files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s prvou prehrou v príprave

Jednu výhru a jednu prehra zaznamenali futbalisti MFK Zemplín vo dvoch prípravných dueloch v závere tohto týždňa. Zverenci trénera Františka Šturmu najskôr zvíťazili vo štvrtok v Prešove 3:2 a potom v sobotu vysoko podľahli fortunaligovému MFK Ružomberok na jeho umelej tráve 1:5.

Prehra, ktorá môže pomôcť

Líder DOXXbet ligy skupina Východ sa dosiaľ pripravoval na jarnú časť iba v domácich podmienkach. To sa zmenilo v závere tohto týždňa, kedy „šturmovci“ odišli na krátke sústredenie do Vysokých Tatier, kde pobudli tri dni. „Išlo o sústredenie, ktorého účelom bolo zocelenie partie. V Tatranskej Lomnici sme pobudli od štvrtka do soboty rána. Z pohľadu toho, že sme boli spolu a splnili to, čo sme si predsavzali, tak ho hodnotím kladne,“ poznamenal lodivod MFK Zemplín Michalovce František Šturma. Jeho zverenci si spestrili krátke sústredenie dvoma prípravnými duelmi. Cestou do Tatier odohrali súboj v Prešove, kde zvíťazili 3:2, no a cestou domov sa zastavili v Ružomberku, kde podľahli prvoligistovi vysoko 1:5. „Účastník najvyššej súťaže nás predčil vo všetkých činnostiach a zaslúžene vyhral. Veľmi zle sme riešili viacero situácii. Súper hral lepšie a ukázal svoju kvalitu. Rozhodne to nie je ten Ružomberok z jesene, ktorý skončil na predposlednom mieste tabuľky. Je tam množstvo nových hráčov na čele s reprezentantom Marekom Saparom a ich kvalita je teraz rozhodne iná, ako bola na jeseň. Na našu obhajobu by som povedal, že to bol pre nás druhý zápas v priebehu troch dní a navyše máme menšie zdravotné problémy aj v kádri, keďže nám v sobotu chýbali až štyria hráči,“ zdôraznil michalovský tréner. Ten vo vysokej prehre videl aj niekoľko pozitív. „Je možno dobré, že sme dostali takúto facku už teraz. Ružomberok nám ukázal, na čom máme pracovať. Keď sa chlapci z tejto prehry poučia, určite ich to posunie ďalej.“

Montera skúšať nepotrebovali

Káder Michalovčanov v týchto dňoch opustil Španiel Miguel Cobo Calvo, ktorý sa chcel vrátiť do vlasti. Na druhej strane prišla náhrada taktiež zo Španielska. Posledný dvojzápas už za MFK Zemplín totiž odohral Antonio Garcia Montero. Ide o 23-ročného hráča, ktorý dokáže hrať v strede zálohy aj na jej ľavej strane. Materským klubom tohto 172 cm vysokého šikovného futbalistu je Écija, odkiaľ zamieril do Valladolidu a naposledy pôsobil v rezervnom tíme Getafe, ktorý hráva v tretej najvyššej španielskej súťaži. „Ide o futbalistu, ktorého sme skúšať nepotrebovali. Vedeli sme o jeho kvalitách a hneď sme s ním podpísali aj zmluvu. Zatiaľ sa ukazuje vo veľmi dobrom svetle a som o tom presvedčený, že svojimi kvalitami nám pomôže v náročnej jarnej časti,“ skonštatoval František Šturma na margo piateho hráča z Pyrenejského polostrova vo svojom kádri.

Posledný týždeň pred odletom do Turecka

Michalovčania pokračujú nasledujúci týždeň v príprave na náročnú jarnú časť. Tentoraz budú trénovať opäť v domácich podmienkach. Najbližší prípravný duel odohrajú v sobotu 7. februára, kedy o 12.00 privítajú ďalšieho účastníka DOXXbet ligy skupina Východ FK Partizán Bardejov. Potom už naberú smer Turecko, kde v letovisku Antalyia absolvujú herné sústredenie. Postupne ich preverí bulharský prvoligista PFC Beroe Stara Zagora (streda 11. február), švédsky druholigista IK Sirius FK (piatok 13. február) a tretí súboj v Antalyi odohrajú proti poľskému druholigistovi MKS Drutex Bytovia Bytów (pondelok 16. február). „Aj posledný zápas nám ukázal, že máme na čom pracovať. Doteraz sme sa zamerali na silu a kondíciu, teraz už budeme všetko smerovať k hernému procesu,“ podotkol ešte k tohtotýždňovému programu tréner MFK Zemplín.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.02.2015 15:07:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.