files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla k „Žochárom“ po víťazstvo

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa po dvoch domácich zápasoch v rade, v ktorých sa opäť vrátili na víťaznú vlnu, opäť predstavia na ľade súpera. V stredu v rámci 24. kola prvej hokejovej ligy ich čaká duel na ľade Topoľčian, ktorým majú čo vracať, keďže prvý vzájomný zápas u nich prehrali vysoko 1:7. Následne na domácom ľade zvíťazili hladko 8:0 a nič iné, ako víťazstvo na západe Slovenska neberú ani teraz.

Michalovčania naposledy dvakrát zaknihovali na domácom ľade víťazstvá, hoci sa na ne poriadne nadreli. Najskôr zdolali v súboji tabuľkových susedov Prešov 6:5 po samostatných nájazdoch a potom pokorili po päťgólovom uragáne v prvej tretine aj Liptovský Mikuláš, ktorý porazili po výsledku 6:3. „Získali sme päť zo šiestich možných bodov, takže z tohto pohľadu je určite spokojnosť. Síce sme nezískali maximálny počet bodov, čo sme aj chceli, no boli to ťažkí súperi a divákom sa zápasy určite páčili,“ zhodnotil minulý týždeň útočník HK Dukla Michalovce Peter Čížek. Toho sme sa následne opýtali, čo sa vlastne s Duklou v piatkovom zápase proti Liptovskému Mikulášu stalo, keď po prvej tretine viedla 5:0, no z kabíny vyšli jej hráči ako vymenení. „Jednoducho sme sa asi uspokojili. Z našej strany prišiel laxnejší pohyb, čo okamžite súper trestal. Asi sme si mysleli, že sa nič nemôže stať, no súper nám ukázal, že môže,“ zdôraznil druhý najproduktívnejší hráč HK Dukla v sezóne, ktorý v doterajších 22 zápasoch zaznamenal 26 bodov za trinásť gólov a rovnaký počet asistencií.

Michalovčania si tak minulý týždeň upevnili tretiu priečku v tabuľke. Na vedúcu Detvu momentálne strácajú štyri body (Stredoslováci ale majú o jeden odohratý zápas viac), na druhý Bardejov majú stratu troch bodov. Najbližšie sa „stašovci“ predstavia u súpera, keď odohrajú duel v Topoľčanoch. Pri „Žochároch“ sa musia mať na pozore, veď v druhom kole tam vysoko prehrali 1:7. „Nie je tam najlepšie hokejové prostredie od štadióna, cez svetlá. Musíme sa na tento duel dobre pripraviť. Okrem nás tam totiž stratili body aj ďalší favoriti. Keď chceme uspieť, musíme sa vyvarovať tých chýb, čo sme urobili predtým. Jednoducho treba viac korčuľovať, dobre brániť a hlavne sa nedopúšťať zbytočných vylúčení, na ktoré sme doplatili vtedy. Takisto nemôžeme pustiť domácich do viacgólového vedenia, pretože potom sa proti ním hrá ťažko. Musíme odmakať plných šesťdesiat minút a vtedy si môžeme odtiaľ odviezť tri body,“ uzavrel debatu Peter Čížek.     

Peter Brendza



Uverejnené: 25.11.2014 14:44:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.