files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazom novoročného volejbalového turnaja Región Malex

Prvý januárový víkend patril volejbalu. Kluby VK Michalovce a VK Štart Odeta Michalovce totiž zorganizovali Novoročný volejbalový turnaj. V sobotu 3. januára sa v michalovských telocvičniach stretlo asi 100 volejbalistov a volejbalistiek z rôznych kútov východného Slovenska (Michalovce, Bardejov, Košice, Trebišov, Sobrance, Humenné, Svidník,...) rozdelených do rôznych družstiev so špecifickými názvami. Podmienkou účasti na turnaji bolo, aby každé družstvo malo počas hry na ihrisku dve ženy. Na turnaj sa prihlásilo 15 mixvolejbalových družstiev, účasť šestnásteho ovplyvnili zdravotné problémy a v predvečer turnaja sa odhlásilo.

Z účastníkov prvej a druhej mestskej ligy v Michalovciach sa prihlásilo päť družstiev. Tímy boli losovaním rozdelené do štyroch skupín. V mich sa odohralo po šesť zápasov, systémom každý s každým, klasicky na dva víťazné sety do 25 bodov, prípadne tretím rozhodujúcim do 15 bodov. Víťazi skupín postúpili do vyraďovacích bojov, kde sa najskôr odohrali semifinálové zápasy, ich víťazi postúpili do finále, porazení hrali o tretie miesto.

Najviac sa darilo domácemu družstvu Región Malex zostavenému prevažne z hráčov VK Štart Odeta Michalovce a hráčok VK Michalovce. Vo večerných hodinách organizátori za pomoci poslankyne mestského zastupiteľstva a členky komisie školstva, mládeže a športu Lídie Sidivárovej, či zástupkyne mestského úradu odboru školstva, kultúry a športu Lívie Kalaninovej, slávnostne vyhodnotili turnaj. Odmenení boli aj najlepší hráči turnaja. Medzi ženami si tento triumf odniesla Ivana Sremeňáková (Myši) a medzi mužmi ukázal najväčší potenciál Patrik Germuška (Región Malex). Svoje skúsenosti prehľad a hernú kreativitu preukázal aj najstarší hráč Jaroslav Bendzák, ktorý vo svojom veku ukazuje, že volejbal je šport každej vekovej kategórie. Keďže turnaj zaujal veľa mladých ľudí, ktorí fandia tomuto športu, organizátori by z neho chceli urobiť tradíciu, preto okrem cien pre družstvá na prvých miestach udelili aj putovný pohár a dúfajú tak, že ďalší ročník bude ešte lepší a zúčastní sa ho ešte viac nadšencov volejbalu. Poďakovanie patrí aj sponzorom, ktorí sa postarali o ceny pre najlepších hráčov a družstvá: RAPROs.r.o., MALEX 1, TM - reklamná agentúra a samozrejme mesto Michalovce.

Výsledky Novoročného volejbalového turnaja Michalovce 2014
1. Región Malex
(Simona Germušková, Karina Šalatová, Denisa Hudáková, Peter Vaško, Patrik Germuška, Juraj Vetrecin, Marián Valiga, Ondrej Dacej)
2. Skade ruka skade noha
(Zuzana Petro, Gabriela Budovská, Andrej Abelovský, Michal Šveda, Tibor Matušovský)
3. Myši
(Ivana Sremeňáková, Adela Polačková, Martin Petro, Daniel Hajduk, Kamil Pavlinský, Jakub Gondžúr)
4. Vosičky
(Dominika Szotáková, Ema Bumberová, Johana Krišáková, Jaroslav Bendzák, Pavol Bumbera, Zoltán Šipoš, Pavol Kostovčík, František Baláž, Jakub Ďurík)

5.- 8. miesto:  Jaslo, Prúdové lietadlá, Simsonovci, Phaaa
9. - 12. miesto:  Svojina, Rising Stars, Mačičky, Skrine a cica
12. - 15. miesto: Pravdaže, U-chyláci, Flinstonovci

Najlepšia hráčka: Ivana Sremaňáková (Myši)
Najlepší hráč: Patrik Germuška (Región Malex)
Najstarší hráč: Jaroslav Bendzák (Vosičky)

VK Michalovce a Peter Brendza



Uverejnené: 05.01.2015 14:26:27

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623