files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po raketovom úvode zdolala Považskú Bystricu

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v zápase 30. kola prvej hokejovej ligy na domácom ľade nad tímom HK 95 Považská Bystrica 6:3 a po dvoch porážkach konečne zabodovali naplno. Góly michalovskej Dukly zaznamenali postupne Ľuboš Fajčák, Patrik Huňady, Filip Podsedlý, Dalibor Mikula, Ján Šeliga a navrátilec po zranení Richard Šechný. Zverenci trénera Milana Staša sa najbližšie predstavia opäť na domácom ľade, keď v rámci 30. kola prvej hokejovej ligy privítajú v stredu 17. decembra o 17.00 slovenskú osemnástku.

Michalovskí hokejisti nastúpili na domáci ľad síce aj s kapitánom Richardom Šechným, no bez trojice útočníkov Jakuba Lineta, Petra Cmoreja a Petra Čížeka, ktorých trápia menšie zdravotné problémy. Aj napriek tomu mali raketový štart do zápasu, keď po piatich minútach viedli 3:0. Zverenci trénera Milana Staša od úvodu zatlačili mladíkov v drese súpera do ich pásma a pri signalizovanom vylúčení otvoril skóre Ľuboš Fajčák - 1:0. Strelený gól im však z apetítu neubral. Krátko po uplynutí minúty hry unikla dvojica Tkáč - Huňady a druhý menovaný tiesnený dopravil puk za bezmocného Buliša - 2:0. Po piatich minútach hry už bolo 3:0, potom čo krásnu prihrávku Šterbáka využil Filip Podsedlý. Keď následne v dvanástej minúte junior Mikula strelil štvrtý gól domácich, zdalo sa, že tí dajú zabudnúť na streleckú nemohúcnosť z predchádzajúcich zápasov. Opak však bol pravdou. Prišlo uspokojenie a na hokejky hráčov Dukly sa v koncovke vrátila nervozita. V prvej tretine spálil tutovku Igor Hálas, ktorý netrafil odkrytú bránu hostí, v druhej tretine si brankár Buliš krásne poradil s ďalšou tutovkou Drotára a keď svoje ďalšie šance nevyužili Halás, Huňady a Šeliga, prišiel zaslúžený trest od bojujúcich Považanov. V 34. minúte unikol Ižvolt s Koledom a po strele prvého menovaného sa menilo skóre aj na druhej strane 4:1. To ešte v druhej tretine nebolo zo strany Považanov všetko. Tí totiž najskôr prežili drvivý tlak Dukly a jednu sekundu pred koncom prostrednej časti upravil na 4:2 Jakub Rufati. Domáci teda aj keď boli možno o dve triedy lepší, nemali víťazstvo v rukách a naďalej sa museli strachovať o výsledok. To vycítil aj divák, ktorý ich do šatni po druhej tretine odprevadil piskotom. V tretej tretine sa Michalovčania od začiatku snažili rýchlo definitívne rozhodnúť, no proti bola koncovka. Až v 53. minúte ich počas presilovej hry strelou od modrej upokojil Ján Šeliga a následne počas ďalšej presilovky upravil Richard Šechný už na 6:2. Posledné slovo v stretnutí patrilo hosťom, keď v 56. minúte Horňák nachytal na hruškách Němca a stanovil konečný výsledok na 6:3.

HK Dukla Michalovce - HK 95 Považská Bystrica 6:3 (4:0, 0:2, 2:1)
Góly: 1. Fajčák (Šechný, Drotár), 2. Huňady (Tkáč), 5. Podsedlý (Šterbák), 12. Mikula (Huňady, Tkáč), 53. Šeliga (Majerník) pres/1, 54. Šechný (Šterbák, Fajčák) pres/1 – 34. Ižvolt (Koleda), 40. Rufati (Kovačevič), 56. Horňák (Rufati, Pacalaj)
Vylúčení: 7:6. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba - Hric, Smerek. Divákov: 700.
HK DUKLA: Němec - Kubát, Šterbák, Šeliga, Urban, Brijá, Tkáč, Buraľ - Drotár, Šechný, Fajčák - Banovský, Majerník, Halás - Fedorko, Huňady, Podesdlý - Mikula, Huňady, Schnelly.
HK 95: Buliš - Balušík, Koleda, Pacalaj, M. Mikuš - Trenčan, Ján Zlocha ml., Ligas - Horňak, Šedivý, Ižvolt - Kovačič, Rufaty, Kudlej - Švantner, Kožúrik.



Uverejnené: 12.12.2014 19:55:08

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623