files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v pondelok za teplom do Turecka

Michalovskí futbalisti sa konečne dočkali. Po troch týždňoch namáhavej zimnej prípravy v nečase a zimných klimatických podmienkach sa presúvajú do tepla. Vedenie klubu totiž po prvýkrát v histórii posiela svojich hráčov na herné sústredenie do teplejších klimatických podmienok, konkrétne do tureckého Beleku, kde hráči aktuálneho lídra DOXXbet ligy skupina Východ pobudnú až do budúceho utorka.

Michalovčania ešte predtým odohrali v sobotu na svojej umelej tráve v poradí piaty prípravný zápas, v ktorom privítali ďalšieho druholigistu z východnej skupiny FK Partizán Bardejov. Súboj dvoch popredných druholigových tímov sa niesol v jasnej réžii hráčov MFK Zemplín, ktorí po góloch Španiela Bayóna, kanoniera Michala Hamuľaka a Jozefa - Šimona Turíka zvíťazili 3:1. „Na tento duel už bolo chlapcov veľmi ťažké motivovať. Vedia, že už iba dni ich delia od herného sústredenia v teple a nikto z nich sa nechcel zraniť. Chlapci sa do tepla tešia, no museli ešte odohrať zápas s Bardejovom, ku ktorému však pristúpili so stopercentnou vážnosťou, ako praví profesionáli,“ zdôraznil lodivod MFK Zemplín Michalovce František Šturma, podľa ktorého slov sa družstvo zameriavalo posledný týždeň už aj na herný proces. „Doteraz sme sa venovali hlavne kondícii, posledný týždeň už prišli na rad aj herné veci. Špecializovali sme sa na obrannú činnosť a teraz sa sústredíme už len na útočnú fázu. Spokojný som s tým, že tie veci, ktoré sme cez týždeň trénovali, sa v zápase s Bardejovom aj ukázali.“   

Muziciuc sa zbalil, Španiel prišiel zranený  

Michalovský lodivod sa v súboji s Bardejovom musel zaobísť už bez Moldavca Alexandra Muziciuca. Tento devätnásťročný šikovný ľavý obranca alebo záložník sa totiž počas týždňa zbalil a zo skúšky odišiel domov. „Je mi to ľúto, pretože „Saša“ sa nám javil futbalovo aj ľudsky veľmi dobre a boli sme s ním prakticky dohodnutí na tom, že tu ostane. Bol však trošku dotlačený z rodinných dôvodov alebo z dôvodu nátlaku manažéra, na margo čoho sa zbalil a odišiel domov. Veľmi nás to prekvapilo,“ podotkol michalovský lodivod. Ten okamžite začal hľadať náhradu za šikovného mladíka. „Rozhodili sme siete a začali hľadať náhradu. Na skúšku k nám prišiel ďalší hráč zo Španielska. Prišiel však zranený, pre nás v súčasnej dobre nepoužiteľný, a tak sme ho poslali domov. Musíme teda hľadať ďalej,“ podotkol ešte k aktuálnej situácii v kádri František Šturma.  

Súperi, ktorí ich preveria

Pre hráčov MFK Zemplín súbojom s Bardejovom nateraz skončila príprava v domácich podmienkach. V pondelok totiž odcestovali na herné sústredenie do Turecka, konkrétne do strediska Belek, neďaleko známeho letoviska Antalya. Práve v Beleku budú Michalovčania trénovať a čakajú ich tam aj tri prípravné zápasy. Na hernom sústredení sa postupne stretnú s bulharským prvoligistom PFC Beroe Stara Zagora (streda 11. február), účastníkom druhej švédskej ligy IK Sirius FK (piatok 13. február), no a na záver sústredenia si zmerajú sily s poľským druholigistom MKS Drutex Bytovia Bytów (pondelok 16. február). „Súperov príliš nepoznám, pretože som ich hrať nikdy nevidel. Sú to však tímy z kvalitných súťaží, takže nás určite preveria a ukážu nám nedostatky, na ktorých ešte musíme pracovať. Myslím si, že nám táto zahraničná konfrontácia veľa ukáže a bude pre nás prospešná,“ dodal na záver František Šturma, ktorý sa so svojimi zverencami z Turecka vracia v utorok 17. februára.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.02.2015 14:01:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.