files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Borys Petrovskyj na lavičke Iuventy končí!

Nepresvedčivé výkony sedemnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra majú svoju obeť. Stal sa ňou ukrajinský tréner Borys Petrovskyj, s ktorým vedenie klubu po pondelkovom zasadnutí správnej rady ukončilo spoluprácu. Jeho nástupcom sa do konca sezóny stáva doterajší asistent a tréner juniorského výberu František Urban. Ten už viedol utorkový ranný tréning a družstvo povedie aj v sobotňajšom zápase spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL proti Veselí nad Moravou. Premiéra na lavičke Iuventy bude pre neho pikantná, keďže nastúpi proti svojmu bývalému spolupracovníkovi Jánovi Packovi, ktorému robil v Iuvente asistenta v sezóne 2012/2013.

Borys Petrovskyj tak nedokončí ani svoju druhú michalovskú misiu do konca. Podobne ako v sezóne 2010/2011 predčasne na lavičke Iuventy Michalovce končí. Nepomohlo mu ani to, že Iuventa je po trinástich odohratých kolách na prvom mieste tabuľky a v tejto sezóne zatiaľ bez ligovej prehry. Paradoxne je však trénerskym rekordérom Iuventy zo zahraničia - jeho sedem mesiacov je viac ako šesť mesiacov Józsefa Vuru či štyri iného Ukrajinca Jurija Garkavenka. „V pondelok zasadala správna rada klubu, ktorá sa zaoberala nielen výsledkami družstva, ale hlavne jeho herným prejavom. Na základe posledných výkonov tímu sme pristúpili k tomu, že Borys Petrovskyj končí vo svojej funkcii. Touto cestou by som sa mu rád poďakoval za jeho účinkovanie v klube,“ oboznámil nás s rozhodnutím správnej rady športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jaroslav Čúrny. Ten následne uviedol aj dôvody Petrovského odvolania. „Nechcem, aby to vyznelo nejako alibisticky, že odvolávame trénera z prvého miesta, no hlavným dôvodom boli výkony družstva, ktoré po novom roku, no už aj pred ním, neboli podľa našich predstáv. Hlavnými dôvodmi sú teda herný prejav a fungovanie družstva. Už minulý týždeň po zápase s Partizánskym zasadala správna rada, na ktorú bol pozvaný aj tréner Petrovskyj a naše výhrady mu na nej boli adresované. Žiaľ, nepadli na úrodnú pôdu, ba vyšlo to ešte horšie, ako sme čakali. Nebolo to len o remíze v Písku. Celý január družstvo podávalo výkony nehodné mena a podmienok klubu, a tak sme museli konať,“ uviedol ešte k zmene na trénerskom poste Jaroslav Čúrny, podľa ktorého slov ciele tímu ostávajú nezmenené. „Sme stále v hre o obhajobu tripple, takže ciele sú naďalej najvyššie.“

Skončil. Borys Petrovskyj vydržal na lavičke Iuventy Michalovce iba sedem mesiacov

Po druhýkrát z prvého miesta, nástupcom František Urban

Rodák z ukrajinského Užhorodu je tak druhým trénerom v histórii sedemnásobného slovenského majstra, ktorý skončil aj napriek tomu, že bol s družstvom na čele ligového pelotónu. Pred šiestimi rokmi, konkrétne 16. februára 2009, totiž na rovnakej pozícii taktiež z prvej priečky skončil Michal Lukačín. „Niečo podobné sme zaznamenali aj teraz. Vtedy zmena družstvo nakopla a to potom triumfovalo vo WHIL. Klub ako my sa nemôže iba alibisticky pozerať na to, že vyhráme o dva, tri góly. To by bolo nečestné voči divákom. V hernom prejave nám chýbalo srdce, čo určite nie je len vina trénera, ale aj hráčskeho kádra. Nechceli sme totiž čakať na to, že budeme v tabuľke druhí či tretí,“ podotkol Jaroslav Čúrny k Petrovského odchodu. Ten tak vydržal na lavičke Iuventy iba sedem mesiacov. „Jeho nástupcom bude podľa rozhodnutia správnej rady klubu do konca sezóny František Urban. Ten doteraz pri družstve pôsobil ako asistent, navyše je trénerom mládeže, takže prostredie klubu pozná ideálne. Dohodli sme sa s ním na spolupráci do konca sezóny. Mali sme aj iných kandidátov, no všetko nám nakoniec vyšlo na Františka Urbana, ktorý bol našou prvou a hlavnou možnosťou. Nový lodivod si v najbližších dňoch určí svoj realizačný tím, no veľké zmeny v ňom nepredpokladám,“ uviedol športový riaditeľ aktuálneho slovenského majstra.  

Kormidlo Iuventy preberá do konca sezóny František Urban

Príde aj rez v kádri?

Zmena na trénerskom poste nastala, naša ďalšia logická otázka spočívala v tom, či príde aj k zmenám v kádri, „Aj to bolo predmetom zasadnutia správnej rady,“ uviedol Jaroslav Čúrny, ktorý následne k tejto téme dodal, „Po nej sme hovorili o konci niektorých hráčok, konkrétne trojice. Tie dostali varovanie, že ak sa ich výkony nezlepšia, tak príde aj k zmenám v hráčskej šatni. Chcem zdôrazniť, že v tomto momente - ak už príde k nejakej zmene v kádri, tak to bude iba smerom von.“ Čúrny síce nechcel povedať mená hráčok, no v ďalšej odpovedi veľa naznačil. „Hovorí sa, že legionárka by mala byť lepšou, ako domáca hráčka a to náš prípad momentálne nie je,“ podotkol čelný predstaviteľ michalovskej Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.02.2015 15:12:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.