files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla nadelila Topoľčanom tenisového kanára

Hokejisti HK Dukla Michalovce na domácom ľade opäť nadeľovali. Tentokrát si to odniesli hráči HC Topoľčany, ktorí v metropole Zemplína inkasovali šesť gólov a keďže sa im ani raz nepodarilo prekonať spoľahlivého Ivana Fedora v michalovskej bráne, v tenisovej terminológii dostali nepopulárneho „kanára“ 6:0.

Michalovčania sa nerozbiehali najlepšie a prakticky celá prvá tretina sa niesla v dobýjaní topoľčianskych hradieb. Tie si domáci zo začiatku nie a nie podmaniť. Ich akciám chýbal potrebný pokoj, ako aj myšlienka, takže prvá dvadsaťminútovka nevyznela z ich strany najlepšie a z tribún sa niekoľkokrát ozval aj piskot. „Bolo to z našej strany také kostrbaté, jednoducho sme sa nevedeli dostať do tempa. Neviem čím to bolo, možno tým, že sme mali v hlavách, že musíme bodovať naplno,“ skonštatoval na margo vlažnej prvej tretiny center tretej michalovskej lajny Patrik Huňady. Bol to práve jeho útok, ktorý sa v samom závere prvej tretiny postaral o vietor v obrane hostí a práve Huňady devätnásť sekúnd pred úvodným klaksónom otvoril skóre dovtedy nevýrazného duelu. Tretí michalovský útok sa ešte následne uviedol ďalšími dvoma gólmi v sieti hosťujúceho Račka, keď sa presadili v rozpätí jednej minúty najskôr Ivan Fedorko a potom opäť aj Patrik Huňady.

Prečo podľa neho zlepšená hra michalovskej Dukly prišla až v tretej tretine, kedy jej hráči strelili tri góly? „Topoľčany sa zamerali na defenzívu, bránili svoju modrú. My sme tak následne museli útočiť do plných, čo nikdy nie je ľahké. Po dvoch tretinách sme vyhrávali 3:0 a bolo to z našej strany už lepšie. Z našich hokejok zmizla nervozita, viac sme si verili a v záverečnej časti ešte výsledok prikrášlili troma gólmi. Mohli sme síce streliť viac gólov, no na druhej strane nás viackrát podržal Ivan Fedor, takže je s výsledkom 6:0 spokojnosť,“ dodal na záver Patrik Huňady, ktorý okrem dvoch gólov zaznamenal v prvom novoročnom stretnutí Dukly aj jednu asistenciu.

V záverečnej časti už kontrolovali priebeh hry

Okrem tohto odchovanca michalovského hokeja, ktorý je v Dukle na hosťovaní z extraligového Zvolena, sa dvakrát do siete Topoľčian trafil aj momentálne kridelník prvého útoku Jakub Linet. V súčasnosti s devätnástimi gólmi najlepší strelec Michalovčanov v poslednej dobe herne stagnoval, no pomohlo mu preradenie do prvého útoku, v ktorom v troch zápasoch zaznamenal päť presných zásahov. „Vedeli sme, že potrebujeme zvíťaziť a to nám možno na začiatku zväzovalo ruky aj nohy. Nebol to z našej strany v prvej tretine optimálny výkon. Súper na nás trošku aj vybehol a možno aj to nás zaskočilo. Po prvom góle sa však naša hra zlepšovala a v tretej tretine sme už kontrolovali priebeh duelu,“ uviedol k zápasu odchovanec žilinského hokeja, ktorý michalovský dres oblieka striedavo už tretiu sezónu. Aj napriek šesťgólovému víťazstvu nebola s výkonom Dukly spokojnosť a to si uvedomuje aj hráčska šatňa. „Samozrejme, že áno. Treba sa však na to pozrieť aj z pohľadu, že máme dosť zranených hráčov a točíme to na tri päťky. Tých síl je niekedy viac, inokedy menej. Musíme sa však s tým vysporiadať a v závere základnej časti urobíme všetko preto, aby sme viac bodovali a vyhrávali hlavne proti našim priamym konkurentom v tabuľke,“ podotkol Jakub Linet.

V stredu v Senici, v piatok doma proti Spišiakom

Práve takí konkurenti čakajú na Michalovčanov tento týždeň. Zverenci trénera Milana Staša sa v stredu predstavia na ľade šiestej Senici, v piatok zase hostia tretiu Spišskú Novú Ves. S týmito družstvami majú v tejto sezóne rozdielnu bilanciu. Zatiaľ, čo senickú Duklu trikrát zdolali, so Spišiakmi nebodovali ani raz a zaknihovali s nimi tri prehry. „Budú to ťažké zápasy. Senica sa v poslednej dobe rozbehla. Síce sme ju trikrát v tejto sezóne zdolali, no na to sa spoliehať nemôžeme. Nám sa tam hrá vždy ťažko, pretože na duel nastupujeme po osemhodinovej štreke autobusom. Keď sa však človek dobre rozcvičí, nemal by v tom byť problém. Musíme tam ísť v lepšom rozpoložení ako do Liptovského Mikuláša a odohrať tam diametrálne odlišný duel, ako na Liptove,“ uviedol Jakub Linet, ktorý verí, že sa družstvo v posledných ôsmych zápasoch základnej časti konečne nakopne. „Hlavne tie ťažké zápasy, ktoré nás ešte čakajú, musíme vyhrávať. Doma máme Spišskú Novú Ves, Bardejov, Trnavu či Prešov, takže sa po prípadných výhrach môžeme v tabuľke ešte posunúť vyššie. Nesmieme ale strácať body ani vonku.“

 

Peter Brendza



Uverejnené: 05.01.2015 17:51:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.