files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvorgólové víťazstvo Iuventy v Zlíne

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí jedenásteho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde HC Zlín o štyri góly 30:26, keď už do prestávky viedli rovnakým rozdielom (16:12). Zemplínčanky si tak v tabuľke upevnili prvé miesto. Zverenky trénera Borysa Petrovského sa v nasledujúcom kole, ktoré bude prvé odvetné, predstavia po dlhej odmlke na domácej pôde, keď v sobotu 24. januára 2015 o 17.30 hod. privítajú Sláviu Partizánske.

V zlínskej hale mohli v prvom polčase diváci vidieť zaujímavú a rýchlu hádzanú s veľkým počtom gólov, no aj dosť technickými chybami na oboch stranách. Skóre duelu otvorila hneď v úvodných sekundách domáca Denisa Kamenářová, na ktorej presný zásah odpovedali dvoma gólmi Tatiana Trehubová (1:2). Domáce hráčky ale kontrovali takisto rovnakou mincou, keď Zykovú prekonali Hradilová s Očadlíkovou a v 7. minúte tak viedol Zlín 3:2. V prvom polčase platilo, že každý chvíľku ťahal pílku. Aj potom totiž Iuventa, ktorá nastúpila bez brankárskej jednotky Lucie Gubikovej, zaznamenala dva góly v rade a po presnom zásahu Viktorie Krasko v 13. minúte opäť viedla - 4:5. Očadlíková rýchlo odpovedala a síce následne Geričová poslala Iuventu opäť do vedenia, Kamenářová s Hradilovou naklonili na začiatku 15. minúty misky váh zase na stranu Zlína - 7:6. Domáce hádzanárky vyhrávali aj v 17. minúte, kedy Brandová dávala na 8:7, no potom prišli tri góly Iuventy v rade a po presnej strele Szöllösiovej si za stavu 8:10 zobral domáci tréner Peter Sabadka oddychový čas. Ani ten ale rozbehnutú Iuventu nezastavil. Hneď po ňom zvyšovala Szöllösiová na 8:11 a Iuventa trojgólovým rozdielom viedla aj v 22. minúte, kedy Laura Gerič dávala na 12:9 v jej prospech. Brandová síce okamžite znížila na 10:12, potom ale prišla ďalšia trojgólová šnúra lídra tabuľky, ktorý po góle Szöllösiovej vyhrával v 26. minúte 15:10 a tréner Zlína Peter Sabadka siahol aj po druhom oddychovom čase. Hradilová následne premenenou sedmičkou kontrovala na 11:15. Vzápätí síce skórovala aj Szöllösiová, posledné slovo v prvom dejstve však patrilo domácim, keď Hradilová ďalšou sedmičkou stanovila polčasové skóre na 12:16.

Aj na začiatku druhého polčasu pokračovali gólové preteky. Jeho úvod vyšiel lepšie domácim, ktoré sa po výbornej prvej päťminútovke, ktorú vyhrali 3:1, dotiahli po presnom zásahu Sobieskej na rozdiel dvoch gólov (15:17). Takýto gólový rozdiel bol aj na začiatku 36. minúty, keď Dufková znižovala na 17:19, no a keď vzápätí aj napriek oslabeniu skórovala aj Sobieská, Iuventa vyhrávala už iba o jeden gól (18:19). Michalovčanky ale zapli na väčšie obrátky a rýchlo dali domácim zabudnúť na akýkoľvek bodový zisk. V 42. minúte dávala Levčenko opäť na rozdiel troch gólov (19:22) a keď sa hneď na to dvakrát v rade presadila aj Horňáková, za stavu 19:24 siahal v 44. minúte domáci tréner Peter Sabadka aj po treťom oddychovom čase. Iuventa aj po ňom pokračovala v zlepšenom výkone. V bráne sa rozchytala Zyková a keď v 49. minúte Levčenko zvýšila na 27:20 v jej prospech, bolo jasné, že aktuálny líder WHIL neodíde zo Zlína naprázdno. Hradilová síce troma sedmičkami v rade znížila na 23:27, vzápätí odpovedala premeneným pokutovým hodom aj Bačíková, ktorá definitívne okľudnila slovenského majstra a ten v pohode dokráčal k svojmu tohtosezónnemu deviatemu víťazstvu, ktorým natiahol svoju ligovú neporaziteľnosť už na devätnásť duelov.  

Štatistika

Zlín - Michalovce 26:30 (12:16)

Pok. hody: 8/7 - 4/4, vylúčené:  1 - 5, navyše ČK: 52. minúta Trehubová (za hrubý faul). Rozhodovali: Bečička a Horák - 350 divákov.

HC: Mikšovská, Túrociová - Nudni, Tóthová 1, Sobieská 2, Nygrýnová, Očadlíková 5, Drotárová, Kříčková 1, Hradilová 8/7, Kolářová 1, Kamenářová 2, Z. Marčíková, Brandová 3, Budayová 2, Dufková 1 .

IUVENTA: Zyková, Krebs - Kucher 1, M. Holešová 1, Szöllösiová 8, Gerič 4, Habánková, Horňáková 2, Nagyová, Wollingerová, Krasko 1, Bačíková 3/1, Trehubová 8/3, Levčenko 2, Geci.



Uverejnené: 18.01.2015 19:59:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.