files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s cieľom opäť dobyť „slovenský Rím“

Po päťbodovom týždni prišiel bezbodový. Michalovskí hokejisti minulý týždeň absolvovali iba jeden ligový zápas, v ktorom prehrali v Spišskej Novej Vsi 2:3 a Spišiaci tak preťali ich štvorzápasovú víťaznú sériu. „Vojaci“ ale nezúfajú a na víťaznú vlnu sa chcú vrátiť čo najskôr, už v stredu v Trnave.

Vráťme sa ale ešte k duelu na Spiši. Proti Spišiakom sa michalovskej Dukle v tejto sezóne vôbec nedarí. V prvej časti im podľahli na ich ľade 4:6, potom doma prehrali ešte výraznejšie 1:6. Nezabodovali ani do tretice, no tentoraz boli k bodom najbližšie. Po prehre 2:3 si Michalovčania môžu kvôli žalostnej koncovke búchať hlavu o stenu, pretože víťazstvo bolo tentoraz veľmi blízko. „Myslím si, že sme zápas mohli spokojne vyhrať, boli sme totiž lepší ako domáci,“ rozhovoril sa obranca HK Dukla Vladimír Urban, ktorý následne dodal. „Rozhodli jednoznačne naše nepremenené gólové príležitosti. Mali sme ich tam požehnane. Škoda ich, pretože sme mohli bodovať.“ Bývalý bek Liptovského Mikuláša, Trenčína či Piešťan videl dôvod prehry aj v častých vylúčeniach tímu. Na Spiši zaznamenali „stašovci“ až deväť vylúčení, čo je vo vyrovnaných zápasoch veľmi veľa. „Máte pravdu, je to veľa. Súper síce v presilovke strelil gól iba raz, no nám tie oslabovky zobrali veľké množstvo síl. Ubránili sme sa, sily však chýbali v samom závere,“ vrátil sa ešte k duelu na Spiši Vladimír Urban.

Aj duel na Spiši ukázal, že prvá hokejová liga je v tejto sezóne vzácne vyrovnaná. Družstvá sú v tabuľke tesne naskladané a prvých osem či deväť tímov dokážu zdolať každého. Favoriti sa teda musia mať na pozore, pretože o ich umiestnení po základnej časti môže rozhodnúť každý jeden bod a zakopnutia môžu veľmi mrzieť. „Máte stopercentnú pravdu. Ani si nepamätám, kedy bola prvá liga takto vyrovnaná. Je to len plus. Aj preto si myslím, že o všetkom sa bude rozhodovať až v samom závere, teda chlieb sa bude lámať až vtedy,“ podotkol obranca, ktorý si finále prvej ligy zahral už dvakrát, no zakaždým jeho družstvo zastavil Bardejov. Prvýkrát to bolo v sezóne 2011/2012 v drese Piešťan, druhýkrát minulú sezónu už v Michalovciach.

Michalovčania tento týždeň nabehnú už na pravidelný stereotyp. Odohrajú v ňom totiž opäť dva zápasy. Ten prvý opäť na ľade súpera. V stredu sa predstavia v Trnave, proti ktorej im v minulej sezóne príliš ruže nekvitli a zlomili to až v semifinále play-off. V tejto sezóne je to však inak, pretože proti „Bílim andelom“ zaznamenali v dvoch zápasoch plných šesť bodov. „Síce sme nad týmto tímom dvakrát vyhrali, no boli to ťažké zápasy. V Trnave sa hrá vždy ťažko. Ide o mužstvo zložené z mladých chlapcov, ktorí veľa korčuľujú a sú nepríjemní. Musíme hrať takticky a hlavne sa vyvarovať zbytočných vylúčení, nie ako posledný zápas v Spišskej Novej Vsi,“ zdôraznil Vladimír Urban, ktorý spoločne so svojimi spoluhráčmi v tejto sezóne najskôr vyhral v Trnave 1:0 a potom aj na domácom ľade 5:2. Futbalové víťazstvo v „slovenskom Ríme“ by bral Urban aj tentokrát. „Určite áno. Viezli by sme tri body, čo je v tomto smere najdôležitejšie.“   

Peter Brendza



Uverejnené: 08.12.2014 21:43:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.