files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zdolala Prešov, play-off začína na Liptove

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v poslednom 44. kole základnej časti prvej hokejovej ligy nad tímom P.H.K. 3b Prešov hladko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0). Aj napriek tomu však skončili na piatom mieste, keďže Liptovský Mikuláš trumfoval na ľade Trnavy 6:2 a na štvrtom mieste tabuľky zaručujúcom začiatok štvrťfinále play-off teda skončili Liptáci. Vďaka tomu začnú s michalovskou Duklou štvrťfinálovú sériu, ktorá sa začína prvými dvoma zápasmi v piatok 6. a sobotu 7. februára na domácom ľade. Tretí a prípadný štvrtý zápas sa odohrá v utorok 10. a prípadne v stredu 11. februára už v Michalovciach, rozhodujúci piaty by sa hral v piatok 13. februára v Liptovskom Mikuláši.

Keď chceli Michalovčania začínať štvrťfinále play-off na domácom ľade, museli okrem víťazstva nad Prešovom čakať aj na pomoc Trnavy, ktorá hostila Liptovský Mikuláš. "Vojaci" si svoju domácu úlohu splnili na výbornú. Od úvodu sa zahryzli do súpera. Už v druhej minúte nastrelil aktívny Igor Halás žŕdku. Aj v ďalších minútach boli aktívnejší domáci. V ôsmej minúte sa v hre štyroch proti štyrom famózne uvoľnil Majerník, s jeho koncovkou si ale Borároš poradil. Prešovský golman bol ale už o päť minút bezmocný, keď pri presilovke dorazil do siete Halásovú strelu Linet - 1:0. O dve minúty neskôr sa skóre mohlo meniť opäť. Až pred brankára hostí sa predral Banovský, Borároš ale krásne zasiahol betónmi. O niekoľko sekúnd neskôr však už inkasoval po druhýkrát, keď ho od modrej prestrelil Šeliga - 2:0. Banovský mal v závere prvej tretiny druhú možnosť na skórovanie, potom čo ho krásne našiel Šechný, aj teraz však vyhral súboj s michalovským útočníkom brankár P.H.K. 3b. Tomáš Banovský bol pri chuti aj na začiatku druhej tretiny, keď spoločne so Šechným podnikli rýchly protiútok, Borároš jeho strelu opäť vyrazil. Michalovčania o svojej výhre definitívne rozhodli na rozhraní 28. a 29. minúty. Najskôr Bednár dorazil do siete Majerníkov pokus a o dvanásť sekúnd neskôr sa do streleckej listiny konečne zapísal aj Banovský - 4:0. Za tohto stavu sa tretia tretina už len dohrávala. Skóre sa menilo ešte raz. V 51. minúte naskočil z trestnej lavice Ondrej Briják, ktorý okamžite podnikol rýchly protiútok so Štefanom Majerníkom a druhý menovaný prekonal prešovského golmana Slivku, ktorý po štvrtom góle nahradil Borároša. Ani hladké víťazstvo však Michalovčanom štvrté miesto a teda začiatok play-off nezabezpečilo, keďže Liptáci triumfovali v Trnave a štvrťfinálová séria sa tak začne v piatok na Liptove.

HK Dukla Michalovce - P.H.K. 3b Prešov 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Góly: 13. Linet (Halás) pres/1, 15. Šeliga (Linet, Podsedlý), 28. Bednár (Majerník, Rožník), 29. Banovský (Šechný, Šterbák), 51. Majerník (Briják)
Vylúčení: 6:4, navyše Jaroš (Prešov) 10.min. nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba - Beniač, Riš. Divákov: 550.
HK DUKLA: Fedor - Šterbák, Boboš, Šeliga, Bednár, Buraľ, Briják - Banovský, Šechný, Drotár - Podsedlý, Linet, Halás - Rožník, Majerník, Méry - Schnelly.
P.H.K 3b: Borároš (29. Slivka) - Pitka, V. Sabol, Hargaš, Niník, Gaborčík, Popela, Kobeľa - Pekarčík, M. Nagy, Fusek - I. Jaroš, Korytko, Lipovský - Ferenc, Chalupa, Potoček.



Uverejnené: 03.02.2015 20:27:39
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.