files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lastomírski mladíci znova naznačili perspektívu

Lastomírsky kolektív s vekovým priemerom pohybujúcim sa okolo 20 rokov opäť dokázal, že v piatoligovej spoločnosti si môže trúfať na kohokoľvek. Po veľmi zaujímavom zápase nezaslúžene remizoval s medzevským lídrom 0:0. Ak by mali Zemplínčania v útoku hráča typu Milana Verbiča (momentálne pracuje v Taliansku), zápas by sa podľa všetkého skončil s ich výhrou.

 
Dosiahnuté výsledky však nie sú pre lastomírske vedenie absolútnou prioritou. Dôležité je to, že po rokoch sa v tomto súťažnom ročníku v kádri objavujú prevažne vlastní odchovanci. Funkcionári sa z kola na kola zároveň presviedčajú, že títo hráči (tvoria 90 % kádra) sa cítia v piatoligovej spoločnosti ako ryba vo vode. Svedčí o tom aj fakt, že sú pevnou súčasťou lepšej časti piatoligovej tabuľky.

„K omladzovaciemu procesu sme jednoducho už museli pristúpiť. V minulosti nás posilňovali bývalí úspešní odchovanci michalovského futbalu, ktorí vo vyšších súťažiach nazbierali množstvo skúsenosti. V uplynulých rokoch však MFK Zemplín bazíroval na hotových hráčoch z okolia. Vlastne momentálne už odtiaľ nemá sem kto prísť. Preto vsádzame na futbalistov, ktorí v minulých sezónach nastupovali za náš dorast,“ obsiahlo konštatoval člen výboru FK Lastomír Ján Jenčík.

 No a lastomírska omladina znova ukázala, že nie je v súťaži do počtu. S vekovo prestarnutým Medzevom odohrala vynikajúcu partiu. „Škoda, že pri niekoľkých vyložených šanciach naši chlapci zaváhali. V útoku chýba hráč, ktorý by robil v obrane súperov väčší vzruch. Ale inak si myslím, že keď toto mužstvo dlhodobo ostane pokope, tak o rok už bude v pohode hrať o postup,“ načrtol víziu niekdajší starosta Lastomíra.  Nerozhodný výsledok ho mrzí o to viac, že v ďalších štyroch kolách čaká na lastomírsky kolektív náročná štvorzápasová šnúra na ihriskách súperov. „Navonok to vyzerá ako veľmi náročná časť sútažného ročníka. Vzhľadom na výkony našich hráčov v úvode jari si však dovolím tvrdiť, že naprázdno určite nevyjdeme. Podstatné bude, aby sme po týchto ťažkých stretnutiach nespadli na horšie priečky tabuľky. Myslím si, že je v silách tohto družstva zabrániť tejto situácii,“ ukončil rozprávanie muž, ktorý sa pohybuje v lastomírskom futbale už viac ako polstoročie. Vďaka kultivovanému slovnému prejavu je súčasne i dlhoročným hlásateľom v lastomírskom športovom stánku. 
                                                    
      (janč)



Uverejnené: 15.04.2010 16:54:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.