files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla so štvrtým víťazstvom v rade

V súboji dvoch Dukiel aj do tretice v sezóne bola úspešnejšia michalovská. Tá sa však na svoje štvrté víťazstvo v rade musela poriadne natrápiť a o výhre jej hráčov rozhodlo až predĺženie, konkrétne presilovka domácich, ktorú zužitkoval jednu sekundu pred návratom hosťujúceho Kalináča Martin Drotár a po jeho góle tak duel skončil 3:2 v prospech michalovskej Dukly.  

V treťom meraní síl v 25. kola prvej hokejovej ligy boli Seničania k víťazstvu nad Michalovcami najbližšie. Kto totiž čakal, že po výhrach 8:1, či 6:3 Michalovčania opäť spravia so Záhorákmi krátky proces, musel sa mýliť. Ešte sedem minút pred koncom totiž hostia viedli 2:1 a aj keď mali hráči domácej Dukly prevahu, do čistej gólovej šance sa dostať nevedeli. Ukázalo sa, aký je pre jej hru dôležitý center prvej formácie a kapitán tímu Richard Šechný. Ten pauzoval pre zranenie a hre Michalovčanov bez neho chýbala myšlienka, a vo viacerých prípadoch aj presná gólová prihrávka. „Rišo nám chýbal, to je jasné. Aj keď už má svoj vek, je stále produktívnym a pre tím dôležitým hráčom,“ uviedol na margo absencie kapitána a asistenta trénera v jednej osobe lodivod HK Dukla Michalovce Milan Staš.


 Nekompromisný verdikt hlavného rozhodcu znamenal trestné strieľanie. To však Ivan Fedokro nevyužil

Jeho zverencom sa napokon podarilo vyrovnať, keď v 53. minúte prekonal vynikajúceho Peksu Štefan Majerník, ktorý tak nasmeroval duel do predĺženia. Nemuselo však k nemu vôbec dôjsť. Domáci totiž v poslednej minúte duelu počas presilovky zatlačili a keď hosťujúci Videlka zaľahol puk v bránkovisku, hlavný rozhodca Husár sedem sekúnd pred koncom riadneho hracieho času nekompromisne nariadil trestné strieľanie. Ivan Fedorko ale odmietol rolu hrdinu a o víťazovi tak musel rozhodnúť normálny hrací čas. „Po každom tréningu máme nájazdy a Ivan ich zvláda veľmi dobre. Veril som, že sa mu to môže podariť aj teraz. Chcel som tam dať praváka, no žiaľ nevyšlo mu to,“ zdôraznil Milan Staš. Jeho hráči si v súboji dvoch Dukiel neraz vylomili zuby na brankárovi súpera Marekovi Peksovi. „Sú aj takéto zápasy, keď sa vám v koncovke nedarí. Neviem kvôli čomu, ale na našich hokejkách bola obrovská nervozita. Samozrejme, divák chce vidieť víťazstvá, no nedá sa, aby sme v každom zápase strelili šesť, sedem, osem gólov,“ podotkol tréner michalovskej Dukly.

 

Vyhrali, aby mali voľno

Vzhľadom k tomu, že sa Prievidza z prvej ligy odhlásila a práve budúci piatok mala nastúpiť v Michalovciach, absolvujú „stašovci“ budúci týždeň iba jeden duel, na ľade Spišskej Novej Vsi. Aj preto sa tréner Staš rozhodol pre motiváciu svojich zverencov, ktorým sľúbil, že v prípade víťazstva im odpadne nedeľňajší tréning a budú mať konečne voľný víkend. To sa im nakoniec po góle Martina Drotára v predĺžení aj podarilo. „Samozrejme, že aj to nás hnalo dopredu, chceli sme vyhrať, aby sme mali voľnú nedeľu,“ s úsmevom na perách poznamenal po stretnutí Štefan Majerník, ktorý sa postaral o to, že zápas skončí v normálnom hracom čase remízou. Sedem minút pred koncom totiž zužitkoval perfektnú robotu svojich kridelníkov Petrov Čížeka s Cmorejom a gólom do prázdnej brány poslal zápas do predĺženia.

„Určite, že to bola robota celého útoku. Ja som bol na správnom mieste a stačilo iba puk zasunúť do brány.“ Michalovčania tak zaznamenali štvrté víťazstvo v rade a opäť sa v tabuľke bodovo pričlenili k Bardejovu, ktorý má na druhom mieste lepšie skóre. Obom tímom mierne odskočila Detva. Tá má v tabuľke na prvom mieste štvorbodový náskok, ale aj o jeden odohratý zápas viac. „Súťaž je nesmierne vyrovnaná. Ani si nepamätám, kedy bola až takto. V prvej osmičke tímov môže zdolať každý každého a aj preto je dôležitý každý bod. Do konca súťaže je ešte dosť kôl a podľa mňa sa bude chlieb lámať práve v posledný mesiac roku. Musíme sa teda sústrediť na každý jeden zápas a ísť za každým víťazstvom. Tak to bude aj v stredu v Spišskej Novej Vsi,“ uzavrel debatu center druhej michalovskej lajny.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.11.2014 13:29:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.