files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Blamáž Iuventy v Písku, od prehry ju zachránila žrď

Dvanásť zápasov museli čakať hráčky jedného z outsiderov česko-slovenskej súťaže hádzanárok WHIL nato, aby získali nejaký bod proti najúspešnejšiemu celku interligy Iuvente Michalovce. Hráčkam TJ Sokol Písek sa to podarilo až v trinástom kole sezóny 2014/2015, kedy spôsobili obrovské prekvapenie, keď vzali lídrovi súťaže a obhajcovi prvenstva bod za remízu 24:24.

A mohlo byť ešte horšie. S chuťou bojujúce domáce hráčky síce päť minút pred koncom prehrávali rozdielom štyroch gólov (20:24), no dosiahnuť dokonca mohli aj víťazstvo. Od prvej tohtosezónnej prehry Iuventu zachránila ľavá žrď jej brány, ktorú trafila domáca Součková dve sekundy pred koncom. „Zápas bol oveľa ťažší, ako sme očakávali. Súper sa totiž na nás veľmi dobre pripravil,“ uviedla jedna z najskúsenejších hráčok v kádri Iuventy Terézia Szöllösiová. „Nechcela by som hovoriť, že sme Písek podcenili. To určite nie. Za ten výsledok si ale môžeme iba samé. Súperovi sme dovolili vlastnými chybami vrátiť sa do zápasu, keď už bolo prakticky rozhodnuté. Nepremenené šance, zlá obrana, či nekoncentrovanosť v útoku zapríčinili, že sme tam nevyhrali, hoci sme vyhrať mali,“ sypala si popol na hlavu kridelníčka Iuventy, ktorá v stretnutí zaznamenala sedem presných zásahov.

Iuvente k výhre na pôde Písku nepomohlo ani sedem gólov Terézie Szöllösiovej

Musia hrať lepšie

Zverenky trénera Borysa Petrovského tak nadviazali na nepresvedčivé výkony z predchádzajúcich duelov. Remízou v Písku síce natiahli svoju ligovú sériu bez prehry na úctyhodných dvadsaťjeden stretnutí a v tabuľke WHIL im po trinástich kolách patrí naďalej prvá priečka, no o spokojnosti nemôže byť ani reči. Problémom sú totiž predvádzané výkony, ktoré nezodpovedajú tomu, čo od Iuventy očakávajú prakticky všetci. Vedenie, diváci, no aj dievčatá samé. Čím to je, že sa Michalovčankám v novom roku nedarí ukázať ich herný potenciál? „Neviem, čím to je. Jednoznačne musíme hrať lepšie. Aj s Partizánskym sme vyhrávali o desať gólov, skončilo to iba o tri, takže aj to nedopadlo tak, ako sme chceli. Tak vtedy, tak aj teraz sme nezvládli záver zápasu. Nemôže sa stať, že vedieme o štyri góly päť minút pred koncom a súperovi dovolíme vyrovnať. Musíme sa zobudiť a začať konečne predvádzať také výkony, aké sa od nás čakajú. Hádam ten zlý dojem napravíme v ďalších zápasoch,“ pokračovala v kritickom tóne Szöllösiová. Tá verí, že v sobotu proti Veselí nad Moravou, ktoré vedie bývalý tréner Iuventy Ján Packa, príde zo strany slovenského majstra a aktuálneho držiteľa interligového primátu diametrálne odlišný výkon. Mimochodom, teší sa na konfrontáciu s bývalým trénerom? „Nepovedala by som, že sa na tento súboj nejako extra teším. Ja osobne to beriem tak, ako každý jeden zápas. Či už je tam pán Packa, alebo nie, my musíme k zápasu pristúpiť tak, aby sme súperovi nedali najmenšiu šancu pomýšľať na prijateľný výsledok. Musíme zabojovať a ukázať konečne, že hádzanú hrať vieme,“  dodala na záver Terézia Szöllösiová.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.02.2015 19:17:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.