files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na Liptov s cieľom minimálne jedného víťazstva

Po prvýkrát v sezóne dobyť liptovské hradby. S takýmto cieľom cestujú michalovskí hokejisti na prvé dva zápasy štvrťfinálovej série play-off prvej hokejovej ligy, kde na nich čaká družstvo MHK 32 Liptovský Mikuláš. Keďže Liptáci skončili po základnej časti na štvrtom mieste, majú pred Michalovčanmi v prvých dvoch zápasoch výhodu domáceho prostredia. Tú zvýrazňuje ešte to, že michalovskej Dukle sa na Liptove v tejto sezóne príliš nedarilo, keď tam prehrali 2:6 a 2:7.

Aj napriek týmto dvom porážkam idú Michalovčania do Liptovského Mikuláša s bojovnou náladou a cieľom minimálne raz uspieť. „Určite je naším cieľom minimálne raz vyhrať. Čaká nás však ťažký protivník, ktorému sme v tejto sezóne trikrát podľahli. Máme im teda, čo vracať,“ rozhovoril sa manažér HK Dukla Michalovce Peter Tirpák. Michalovčanom sa s Liptákmi v základnej časti nedarilo. Okrem dvoch prehier na ich ľade im totiž podľahli aj v prvom domácom zápase (3:4 po samostatných nájazdoch) a zvíťazili akurát raz, keď ich v 23. kole zdolali na domácom ľade 6:3. Pri oboch prehrách u súpera bolo rozhodnuté už po dvoch tretinách, v tretích sa zápas už iba dohrával. „Práve nato si musíme dať teraz pozor. Vieme, kde sú ich silné stránky a tie chceme eliminovať. V úvode duelu sme s nimi vždy držali krok, no potom sme sa zosypali. Ani neviem, kde bola chyba ale musím povedať, že v obidvoch domácich súbojoch boli lepší a zaslúžene vyhrali. Doma sú teda silní, no v play-off sa hrá inak, ako v základnej časti a ja verím, že minimálne raz tam uspejeme,“ zdôraznil Peter Tirpák, ktorý po odchode Milana Staša plní aj funkciu jedného z dvoch asistentov hlavného trénera. „Nejdeme tam vôbec v porazeneckej nálade. Play-off je nevyspytateľné a viackrát sa stáva, že družstvo, ktoré skončí v tabuľke vyššie vypadne. Na nás teraz až taký tlak vyvíjaný nebude. Liptáci vyhrať musia, my môžeme. V tom môže byť naša výhoda.“

Michalovčanov v posledných dňoch sužovala aj veľká maródka. Na posledný domáci duel proti Prešovu (5:0) nastúpili iba tri päťky. „Situácia sa trošku zlepšila. Na štvrtkovom tréningu už bola aj trojica Kubát, Tkáč, Čížek, takže do Mikuláša pôjdeme takmer kompletní,“ zdôraznil Tirpák, ktorému určite bude vo štvrťfinále chýbať zranený Ivan Fedorko. Hokejisti Dukly sa s Liptovským Mikulášom stretávajú vo štvrťfinále už po tretíkrát za štyri roky. V oboch doterajších sériách uspeli práve oni, keď si zakaždým postup do semifinále vybojovali v rozhodujúcom piatom zápase. Očakáva michalovský manažér, že to tak môže byť aj teraz? „Všetko je možné. Stretávajú sa tímy, ktoré v tabuľke delili iba dva body, takže to môže byť vyrovnané a rozhodovať môže aj piaty zápas. Uvidíme teda, ako bude séria prebiehať, no rozhodne nás nič ľahké nečaká,“ dodal na záver Peter Tirpák.  

Program štvrťfinálovej série

1. zápas: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (piatok 6. február o 17.00)

2. zápas: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (sobota 7. február o 17.00)

3. zápas: HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (utorok 10. február o 17.00)

Prípadný 4. zápas: HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (streda 11. február o 17.00)

Prípadný 5. zápas: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (piatok 13. február o 17.00)

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.02.2015 15:41:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.