files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukle dvojgólové vedenie nestačilo, nádej na prvú štvorku však stále žije

Ani dvojgólové vedenie nestačilo michalovskej Dukle na zisk dôležitých bodov. V stredajšom šlágri 42. kola prvej hokejovej ligy, v ktorom sa stretli finalisti ostatných dvoch ročníkov, totiž Michalovčania nestačili na Bardejov. Ten im uštedril knokaut v záverečnej tretine, ktorú vyhral po výbornej dvojminútovke 3:0 a celý zápas tak 6:3.

V úvodnej tretine to však na prehru michalovskej Dukly nevyzeralo. Michalovčania hrali azda najlepšiu prvú tretinu z domácich zápasov v tejto sezóne. Výborne korčuľovali, nedávali hosťom ani štipku ľadu, sami si vytvárali šance, ktoré aj premieňali. V piatej minúte otvoril skóre kapitán „vojakov“ Richard Šechný a keď v dvanástej minúte pridal ich druhý gól Tomáš Banovský, zdalo sa, že Bardejovčanov pokoria aj po tretíkrát v sezóne. „Prvá tretina bola z našej strany výborná. Každý hral to, čo sme sa dohodli, jednoducho sme sa dostávali do súperovej tretiny. Hrali sme proste jednoducho a to nám prinieslo dva góly,“ uviedol po stretnutí útočník HK Dukla Michalovce Igor Halás. Michalovčania však dvojgólové vedenie v druhej tretine dlho neudržali. Už po šiestich minútach bolo po dvoch góloch Radovana Cutta po ňom. „Aj keď sme viedli dvojgólovým rozdielom, vedeli sme, že to bude ešte ťažké. Takéto dvojgólové vedenia sú niekedy najhoršie. V šatni sme si hovorili, že im musíme odskočiť, alebo aspoň udržať dvojgólové vedenie, čo najdlhšie. Žiaľ, nepodarilo sa nám to a rýchlo sme inkasovali,“ podotkol Igor Halás.

Bol to práve on, kto v 27. minúte opäť zdvihol michalovskú zástavu, no hosťom sa opäť podarilo vyrovnať a potom už zobrali opraty zápasu do vlastných rúk. Už v závere druhej tretiny to pred brankárom Ivanom Fedorom horelo a od začiatku tretej tretiny to boli práve Bardejovčania, ktorí diktovali tempo hry. Podobne, ako v ďalších zápasoch so súpermi z čela tabuľky Dukle nevyšla tretia časť, kde bol jej protivník jasne lepší. Tak to bolo v domácom zápase s Detvou, Spišskou Novou Vsou a aj teraz s Bardejovom. Čim to podľa Halása je? „Robíme jednoduché chyby, ktoré súper trestá. Nemôže sa stávať, že my vyhrávame a necháme súpera ľahko vyrovnať. Nechali sme ich v zápase, oni prebrali iniciatívu a zaslúžene vyhrali. Zatiaľ čo súper sa tlačí do pred bránkového priestoru, my pred ich brankárom dôrazní nie sme. Dostávame odtiaľ veľa gólov, čo ste mohli vidieť aj dnes. Potom to aj takto vyzerá. Ľudia si myslia, že nevieme hrať hokej, no to nie je pravda. Jednoducho celú sezónu trpíme na rovnaké chyby,“ podotkol odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly. Na ľade ale bolo vidieť aj to, že súper korčuľoval ľahšie. Je to teda aj v kondícii? „Určite je. Teraz je dosť ťažké doháňať to, čo sme počas sezóny zanedbali. Snažíme sa, no nie je to ono. Máme síce lepšie nohy, ako zhruba pred mesiacom, stále však tomu niečo chýba. Po zmene trénera sa snažíme aj o zmenu herného štýlu, nie je to ale ono. Videli ste to sami aj dnes, vlastnými chybami si prehrávame zápasy...“

V play-off proti Liptákom, otázkou je, kde sa začne séria

Prehra v šlágri 42. kola znamená pre Michalovčanov, že vo štvrťfinále play-off s takmer stopercentnou určitosťou narazia na Liptovský Mikuláš. Ten má momentálne pred piatou Duklou na štvrtom mieste dvojbodový náskok, no aj o jeden odohratý zápas viac. Otázkou teda zostáva, kto začne štvrťfinálovú sériu doma. „Stále to máme vo vlastných rukách. My máme pred sebou ešte dva zápasy, oni ešte jeden, a tak dúfam, že začínať budeme doma my. Bol by som blázon, keby som v to neveril. Keď odstránime tie chyby, o ktorých som hovoril, máme šancu proti každému súperovi a nemusíme sa báť nikoho,“ podotkol Igor Halás. Michalovčania to však budú mať na prienik do prvej štvorky veľmi ťažké. V nasledujúcom kole sa totiž predstavia na ľade druhej Detvy a spod Poľany sa v tejto sezóne body príliš nenosia. „Je tam dosť špecifické prostredie a hrá sa tam ťažko, či už sú prví, druhí, či poslední. V Detve je úzke ihrisko, v zápasoch sa tak vyskytuje dosť súbojoch, na ktoré sú oni zvyknutí a prakticky z toho ťažia. Navyše, je tam dosť búrlivá atmosféra, takže nás nič ľahké nečaká. Musíme sa ale s tým vysporiadať, pretože nutne potrebujeme zabodovať. Už sa tam niekoľkým tímom v tejto sezóne vyhrať podarilo, ja dúfam, že sa k ním po piatku zaradíme aj my,“ uzavrel debatu útočník, ktorý v posledných troch zápasoch zakaždým napol sieť za súperovým brankárom.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.01.2015 10:28:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.