files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trojgólová prehra Sloveniek s Ukrajinou

Slovenské hádzanárske reprezentantky podľahli v úvodnom prípravnom stretnutí proti Ukrajine v Michalovciach 27:30, aj keď do prestávky ešte viedli 13:10. Obe stretnutia sú generálkou oboch tímov na blížiaci sa európsky šampionát v Chorvátsku a Maďarsku. Odvetný duel medzi týmito súpermi sa uskutoční pred televíznymi kamerami Sport 2 v nedeľu 30. novembra 2014 na rovnakom mieste, ale už so začiatkom o 15.00 hod.

 

Slovenské reprezentantky podľahli v úvodnom prípravnom stretnutí Ukrajine 27:30 a z pohľadu Iuventy mali tiež prevahu Ukrajinky. Na súpiske Slovenska sa objavili hráčky Lucia Gubiková, Patrícia Wollingerová a Tatiana Trehubova, na ukrajinskej zase Oleksandra Krebs, Viktória Krasko a Jevgenija Levčenko, nuž a asistentom trénera Leonida Ratnera bol Borys Petrovskyj. Perličkou duelu bol fakt, že reprezentácia Ukrajiny nastúpila v požičaných dresoch miestnej Iuventy Michalovce, keďže Ukrajine dorazili nesprávne veľkostné sady dresov.

Prvý polčas prípravného duelu s našimi východnými susedmi zvládli lepšie Slovenky. Tie boli v prvej tridsaťminútovke ustavične vo vedení. Domáce hráčky boli strelecky efektívnejšie a keď v prvej päťminútovke trikrát úspešne zasiahla Simona Súlovska v bráne, nečudo, že po premenej sedmičkeTrehubovej viedli v piatej minúte 4:1. Trojgólovým vedením viedli Slovenky aj v 9. minúte, kedy Lýdia Jakubisová upravila na 5:2 a takisto aj o tri minúty neskôr, potom čo Andrea Czánik z postu pivota dávala na 7:4. Ukrajinky sa ale oklepali. Následnú trojminútovku vyhrali 3:1 a za stavu 8:7 si v 15. minúte tréner Dušan Poloz zobral oddychový čas. Ten zabral, keďže o tri minúty neskôr vyhrávali Slovenky po góle Réky Bizíkovej opäť rozdielom troch gólov (10:7). Následne sa šesť minút strelecky nepresadil ani jeden tím,  až v 24. minúte bola úspešnou realizátorkou pokutového hodu Martina Školková, ktorá upravila na 11:7. Štvorgólovým rozdielom viedli Slovenky aj tridsať sekúnd pred koncom, kedy Michnová podstrelom dávala na 13:9. Posledné prvopolčasové slovo ale patrilo hosťujúcej Borščenko, ktorá sedmičkou po čase stanovila polčasové skóre na 13:10 v prospech Slovenska.

Aj keď prvopolčasové skóre dávalo nádej Slovenkám na cenné víťazstvo, začiatok druhého dejstva všetko zmaril. Domáce hráčky sa nevyvarovali zbytočných chýb a vylúčení, no a to malo za dôsledok, že Ukrajinky otočili skóre vo svoj prospech. Po troch minútach hry vyrovnala Pidpalová na 14:14 a po góle tej istej hráčky o minútu neskôr sa Ukrajinky po prvýkrát v zápase dostali do vedenia (14:15). Zverenky trénerskej dvojice Rattner - Petrovskyj aj naďalej diktovali tempo hry. Keď v 39. minúte Borščenko zvýšila ich vedenia na 18:15, domáca lavička na nepriaznivú prvú deväťminútovku, ktorú prehrala 2:8 zareagovala oddychovým časom. Ani ten však rozbehnuté súperky nezastavil. V 45. minúte Ukrajinky výhravali po góle Peredyj rozdielom piatich gólov (19:24), desať minút pred koncom po presnom zásahu Volovnikovej už dokonca vyhrávali o šesť gólov (20:26). Slovenky síce odpovedali gólmi Školkovej a Dubajovej (22:26), vytúžený obrat to však neprinieslo. Naše východné susedky totiž kontrovali troma gólmi v rade a za stavu 22:29 bolo v 55. minúte rozhodnuté, kto sa stane víťazom prvého prípravného duelu. Domáce hráčky ešte síce v závere znížili na rozdiel troch gólov, na viac sa však už nezmohli, a tak sa z víťazstva po druhopolčasovom obrate tešili Ukrajinky, ktoré zvíťazili 30:27.  

Štatistika

Slovensko - Ukrajina 27:30 (13:10)

Pok. hody: 5/4 - 5/4, vylúčené: 4 - 7. Rozhodovali: Daňo a Sabol - 1000 divákov.

SLOVENSKO: Súlovská, Gubiková, Ž. Tóthová - Rajnohová, Blažeková 1, Kertészová, Beňušková 1, Czánik 1, Wollingerová, Szarková, Michnová 3, Súkenníková 1, Jakubisová 4, M. Školková 7/2, Trehubová 3/2, R. Bíziková 1, Minarčíková, Dubajová 5.

UKRAJINA: Hiliazdetinova, Krebs - Pidpalova 4, Krasko 1, Borščenko 8/3, Andrijčuk, Perederyj 2, V. Beľmas, Umanec 2, Lezinska, Smbatyan 1, Volovnik 4, Reďka 3, Stelmach, Zorja 1, Nikolajenko 2, Kot 2, Levčenko.



Uverejnené: 29.11.2014 21:02:34
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.