files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Staš: „Verím, že nás vysoká výhra správne navnadí na ťažký záver týždňa“

Osem gólov v sieti súpera by malo byť najvhodnejším stimulom a varovným prstom pre najbližších súperov. Michalovskí hokejisti síce zvíťazili v stredajšom zápase 30. kola prvej hokejovej ligy nad tímom SR 18 vysoko 8:2, no najťažších súperov majú ešte pred sebou. V piatok sa totiž „stašovci“ predstavia na ľade štvrtého Bardejova a v nedeľu privítajú v šlágri 32. kola lídra súťaže Detvu.

Výhru nad mladíkmi síce tréner Milan Staš nepreceňoval, no na druhej strane ho tešilo vysoké víťazstvo a aj to, že jeho zverenci neponechali nič na náhodu a po tretíkrát v sezóne vyprevadili mladíkov so šesťgólovou prehrou (predtým 7:1 a 6:0). „Bolo to víťazstvo z kategórie povinných. Prvá tretina však tomu nenasvedčovala. Mladíci dokázali s nami držať krok a dvakrát sa im podarilo vrátiť do zápasu,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla, ktorého hráči po prvej dvadsaťminútovke viedli 3:2. V tej druhej však už kontrolovali priebeh hry a súperovi v nej nasúkali päť gólov. „Táto tretina už bola v našej réžii. Vypracovali sme si gólové šance a tie sme aj využili. Po pohodlnom šesťgólovom vedení chlapci dali dole nohu z plynu a v podvedomí sa pravdepodobne šetrili na ťažký záver týždňa. Dúfam, že nás táto vysoká výhra správne navnadí na Bardejov a Detvu,“  uviedol krátko po zápase so SR 18 tréner HK Dukla Milan Staš. Toho potešil aj fakt, že jeho zverenci konečne pretrhli smolu v koncovke, ktorá ich prenasledovala v posledných zápasoch. „Samozrejme, že ma to teší. Naša útočná sila vzrástla príchodom kapitána Richarda Šechného. Jeho účasť na ľade je jasne vidno a takisto je vidno jeho geniálne prihrávky, ktoré vie dať iba on. Za stredajší zápas však musím pochváliť aj iných. Veľmi dobre zahral Banovský, ktorý hral s chuťou a šťastena sa mu odmenila troma gólmi. Ani ostatní hráči však za ním nezaostávali. Na druhej strane chválim aj mladíkov v drese súpera, ktorí dokázali byť nebezpeční, no chýbal im pokoj v zakončení, čo je v ich veku ešte normálne,“ vrátil sa ešte k zápasu so slovenskými mladíkmi tréner michalovských hokejistov.

Po povinnej jazde teraz čakajú na Michalovčanov súperi z iného súdku. V priebehu troch dní sa predstavia proti dvom ašpirantom na víťazstvo v prvej lige. Najskôr v piatok odohrajú zápas v Bardejove a potom v nedeľu privítajú lídra súťaže z Detvy. „Aj preto som rád, že sme pretrhli streleckú smolu a ôsmymi gólmi sa tak dobre naladili na týchto súperov. Čaká nás naozaj ťažký víkend, na ktorý sa musíme dobre pripraviť. Teraz sa sústredíme iba na Bardejov, kde nemáme čo stratiť. Favoritom je súper,“ podotkol Milan Staš, ktorý sa príliš nechcel zaoberať tým, že sa Bardejovčanom v poslednej dobe nedarí. „Podľa zloženia kádra sú favoritom súťaže. Majú štyri nabité päťky, no momentálne sú tu družstvá, ktoré sa im to snažia skaziť a zatiaľ sa im to darí. To, že sa im v posledných týždňoch nedarilo ja teraz riešiť nechcem. Sústredím sa na svoje mužstvo a na to, aby sme podali dobrý výkon my. V prvom rade musíme pozerať na samých seba a hodnotiť našu hru,“ dodal na záver tréner Milan Staš.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.12.2014 15:23:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.