files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Remíza Michalovčanov s fortunaligistom

Michalovskí futbalisti majú za sebou prvý ťažký týždeň prípravy na novú sezónu. Po zahajujúcom tréningu, testoch a zimnej premiére proti treťoligovému Humennému (7:0) sa tentoraz pripravovali dvojfázovo a týždňový tréningový cyklus vyvrcholil sobotňajším prípravným duelom proti účastníkovi najvyššej súťaže MFK Košice, s ktorým sa Zemplínčania rozišli po remíze 1:1 (0:1). Aj tento týždeň ich čaká náročný program, keďže v pláne majú až dve prípravné stretnutia. Najskôr sa vo štvrtok predstavia v Prešove a potom v sobotu ukončia krátke sústredenie vo Vysokých Tatrách duelom proti ďalšiemu účastníkovi najvyššej súťaže MFK Ružomberok.  

Vyrovnaná partia

Na michalovskej umelej tráve sa hral v chladnom počasí vyrovnaný duel, v ktorom vôbec nebolo vidieť rozdiel medzi prvou a druhou najvyššou súťažou. Michalovčania totiž boli účastníkovi predkola Európskej ligy vyrovnaným súperom a hrala sa tak vyrovnaná partia. „S priebehom zápasu a výsledkom som spokojný. Odohrali sme s tímom z najvyššej súťaže vyrovnaný zápas, čo chlapcom určite zdvihne sebavedomie,“ rozhovoril sa tréner lídra DOXXbet ligy skupina Východ František Šturma. Jeho zverenci museli v druhom polčase doháňať náskok súpera, ktorý sa ujal vedenia krátko pred uplynutím polhodiny hry zásluhou kanoniera Nermina Haskiča. Šturma urobil do druhého polčasu štyri zmeny a po piatich minútach vyrovnal na konečných 1:1 striedajúci Jozef - Šimon Turík. „Zmeny určite priniesli osoh. My sme chceli hrať trošku rýchlejšie, no v prvom polčase sa nám to nedarilo. Súper bol v osobných súbojoch dôraznejší a hlavne hrozil zo štandardiek. Hráči, ktorí naskočili do druhého polčasu hrali už lepšie a oživili našu hru. V strede poľa sme získali prevahu a podľa mňa sme po zásluhe dosiahli vyrovnávajúci gól, ktorému sme išli v ústrety. Je len na škodu, že naše ďalšie strelecké možnosti zostali nevyužité, no podobne boli na tom aj Košičania, takže si myslím, že remíza je zaslúžená.“

Zatiaľ idú podľa plánu, jeden zo Španielov odišiel

Líder DOXXbet ligy skupina Východ má za sebou prvých desať dní prípravy na náročnú jarnú časť. Ako ich zatiaľ tréner hodnotí? „Určite som spokojný. Ideme podľa stanoveného plánu, nič sme zatiaľ meniť nemuseli. Ideme ďalej, v ďalších dňoch nás čaká ďalšia náročná fáza,“ odpovedal na našu otázku michalovský tréner František Šturma, ktorý sa zatiaľ so svojimi hráčmi pripravoval v domácich podmienkach. To sa ale zmení tento týždeň, kedy Michalovčania odídu na krátke trojdňové sústredenie do Vysokých Tatier, konkrétne do Tatranskej Lomnice. Jeho súčasťou budú aj dve zápasy, keď sa najskôr vo štvrtok predstavia v Prešove a potom v sobotu v Ružomberku. „Títo súperi nás určite preveria viac, ako Humenné v prvom zápase. Som aj preto rád, že teraz máme iba ťažkých protivníkov. Prvý duel s Humenným bol iba na rozohranie. Teraz nás čaká už iba kvalita a práve s takýmito súpermi sa potrebujeme v tejto fáze prípravy merať. Len takáto konfrontácia nás totiž posunie ďalej,“ dodal lodivod michalovského celku. Ten sa už v ďalších dňoch prípravy bude musieť zaobísť bez Španiela Miguela Cobu Calva, ktorý sa rozhodol v Michalovciach skončiť a vrátiť sa späť do vlasti.    

Michalovciam praje najvyššiu súťaž

Spokojnosť s výsledkom či predvedenou hrou vyslovil po stretnutí aj tréner MFK Košice Marek Fabuľa. „Aj keď sa hralo v ťažkých poveternostných podmienkach, som maximálne spokojný. Vzhľadom nato, že v kabíne nám šarapatí chrípka a trápia nás aj zranenia, dostali šancu aj viacerí hráči z B-mužstva. Paradoxne, keď sme hrali proti vetru v prvom polčase my, skórovali sme, na druhej strane sa to isté podarilo aj domácim. Je len na škodu veci, že sme nevyužili ďalšie šance na góly. Na druhej strane, prvky ktoré sme začali robiť v tréningoch je vidno aj v samotných zápasoch a s tým som maximálne spokojný,“ poznamenal Marek Fabuľa, ktorý po jeseni nahradil na lavičke MFK Košice českého trénera Radka Látala. Keď sme mali po ruke trénera celku z najvyššej súťaže, nedalo sa nám ho opýtať, čo hovorí na michalovskú snahu preniknúť medzi slovenskú elitu. „Michalovčania aj dnes predvádzali hru, aká sa teraz produkuje. My sme o schopnostiach ich hráčov vedeli a aj preto sme si ich do prípravy zvolili. Je to súper, ktorý je futbalový a za každých okolností chce hrať futbal,“ zdôraznil Marek Fabuľa. Ten na našu následnú otázku, či by bol aktuálny líder DOXXbet liga skupina Východ pre najvyššiu súťaž prínosom odpovedal neurčito. „To sa teraz povedať nedá. Prvá liga je totiž o niečom inom a kým sa družstvo nedostane do priamej konfrontácie, tak sa to nedá povedať, či budú prínosom alebo nie. Každopádne si však myslím, že Michalovce si najvyššiu súťaž vzhľadom na zázemie a podmienky hrať zaslúžia. Aj preto im prajem, aby im jarná časť vyšla a dostali sa tak do najvyššej súťaže,“ dodal tréner jediného zástupcu východu Slovenska vo Fortuna lige.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.01.2015 10:51:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.