files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trojbodový darček trénerovi aj manažérovi, v piatok doma proti Senici

Hokejisti HK Dukla Michalovce druhýkrát na ľade priemerných Topoľčian nepadli. Zverenci trénera Milana Staša sa poučili z prehry v druhom kole (1:7) a v stretnutí 23. kola prvej hokejovej ligy zaknihovali svoje sedemnáste tohtosezónne víťazstvo, keď zvíťazili 4:2.

Michalovčania o svojom víťazstve rozhodli už v prvej tretine. Najskôr v štvrtej minúte rozvlnil sieť domáceho brankára Račka Martin Schnelly a potom sa dvakrát v priebehu jeden minúty do čierneho trafil aj Zoltán Kubát. Domáci na konci prvej tretiny kontrovali presilovkovým gólom Guričana, no Martin Drotár v samom závere druhej tretiny definitívne naklonil misky váh na stranu michalovskej Dukly. Tá síce ešte raz inkasovala, keď v poslednej minúte skóroval Fusek, no to nezmenilo nič na tom, že jej hráči si pripísali na svoje konto tretie víťazstvo v rade. „Nebol to ľahký zápas,“ rozhovoril sa michalovský útočník Martin Schnelly. „Určite sme mysleli aj na to, že sme tam v druhom kole prehrali. Na začiatku sme boli trochu stuhnutí. Pripisujem to dlhej ceste, po ktorej sa vždy hrá ťažko. Aj napriek tomu nám prvá tretina vyšla a práve v nej sme rozhodli o našom víťazstve. Urobili sme si pohodu, no musím povedať, že tá hra z našej strany nebola optimálna a určite vieme hrať aj lepšie,“ pridal aj trochu kritiky do vlastných radov odchovanec trebišovského hokeja v službách michalovskej Dukly. Michalovčania tak k stredajším narodeninám a štvrtkovým meninám dali krásny trojbodový darček trénerovi Milanovi Stašovi. Navyše, v stredu oslávil narodeniny aj manažér tímu Peter Tirpák, ktorému tak hráči venovali víťazstvo takisto. „Už pred samotným zápasom sme si hovorili, že im venujeme víťazstvo k narodeninám. Som veľmi rád, že sa to nakoniec podarilo. Trénera sme výkonom nepotešili, no výsledkom asi áno,“ podotkol Martin Schnelly.

Pozor na produktívny útok

Po Prešove a Liptovskom Mikuláši tak Michalovčania zdolali aj Topoľčany a opäť majú menšiu víťaznú šnúru. Tú budú môcť natiahnuť už v piatok, kedy v domácom zápase privítajú v súboji dvoch Dukiel nevyspytateľnú Senicu. Tú síce dvakrát v tejto sezóne zdolali (doma 8:1, vonku 6:3), no v poslednou období sa Záhoráci rozbehli. V posledných piatich zápasoch až štyrikrát vyhrali a naposledy zvíťazili vysoko 7:1 na ľade Trnavy. Nečudo tak, že záhorácka Dukla je už na šiestom mieste tabuľky a pomaly ale isto začína atakovať prvú päťku. „V poslednej dobe im to fakt ide a preto sa musíme mať v piatok na pozore. Určite budú nabudení a chcú nám vrátiť tie dve prehry. Aj preto ľahký zápas neočakávam,“ varuje Martin Schnelly, podľa ktorého si bude musieť dať Dukla pozor hlavne na produktívnu dvojicu Martin Kalináč - Roman Jurák, ktorá v priebehu doterajšej sezóny nazbierala dokopy solídnych 88 kanadských bodov (Kalináč 50, Jurák 38). „Osobku na nich určite hrať nebudeme, no trošku zvýšenú pozornosť si táto dvojica zaslúži. Sú to nosní hráči súpera a preto si na nich musíme dať pozor,“ uzavrel debatu dvadsaťtriročný Martin Schnelly.

Prievidza skončila

Dvadsiate tretie kolo prvej hokejovej ligy prinieslo aj jednu ďalšiu zaujímavosť. Prievidza totiž nepricestovala na duel do Spišskej Novej Vsi a to znamená tretiu kontumačnú prehru, a vylúčenie zo súťaže. O jej osude, ako aj o doterajších jej zápasoch sa rozhodne za zeleným stolom. Vedeniu ligy aj zväzu sa tak naplno vrátilo to, že Prievidžanov aj napriek finančným nezrovnalostiam pustili pred sezónou do prvej ligy a na ďalšie ponuky oveľa solventnejších klubov, ktoré chceli rozšíriť rady prvoligistov, sa ani nereagovalo...

Peter Brendza



Uverejnené: 27.11.2014 14:06:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.