files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Triumf michalovských hokejistov na Záhorí

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v 36. kola na ľade senickej Dukly 5:4 po samostatných nájazdoch. Dva góly v súboji Dukiel zaznamenal Štefan Majerník, po jednom pridali Richard Šechný a Jakub Kubiš, no a rozhodujúci samostatný nájazd premenil v piatej sérii Patrik Huňady. Zverenci trénera Milana Staša, ktorí si touto výhrou udržali štvrtú priečku v tabuľke, sa najbližšie predstavia na domácom ľade, keď v piatok 9. januára o 17.00 privítajú v tabuľke tretiu Spišskú Novú Ves. 

Michalovčania nastúpilia na duel na ďalekom Záhori po vyše osemhodinovej štreke aj s dvojicou nových posíl obrancom Milanom Bednárom a útočníkom Jakubom Kubišom. Lepší úvod mali domáci, ktorí sa vďaka vylúčeniu Brijáka dostali do tlaku a po návrate michalovského obráncu mieril presne Martin Mikolášek - 1:0. Krátko na to mohol zvýšiť vedenie domácej Dukly Lantoš, ten však samostatný únik na Němca nepremenil. Až potom prišli chvíle hostí. Najskôr mieril iba do betónov Peksu Čížek, potom sa domáci golman vyznamenal aj pri strele Tkáča, no v dvanástej minúte už bol prikrátky na koncovku Richarda Šechného - 1:1. Aj po vyrovnávajúcom góle boli Michalovčania pri chuti. Peksa si však postupne poradil so strelami Šechného, Čížeka či Kubáta. Posledná päťminútovka vyšla lepšie Senici, tá však najskôr nevyužila presilovku po vylúčení Lineta a aj v samom záver si Karel Němec poradil so všetkými strelami, ktoré na neho išli. Druhá tretina vyšla čo sa týka striel lepšie domácim, ktorí Michalovčanov prestrieľali v pomere 23:13, gólovo však dvakrát udrelo na druhej strane. A to v priebehu jednej minúty. Najskôr v 29. minúte pálil od modrej Kubát a jeho strelu dorazil do siete Kubiš a potom o tridsať sekúnd neskôr našiel Halás pri žrdke úplne voľného Majerníka a jeho strela skončila v sieti - 1:3. Domáca lavička na tento stav reagovala oddychovým časom, ktorý priniesol spŕšku striel na Karla Němca. Ten dlho odolával, no pätnásť sekúnd pred koncom inkasoval, keď sa presadil Lantoš. Seničanov gól do šatne nabudil, no hneď po niekoľkých sekundách ich pribrzdil zbytočným vylúčením Kalináč. Presilovku  zahrala michalovská Dukla veľmi dobre a po kombinácii pridal svoj druhý zápasový gól Štefan Majerník - 2:4. Následne hostia nepotrestali vylúčenie Vereša, na druhej strane im to Seničania vrátili pri vylúčení Schnellyho. Krátko pred uplynutím 50. minúty sa domáci opäť dostali do hry, keď kontaktný gól zaznamenal najproduktívnejší hráč prvej ligy Martin Kalináč - 3:4.  Ideálnu možnosť na vyrovnanie mali domáci v 53. minúte, kedy presne jednu minútu a jednu sekundu hrali presilovku o dvoch hráčov, Němec si však s ich šancami poradil. Michalovčania dvojnásobnú presilu prežili, následne prežili aj oslabenie Milana Bednára, no krátko po jeho návrate presne dve minúty a dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby vyrovnal Vereš na 4:4. Zvyšné sekundy riadného hracieho času rozhodujúci gól nepriniesli, po druhýkrát v sezóne tak duel dvoch Dukiel muselo rozhodnúť predĺženie. To ale gól neprinieslo, na rad tak prišli samostatné nájazdy. V nich bol úspešný až v piatej sérii Michalovčan Patrik Huňady, ktorý tak rozhodol o tom, že aj štvrtý súboj Dukiel v tejto sezóne vyhrala tá michalovská.  

HC Dukla Senica - HK Dukla Michalovce  4:5 po sam. nájazdoch (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)

Góly: 5. Mikolášek (Janík, Romančík), 40. Lantoš (Gula, Lichanec), 49. Kalináč (Lantoš), 58. Vereš (Jurák) – 12. Šechný (Bednár), 29. Kubiš (Šterbák, Šechný), 29. Majerník (Halás), 42. Majerník (Čížek) pres/1, rozhodujúci sam. nájazd Huňady.

Vylúčení: 2:8. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Píšťanský - Frimmel, Vyoral. Divákov: 625.

HC DUKLA: Peksa - Guľa, Reissmuller, Loydl, Janík, Všetečka, Mikéska, Fian, Zábojník - Lichanec, Kalináč, Jurák - Mikolášek, Surovka, Romančík - Penák, Vereš, Lantoš - Brzobohatý, Daniel, Blaško.

HK DUKLA: Němec - Šterbák, Bednár, Kubát, Šeliga, Tkáč, Briják - Drotár, Šechný, Kubiš - Čížek, Majerník, Halás - Linet, Huňady, Schnelly - Podsedlý. 



Uverejnené: 07.01.2015 20:44:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.