files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sedemgólové víťazstvo Iuventy v Prešove

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili vo svojom prvom tohtoročnom súťažnom zápase, keď v rámci desiateho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL vyhrali na pôde nováčika Bemaco Prešov hladko 27:20 (14:10). Zverenky trénera Borysa Petrovského, ktoré sa touto výhrou udržali na prvom mieste tabuľky, sa na pôde súpera predstavia aj v nasledujúcom jedenástom kole, keď v nedeľu 18. januára absolvujú duel v Zlíne a ním ukončia prvú polovicu základnej interligovej časti.  

Diváci v prešovskej hale na Baštovej ulici, ktorá je domovským stánkom nováčika súťaže, videli zaujímavé stretnutie, v ktorom od začiatku dominoval favorit. Líder súťaže sa v úvodnej minúte zásluhou Holešovej dostal do vedenia (0:1) a jednogólovým rozdielom viedol aj v 6. minúte po presnom zásahu Wollingerovej (2:3). Následne presne mierila opäť Holešová a po góle Viktorie Krasko viedol aktuálny slovenský majster na začiatku deviatej minúty 5:2. Domáce hádzanárky sa ale nezvdávali a snažili sa aspoň o dôstojnú partiu. Po góle Babukovej znížili v 14. minúte na 4:6, o päť minút neskôr ale po presnej strele Szöllösiovej prehrávali päťgólovým rozdielom (5:10). Keď sa chvíľu na to presadila aj Habánková, tréner Prešova Pavol Hižnay si za stavu 6:11 v 22. minúte zobral oddychový čas. Hneď po ňom sa síce presadila z rýchleho brejku Holešová (6:12), domácim však time-out pomohol, pretože v 27. minúte znížili zásluhou Harčarúfkovej na 8:12. Keď vzápätí Szandra Kuti korigovala na 9:13, po oddychovom čase v 28. minúte siahol aj tréner Iuventy Borys Petrovskyj. Po ňom sa gólovo po piatykrát v stretnutí uviedla Holešová, posledné slovo ale patrilo domácim, konkrétne Vencurikovej, ktorá stanovila polčasové skóre na 10:14.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil, hostky totiž naďalej diktovali jej tempo. Prešovčanky viackrát v bráne podržala Katarína Dlugošová st., no aj napriek jej viacerým efektným zákrokom narastalo skóre v prospech favorita stretnutia. Domáce síce v úvode druhého dejstva Šutranovou a Šimič znížili na 12:14, po dvoch úspešných sedmičkách Trehubovej však Iuventa viedla v 34. minúte opäť o polčasové štyri góly (12:16). Naturalizovaná Slovenka bola naďalej pri chuti. V 41. minúte upravila na 18:13 v prospech svojho tímu a ten viedol päťgólovým rozdielom aj v 45. minúte, kedy sa z rýchleho protiútoku presadila Szöllösiová (14:19). Keď tá istá hráčka zvyšovala v 47. minúte už na 22:15 pre aktuálneho slovenského majstra, lavička Prešova opäť reagovala oddychovým časom. Ani ten však rozbehnutú Iuventu nezastavil a tá naďalej zvyšovala svoje vedenie. Päť minút pred koncom viedla po dvoch góloch kridelníčky Nagyovej už o deväť gólov (17:26) a bolo jasné, že v Prešove sa prekvapenie konať nebude. Deväťgólovým rozdielom vyhrávali Michalovčanky aj v 57. minúte, kedy Michaela Geci upravovala na 18:27. Záverečné slovo ale patrilo ex-michalovčankám v službách Bemaca, keď najskôr Marianna Nemčíková a potom Mária Babuková stanovili konečné skóre zápasu na 20:27.

Bemaco Prešov - Iuventa Michalovce 20:27 (10:14)
Pok. hody: 2/2 - 4/4. Vylúčené: 4 - 5. Rozhodovali: Daňo, Sabol. Divákov: 200.
BEMACO: Medveďová, K. Dlugošová st. - Kundrátová 1, Nemčíková 2, Novická, Vraňuchová, Šutranová 5/1, Simič 2, Pavúková 2, Babuková 3, Kuti 2, Vencuriková 1, Harčarufková 1, Jevčáková, Ujhelyová 1.
IUVENTA: Gubiková, Zyková, Krebs - Kucher, Holešová 5, Szöllösiová 5, Gerič, Hanánková 2, Horňáková 1, Nagyová 2, Wollingerová 2, Krasko 2, Bačíková, Trehubová 6/3, Levčenko 1, Geci 1. 



Uverejnené: 10.01.2015 22:37:03
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.