files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deň narcisov sa blíži

Onedlho sa uskutoční už v poradí 14. ročník verejnej finančnej zbierky Deň narcisov, ktorý pripadol na 16. apríla. Aj Michalovce sa zapojili do tejto akcie a my Vám okrem iných zaujímavých informácii o pripravovanom dni prinášame aj informáciu o tom, ako spoznáte v tento deň v uliciach pravých dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, od tých „nepravých“.


Malý kvietok s veľkou mocou

Pripnutím si tohto jarného kvetu sa pridáte k jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierke Ligy proti rakovine, ktorú organizuje  už 14.-ty rok. Jeho nosením vyjadríte spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Ak prispejete i finančne, akýkoľvek Váš dobrovoľný  príspevok pomôže realizovať množstvo programov a projektov, ktoré ľuďom s ťažkým ochorením pomáhajú prekonávať najťažšie obdobie života – obdobie liečby i po liečbe.

Ako spoznáte pravých dobrovoľníkov?


V poslednom období sa aj v našom meste objavili prípady, kedy ľudia pod zámienkami rôznych zbierok „lákali“ od občanov peniaze pre vlastné prilepšenie. My sme sa opýtali pani Martiny Myjavcovej z organizácie Ligy proti rakovine, ako môžeme spoznať tých „pravých“ dobrovoľníkov. Priamo počas Dňa narcisov stretnete v mestách a obciach Slovenska dobrovoľníkov Ligy proti rakovine – mladých ľudí, ktorí sa Vám prihovoria.  Tento rok bude viac ako 15 500 dobrovoľníkov označených identifikátormi v podobe umelého kvetu narcisu, ukončeného žetónom do nákupného vozíka s logom a názvom Liga proti rakovine, so slovným označením Deň narcisov 2010 a číslom dobrovoľníka. Každý dobrovoľník je povinný dané označenie používať. Druhým identifikačným znakom je papierová pokladnička potlačená motívom hlavného vizuálu, logom Ligy proti rakovine a dátumom 16. apríl 2010, Deň narcisov.

Možnosti podpory

Deň narcisov môžete podporiť  akýmkoľvek dobrovoľným príspevkom: 
• na účet zbierky č. 2629740400/1100,
• do pokladničiek v deň zbierky – 16. apríla 2010,
• zaslaním ľubovoľnej SMS v hodnote 1 EUR na číslo 848 v termíne od 6. do 20. apríla 2010.


Vyzbierané finančné prostriedky vracia Liga proti rakovine späť verejnosti vo forme financovania programov a projektov na podporu onkologických pacientov i širokej verejnosti, ku ktorým patria: Centrá pomoci Ligy proti rakovine v Bratislave a v Košiciach, Linka pomoci na t.č. 02/52 96 51 48, ubytovacie zariadenie pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov v Bratislave a Košiciach, rekondičné pobyty pre dospelých onkologických pacientov, tábory pre detských onkologických pacientov, edukačné a informačné materiály pre širokú verejnosť, vzdelávanie mladej generácie v oblasti prevencie vo forme projektu Onkologická výchova.  Nezanedbateľná je i podpora zdravotníckych a nemocničných zariadení, hospicov či paliatívnych oddelení nemocníc prostredníctvom financií venovaných na prístrojové vybavenie i podpora klinických a výskumných projektov. O výnose a použití finančných prostriedkov vyzbieraných počas Dňa narcisov sa môžete informovať počas celého roka na webovej stránke www.lpr.sk, prostredníctvom inzercie i letáčikov.

Aj Michalovce majú svojich dobrovoľníkov


Ako sme sa ďalej dozvedeli, tak v Michalovciach bude môcť verejnosť počas Dňa narcisov stretnúť 180 dobrovoľníkov, ktorí sú v rámci Dňa narcisov zastrešení pod pobočkou Ligy proti rakovine priamo v Michalovciach. Ide o študentov a žiakov základných a stredných škôl z Michaloviec, ale aj širokého okolia. Dobrovoľníkov nemusíte hľadať iba v Michalovciach, ale budú sa pohybovať aj v Strážskom, Jovse alebo Pavlovciach nad Uhom.

Podporte aj vy v tento deň túto akciu a budete mať práve vďaka kvietku narcisu pocit, že je všetko okolo Vás krajšie, farebnejšie, pozitívnejšie....                          (vk)



Uverejnené: 16.04.2010 10:09:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.