files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Projekt Korčuľuje celé Slovensko korisťou obhajcu

Korčuľuje celé Slovensko. Takýto názov nesie projekt, ktorý sa rozhodol minulý rok robiť Slovenský zväz ľadového hokeja. Do pilotného ročníka sa prihlásilo vyše šesťtisíc detí prvého ročníka základných škôl na celom Slovensku. Najúspešnejšia zo všetkých bola na celoslovenskom finále ZŠ Pavla Horovoa Michalovce, ktorej prváci sa tak tešili z titulu majstra Slovenska. Tento projekt sa osvedčil a SZĽH ho organizuje opäť. Aj preto sa v stredu 21. januára uskutočnilo na michalovskom štadióne mestské kolo, do ktorého sa tentoraz zapojili tri základné školy - 1. ZŠ (ZŠ T.J. Moussona), 5. ZŠ (Základná škola na Školskej ulici) a 8. ZŠ (Základná škola Pavla Horova).

Druhý ročník mestskej súťaž Korčuľuje celé Slovenska slávnostne otvoril zástupca primátora Benjamín Bančej. Oproti minulému ročníku sa projekt rozšíril aj o deti druhého ročníka. Súťaže pozostávali z cvikov, ktoré deti nacvičovali na individuálnych tréningoch za pomoci trénerov HK Mládež Michalovce. Tento klub sa podobne, ako minulý rok, aj tentoraz podieľa na organizovaní súťaže. Mladí korčuliari sa na mestské kolo pripravovali tri mesiace a teraz bola na nich, aby to, čo sa z korčuliarskej zručnosti naučili, predviedli aj na ľade. 

Do druhého ročníka mestského kola sa zapojilo 80 detí z troch spomenutých základných škôl. V kategórii prvých ročníkov, kde súťaže zručnosti boli ľahšie, sa z výhry napokon tešili žiaci 5. ZŠ pred 8. ZŠ. Treba spomenúť, že súťaže sa konali za búrlivej atmosféry, ktorú vytvorili žiaci týchto troch škôl v hľadisku. Pred takouto atmosférou sa v kategórii druhých ročníkov z výhry tešili druháci z 8.ZŠ, ktorí tak obhájili minuloročné prvenstvo pred I. ZŠ a 5. ZŠ. Víťazné družstvá postúpili na krajské majstrovstvá. Tie sa uskutočnia v polovici februára v Košiciach a ich víťaz postúpi na finálové kolo, ktoré sa uskutoční na strednom Slovensku v závere februára. 

Peter Brendza



Uverejnené: 21.01.2015 15:30:55
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.