files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla pohrdla postupovým mečbalom, séria sa rozhodne v piatok na Liptove

To, čo nechceli, sa nakoniec stalo realitou. Michalovskí hokejisti totiž prehrali vo štvrtom zápase štvrťfinále play-off prvej hokejovej ligy s tímom MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:3 a Liptáci tak v sérii vyrovnali na 2:2. Vrátili tak Michalovčanom prehru z ich ľadu a napínavá štvrťfinálová séria sa bude musieť rozhodnúť podobne, ako dve predchádzajúceho týchto súperov, v piatom zápase. Ten sa ale odohrá už v Liptovskom Mikuláši. V piatok teda jeden zápas rozhodne, či skončí sezóna pre Michalovčanov alebo budú smutní tak ako v doterajších dvoch sériách Liptáci.

Michalovčania si ale za to, že neudržali postup do semifinále na vlastnom ľade môžu sami. Oproti utorku im niečo v ich hre chýbalo.... „Myslím si, že naše víťazstvo bolo zaslúžené. Po utorkovej prehre sme chceli hrať dôraznejšie a agresívnejšie, čo prinieslo svoj efekt. Rýchlo sme skórovali, no na rozdiel od utorkového zápasu sme vedenie udržali. Vedeli sme, že do čoho ideme. Keby sme prehrali, máme po sezóne a to sme ešte rozhodne nechceli,“ poznamenal po stretnutí útočník MHK 32 Ivan Roháč. Bol to práve on, kto otvoril skóre v oboch dueloch na michalovskom ľade. Meno dvadsaťšesťročného kridelníka Liptákov svietilo krátko aj pri druhom góle, potom však bol opravený pravý strelec Martin Trochta. „Je jedno, kto ten gól dal, dôležitejšie je to, že sme vyhrali a vrátili sériu naspäť do Liptovského Mikuláša,“ podotkol Ivan Roháč.

Aj keď úmyslom domácich „vojakov“ bolo po jednej výhre v Mikuláši využiť domáce prostredie na postup, ten im napokon na domácom ľade nebol dopriaty. Semifinále je pre nich vzdialenejšie, ako bolo v utorok, kedy vyhrali tesne 4:3. Tentoraz tesne vyhral pre neho v súboji o všetko súper. „Nemyslím si, že Liptáci boli lepší, skôr boli šťastnejší. Strelili tri góly, my iba dva, takže to rozhodlo o ich výhre,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Peter Čížek. „Z minima vyťažili maximum. Okrem gólových nemali nejakú extra šancu na skórovanie. Hrali jednoducho. Nahadzovali puky pred bránu a tam boli dôrazní. Liptáci teda nehrali nič svetoborné, chyba bola v nás, že sme si nepokrývali hráčov, tak ako sme mali. To sa ale nestalo iba teraz. Nám sa to stáva prakticky celú sezónu. Tieto chyby a naše vylúčenie, ktorých sme opäť mali požehnane, nás pripravili o víťazstvo. V play-off sa to stávať nemôže a keď chceme byť v ďalšom zápase úspešní, nemôžeme ich robiť,“ podotkol ešte Peter Čížek.  

Dukla nezačala najlepšie. Po dvadsiatich dvoch minútach prehrávala 0:2. V závere druhej tretiny jej hráči zdvihli hlavy. Po kontaktnom góle Martina Drotára mal ideálnu možnosť na vyrovnanie Jakub Linet, ktorý však zahodil trestné strieľanie. „Myslím, že to bol veľmi dôležitý moment. Keby vtedy padol náš vyrovnávajúci gól, ktorý by bol navyše gólom do šatne, boli by sme na koni my,“ skonštatoval riaditeľ HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý vypomáha trénerovi Štefanovi Tóthovi na lavičke tímu. Ten vzápätí dodal. „Všetky štyri zápasy s Mikulášom ukazujú, že rozhodujú detaily a to, kto urobí viac chýb. Dnes to všetko hralo pre Liptákov, ktorí tesne vyhrali.“ V podobnom duchu sa po štvrtom zápase vyslovil tréner MHK 32 Marián Horváth. „V sérii sa stretlo po základnej časti štvrté a piate družstvo tabuľke, ktoré delili iba dva body. Inak ako vyrovnaná tá séria teda byť nemôže. Rozhodujú detaily, maličkosti a tie teraz hrali pre nás. Dnes sme boli dôraznejší a aktívnejší, ako v utorok, a to asi rozhodlo v náš prospech,“ uviedol Marián Horváth. Ten príliš nechcel komentovať to, kto bude na koni v piatom zápase. „Hrá sa opäť od 0:0. Uvidíme, kto sa pripraví lepšie a v zápase bude úspešnejší,“ dodal ešte tréner Liptákov.

To, že sezóna môže skončiť už v piatok si Zemplínčania vôbec nepripúšťajú. „Zápas sa začína od 0:0. Ideme tam s cieľom vyhrať. Raz sme na Liptove v tejto sérii už uspeli a nikde nie je napísane, že sa to nemôže zopakovať v piatok v piatom zápase,“ zdôraznil Peter Tirpák a na jeho slová nadviazal aj Peter Čížek. „Berieme to ako posledný zápas s Liptovským Mikulášom, nie ako posledný zápas sezóny. Ja verím, že ich opäť „dáme“ a v semifinále si zahráme my!“

Peter Brendza



Uverejnené: 12.02.2015 11:41:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.