files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prehra Dukly po predĺžení, Liptáci vyrovnali na 1:1

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v druhom štvrťfinálovom zápase play-off prvej hokejovej ligy na ľade MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:5 po predĺžení a Liptáci tak vyrovnali stav série na 1:1. Štvrťfinálová séria sa teraz sťahuje na Zemplín, kde sa v utorok 10. februára o 17.00 hod. odohrá jej tretí a v stredu 11. februára v rovnakom čase štvrtý duel.

Takmer na vlas podobný zápas s prvým piatkovým odohrali michalovskí hokejisti aj v sobotu. Aj teraz sa hral výborný hokej, v ktorom domáci štyrikrát viedli, no Michalovčania zakaždým vedeli gólovo odpovedať a Bobošovým premiérovým seniorským gólom v poslednej minúte vyrovnali na 4:4. Stretnutie sa teda po 60 minútach skončilo rovnakým výsledkom ako v piatok. Opäť teda musel rozhodnúť pridaný čas, v ktorom tentoraz boli šťastnejší Liptáci. Tí po góle Uhríka vyrovnali štvrťfinálovú sériu na 1:1 a rozhodli aj o tom, že Michalovčania uvidia dva štvrťfinálové súboje. Poďme ale pekne po poriadku...

Úvod druhého štvrťfinálového súboja patril domácim. Tí sa najskôr ubránili presilovke pri vylúčení Trochtu a potom v závere piatej minúty gólovo udreli, keď skóre otvoril Bartík - 1:0. Odpoveď Michalovčanov prišla o päť minút neskôr. Na trestnú lavicu sa porúčal Kuric a jeho faul potrestal po desiatich sekundách Martin Schnelly - 1:1. Druhá tretina sa niesla v prevahe domácich Liptákov. Tým výrazne pomohlo to, že v druhej dvadsaťminútovke zahrávali až sedem presilových hier (z toho minútu a päťdesiat sekúnd mali možnosť presilovky o dvoch hráčov)! Využiť sa im podarilo až deviatu, keď ich Macík opäť poslal do vedenia (2:1). Michalovčania odpovedali takisto v presilovke. Dve minúty pred koncom druhej tretine sa presne trafil Peter Čížek. Gólová prestrelka pokračovala podobne ako v piatok aj v tretej tretine, v ktorej diváci videli až štyri góly. Jej gólový film otvoril v 43. minúte Piatka, ktorý sa presadil v presilovke o dvoch hráčov, v 46. minúte ale rovnakou mincou odpovedal Jakub Linet. O dve minúty neskôr domáci viedli opäť, keď im Trochta zabezpečil vedenie po štvrtýkrát v stretnutí. Liptáci ho ale podobne ako v piatok neudržali. Presne štyridsaťpäť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času sa totiž presadil Martin Boboš, ktorý nasmeroval stretnutie do predĺženia. V ňom boli úspešnejší zásluhou Michala Uhríka Liptáci. Tí tak vyrovnali stav napínavej série na 1:1 a zabezpečili tak, že v Michalovciach uvidíme s určitosťou dva štvrťfinálové duely.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce 5:4 po predĺžení (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
Stav štvrťfinálovej série: 1:1
Góly: 5. Bartík (Kuric), 34. Macík (Devečka, Súkeľ) pres/1, 43. Piatka (Uhrík, Mezovský) pres/2, 48. Trochta (Roháč), 62. Uhrík (Devečka, Piačka) - 10. Schnelly (Šeliga, Majerník) pres/1, 38. Čížek (Šechný, Šterbák) pres/1, 46. Linet (Podsedlý, Halás), 60. Boboš (Šterbák, Šechný)
Vylúčení: 5:11, navyše Bartík (LM) 10. min. nešportové správanie. Presilovky: 2:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik - Frimmel, Š. Mráz. Divákov: 1020.
MHK 32: Hollý - M. Školiak, T. Devečka, Hriňa, Kadlubiak, Janči, Mezovský, Nitrianský - Bartík, Kuric, Macík - Roháč, Trochta, Števuliak - Uhrík, Piatka, Sukeľ - Janček, Poliaček.
HK DUKLA: Fedor - Boboš, Šterbák, Kubát, Bednár, Šeliga, Dvořák, Buraľ - Banovský, Šechný, Drotár - Podsedlý, Linet, Halás - Schnelly, Majerník, Méry - Rožník, Jurášek, Čížek.

Ďalší program štvrťfinálovej série
3. zápas: HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (utorok 10. február o 17.00)
4. zápas: HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (streda 11. február o 17.00)
Prípadný 5. zápas: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (piatok 13. február o 17.00)



Uverejnené: 07.02.2015 19:44:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.