files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa šokujúco remizovala v Písku

Hádzanárky Iuventy Michalovce remizovali v stretnutí trinásteho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde TJ Sokol Písek 24:24, keď po polčase viedli dvojgólovým rozdielom 12:10. Michalovčanky, ktoré dosiahli v tejto sezóne tretiu remízu, prišli o víťazstvo v samom závere zápasu, keď inkasovali štyri góly v rade! Zverenky trénera Borysa Petrovského sa najbližšie predstavia doma, keď v stretnutí štrnásteho kola privítajú v sobotu 7. februára 2015 o 17.30 hod. celok HC Veselí nad Moravou, ktorý vedie ex-tréner Iuventy Ján Packa.

Dvanásť zápasov museli čakať hráčky jedného z outsiderov česko-slovenskej súťaže hádzanárok WHIL na to, aby získali nejaký bod proti najúspešnejšiemu celku interligy Iuvente Michalovce. Hráčkam TJ Sokol Písek sa to podarilo až v trinástom kole sezóny 2014/2015, kedy sa im spôsobili obrovské prekvapenie, keď vzali lídrovi súťaže bod za remízu 24:24. Michalovčanky, pre ktoré je táto remíza treťou v tejto sezóne, aj v Písku pokračovali v nepresvedčivých tohtosezónnych výkonoch, no aj napriek tomu sú stále lídrom neúplnej tabuľky, s trojbodovým vedením pred druhou Slaviou Praha.

Úvod zápasu vyšiel lepšie domácemu Sokolu, ktorý po góloch Šichmanovej a Boorovej rýchlo viedol 2:0. Iuventa ale kontrovala šnúrou troch gólov a v siedmej minúte sa po presnom zásahu Trehubovej ujala po prvýkrát v stretnutí vedenia (2:3). Domáce hráčky sa ešte raz dostali do vedenia, keď Palasová dávala z pokutového hodu na 4:3, potom ale prišla trojgólová šnúra Michalovčanky Szöllösiovej a keď sa následne presne trafila aj Holešová, lavička domácich si za stavu 4:7 presne v polovici prvého polčasu zobrala oddychový čas. Ani ten však nezabral. Iuventa si totiž naďalej udržiavala viacgólové vedenie. O tri góly viedli zverenky trénera Petrovského v dvadsiatej minúte, kedy Horňáková dávala na 9:6 v ich prospech, ako aj o päť minút neskôr, kedy pre zmenu Szöllösiová upravila na 7:10. Následne Levčenko poslala Iuventu do štvorgólového vedenia (7:11). Potom ale prišlo jej vylúčenie, čo domáce využili troma gólmi na skorigovanie vedenia lídra tabuľky. V predposlednej minúte znížila Malá na 10:11, posledné slovo v prvom polčase však patrilo strelecky aktívnej Szöllösiovej, ktorá svojim šiestym gólom stanovila polčasové skóre na 10:12.

Na začiatku druhého dejstva sa začali gólové preteky. Skóre druhého dejstva síce otvorila Vrabcová (11:12), no následne sa presne trafila aj Trehubová a Iuventa dvojgólovým vedením viedla aj na začiatku 34. minúty, kedy Laura Geričová dávala na 12:14. Následne videli dvojminútové tresty ukrajinské legionárky v službách Iuventy Krasko s Levčenko a Palasová štvrtým premeneným pokutovým hodom znížila na 13:14. Aj napriek oslabeniu sa však presadili Trehubová s Bačíkovou. Po góle druhej menovanej viedli Michalovčanky v 39. minúte opäť o tri góly (13:16). Trojgólovým rozdielom viedol líder tabuľky aj o tri minúty neskôr, potom čo Horňáková upravila na 15:18. Prišlo však ďalšie, už štvrté druhopolčasové vylúčenie Michalovčaniek, čo domáce využili gólmi Šichmanovej a Palasovej v 45. minúte na jednogólové zníženie (17:18). Rozdiel iba jedného gólu bol aj jedenásť minút pred koncom, kedy Benešová upravila na 19:20. Následne ale prišiel gól Wollingerovej a aj prvé vylúčenie domáceho Sokola. Szöllösiová v presilovke zvýšila na 22:19 v prospech svojho tímu a keď Michaela Géci v 54. minúte dávala už na 20:24, zdalo sa, že Michalovčanky dokráčajú k jedenástemu tohtosezónnemu víťazstvu. Omyl. Domáce hráčky totiž vycítili šancu a šnúrou štyroch gólov v 59. minúte vyrovnali. Tréner Iuventy Borys Petrovskyj si zobral oddychový čas, ten ale nezabral. Jeho zverenky totiž v útoku stratili loptu a museli sa strachovať aj o remízu. Součková totiž dve sekundy pred koncom trafila ľavú žrď michalovskej brány, a tak sa zápas skončil remízou 24:24.

Štatistika

TJ Sokol Písek - Iuventa Michalovce 24:24 (10:12)

Pok. hody: 5/5 - 1/1, vylúčené: 1 - 5. Rozhodovali: Točík a Zych - 120 divákov.

SOKOL: Šibrová, Chalušová, Brožová – Vrabcová 5, Boorová 2, Kohoutová, Součková 2, Königová 1, Rusfelová, Talafousová, Šichmanová 3, Malá 6, Palasová 5/5, Benešová 2, Michková, Pravdová. 

IUVENTA: Zyková, Gubiková, Krebs - M. Holešová 2, Szöllösiová 7, Gerič 1, Habánková, Horňáková 3, Nagyová, Wollingerová 1, Krasko, Bačíková 3, Trehubová 4/1, Levčenko 1, Geci 1.

Zdroj: iuventa michalovce a Peter Brendza



Uverejnené: 31.01.2015 20:23:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.