files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla ani do tretice na Spišiakov nevyzrela

Aj po strede ostáva v prvej hokejovej lige jediným tímom, ktorý michalovská Dukla v tejto sezóne nezdolala Spišská Nová Ves. Tentoraz však boli Michalovčania k bodom najbližšie. Na Spiši totiž prehrali iba rozdielom jedného gólu 2:3, čo je však pri hladkých predchádzajúcich prehrách (4:6, 1:6) iba chabou útechou. Faktom je, že Michalovčania po tejto prehre vypadli z prvej trojky, keď sú po 26. kole na štvrtom mieste, iba s minimálnou štvorbodovou stratou na prvú Detvu (tá má o jeden odohratý zápas viac) a dvojbodovou práve na druhých Spišiakov.

Nezaspäť úvod zápasu a vyvarovať sa zbytočných faulov. Takéto slová sa pred šlágrom stredajšieho 26. kola ozývali z michalovskej šatni. Realita? Prvý inkasovaný gól hneď v 32 sekunde a deväť menších trestov s dvoma vyššími hovoria o niečom inom. Aj tréner Milan Staš sa pri svojej analýze zápasu prizastavil práve pri týchto dvoch aspektoch. „Vôbec nám nevyšiel vstup do zápasu. Hneď pri prvom striedaní sme inkasovali prvý gól,“ rozhovoril sa michalovský lodivod, ktorého zverencom sa podarilo v 4. minúte zásluhou Marcela Šterbáka vrátiť do zápasu a v ďalšej časti prvej tretiny boli lepším tímom. Doplatili však na koncovku. „Ku cti chlapcom slúži, že sme sa rýchlo z inkasovaného gólu otrepali. Celkom slušne sme korčuľovali, mali sme dobrý pohyb, no žiaľ, nešlo nám to v koncovke,“ zdôraznil Milan Staš. Práve koncovka bola dôležitá v ďalšom úseku zápasu. Zatiaľ čo Michalovčania v druhej tretine nevyzreli na brankára Adama Trenčana ani raz, ich golman Karel Němec lovil puk zo siete až dvakrát a Spišiaci tak mali po dvoch tretinách dvojgólový náskok 3:1. „Stále sme chceli s výsledkom niečo urobiť. Boli aj šance, no po kontaktnom góle nás pribrzdili vylúčenia. Keďže nám v závere nevyšla ani power-play, zo Spišskej sme sa vrátili bez bodu. Rozhodli naše nepremenené šance a veľa vylúčení na našej strane“ uzavrel hodnotenie duelu tréner HK Dukla Michalovce.

Chýbala Šechného myšlienka

Ten ukázal aj na ďalší dôležitý faktor, ktorý mohol ovplyvniť výkon jeho zverencov. Už tretí duel mu totiž chýbala predĺžená ruka na ľade, kapitán a asistent trénera v jednej osobe Richard Šechný. „Máme najlepšie strieľajúci tím v prvej lige, no pri jeho absencii sme sa druhýkrát po sebe zmohli iba na dva góly. Chýba nám jeho myšlienka a prihrávka, ktorú vie vyčarovať asi iba on. Ani na Spiši nebola hra z našej strany najhoršia, chýbalo tomu však to korenie, čiže góly,“ uviedol Milan Staš k absencii Richard Šechného.

 

Hre Michalovčanov podľa trénera chýbala myšlienka zraneného kapitána Richarda Šechného

Zaváhali aj priami konkurenti

O stredajšom 26. kole prvej hokejovej ligy by sa dalo hovoriť, ako aj o pohrome favoritov. Ani jeden tím z prvej trojky totiž nebodoval. Líder z Detvy padol v Liptovskom Mikuláši (2:5), no a premiéra na trénerskej stoličke Bardejova nevyšla ani Miroslavovi Ihnačákovi, ktorého zverenci prehrali v Topoľčanoch 1:2. Všetko to využili Spišiaci, ktorí sa po výhre nad michalovskou Duklu katapultovali na druhé miesto v tabuľke. „Na jednej strane je to pre nás dobré, no na ich výsledky príliš nepozeráme. Uberáme sa totiž vlastnou cestou. Teraz sme síce klesli na štvrté miesto, no tá strata je minimálna a stále si držíme kontakt s čelom tabuľky,“ podotkol Milan Staš, ktorého zverenci budú mať vzhľadom na odstúpenie Prievidze z ligy v piatkovom 27. kole voľno. Bez tréningového procesu však neostanú. „To rozhodne nie. Na štvrtok som naplánoval regeneračný tréning a v piatok či nedeľu trošku zatlačíme. Voľno teda využijeme na dobitie bateriek, aby mali hráči pri náročnom závere roku dostatok síl,“ podotkol na záver tréner michalovských hokejistov.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.12.2014 12:31:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.