám to môže vypomstiť,“ uviedla na úvod hodnotenia duelu krídelníčka Iuventy Michalovce Sofia Nagyová. Bola to práve ona, kto spolu s druhým krídlom Jevgenijou Levčenko, priniesli do útočnej fázy slovenského majstra nový vietor. Aj vďaka nim sa gólový stroj Iuventy rozbehol a v druhom polčase už Michalovčanky kontrolovali priebeh hry. „Samozrejme, že ma toto víťazstvo, ako aj góly na mojom konte tešia. Tréner nás v šatni cez prestávku upozorňoval na chyby, ktoré sme robili. Poučili sme sa z nich a v druhom polčase to už bolo z našej strany lepšie. Dobre sme zvládali rýchly prechod do útoku, čo bolo podľa mňa veľmi dôležitý faktor nášho víťazstva,“ podotkla Sofia Nagyová.

Sofia Nagyová zaznamenala v stretnutí štyri góly

Útlu michalovskú kridelníčku síce výhra nad popredným českým tímom potešila, no videla aj nedostatky a na tých podľa jej slov musí družstvo pred náročným programom popracovať. „Určite samé vidíme, že náš výkon môže byť aj lepší. Aj dnes sme urobili dosť technických chýb a problémy nám narobila aj koncovka. Jednoducho sa z toho musíme poučiť. To ste mohli vidieť aj sami, súpera vlastnými chybami staviame na nohy. Podobné chyby opakovať nemôžeme, pretože sa nám to môže v Moste či na Slavii vypomstiť,“ dodala na záver Nagyová, ktorá si štyrmi gólmi do siete Poruby dala krásny darček k štvrtkovým dvadsiatym narodeninám.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.02.2015 13:58:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.