files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do brány Dukly sa vrátila skúsená opora

Brankárska otázka, to je už tradičný problém michalovskej Dukly. V jej bráne sa v ostatných troch sezónach vystriedalo viacero brankárov. V minulosezónnom play-off Michalovčanov držal nad vodou Ivan Fedor. Skúsený tridsaťštyriročný golman stál v bráne o špicu tabuľky bojujúceho prvoligistu aj v úvode tejto sezóny, no iba do dvanásteho kola. Po prehre 1:6 v Liptovskom Mikuláši by ste meno tohto brankára v zostave Michalovčanov hľadali márne.

Vtedy sa písal 17. október. Aj keď sa zdalo, že Ivan Fedor nefiguruje v zostave trénera Milana Staša z hráčskych dôvodov, pravda to nebola. Chýbal pre pracovné povinnosti, no to sa od decembra zmenilo. Posledný kalendárny mesiac začal odchovanec košickej brankárskej školy, ktorý okrem iného chytával aj za Poprad, Nitru, Trebišov, Banskú Bystricu či Prešov, v Michalovciach opäť s tréningovým procesom a tréner Staš ho vytiahol v tom najdôležitejšom čase. V súbojoch proti ďalším tímom z absolútnej špice tabuľky Bardejovu (1:6) a Detve (1:2) už stál Fedor v michalovskej bráne. Dukla síce v oboch dueloch ťahala za kratší koniec, no nebyť jeho, mohli byť prehry ešte vyššie. Fedor sa v oboch zápasoch blysol viacerými výbornými zákrokmi a proti lídrovi z Detvy sa prezentoval 39 úspešnými zákrokmi. Nepomohlo to však, keďže jeho spoluhráčom vyschol pušný prach... „V prvej tretine nášho súboja s Detvou som mal naozaj veľa roboty. Boli sme tam viackrát vylúčení. Od druhej tretiny si myslím, že sme mali viac z hry, tých šancí súper už tak nemal,“ rozhovoril sa po nedeľňajšej prehre 1:2 Ivan Fedor. V čom videl hlavné príčiny prehry, teda okrem streleckej koncovky jeho spoluhráčov? „O našej prehre rozhodla jedna chyba v predposlednej minúte. Bola to hrúbka počas našej presilovky. Miesto toho, aby sme rozhodli o výhre, inkasujeme. Bolo to o šťastí, ktorého mali hostia viac. Viac k tomu nemám, čo dodať...,“ dodal sklamane brankár michalovskej Dukly.

Formu časuje opäť na play-off

Ivan Fedor odchytal v decembri zatiaľ dva zápasy a ako sám hovorí, ešte to nie je celkom ono. „Na ľade som ešte krátko, musím sa do toho dostať. Každému hráčovi dáva najviac keď hrá, brankárovi zase keď pravidelne chytá. Na tréningoch aj v zápasoch urobím všetko preto, aby som sa do formy dostal pred najdôležitejšou časťou sezóny, play-off,“ skonštatoval michalovský brankár, na ktorého spolu s jeho spoluhráčmi čaká náročný záver roka. Michalovčania sa totiž v posledných dvoch kolách kalendárneho roka predstavia na ľadoch súperov. Najskôr v nedeľu odohrajú posledný duel tretej štvrtiny v Prešove a potom hneď v utorok, v predposledný deň roka, začnú poslednú štvrtinu základnej časti v Liptovskom Mikuláši. „Čaká nás náročný záver roka. Tak duel v Prešove, ako aj v Liptovskom Mikuláši, bude určite ťažký, pretože ide o tímy z prvej osmičky. Musíme sa na to dobre pripraviť a zabodovať, pretože strácať body už nemôžeme,“ dodal na záver Ivan Fedor.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.12.2014 10:14:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.