files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla prvýkrát v sezóne zdolala Liptákov

Michalovskí hokejisti si aj v druhom domácom dueli v rade pripísali víťazstvo, keď po Prešove (6:5 po samostatných nájazdoch) pokorili aj Liptovský Mikuláš, ktorý zdolali 6:3. Divák si prišiel na svoje hlavne v prvej tretine, ktorú domáci vyhrali 5:0! Potom ale trikrát inkasovali a zápas, v ktorom sa zdalo, že bude skoro rozhodnuté, bol rázom zdramatizovaný.

Ako keby ich vymenili. Hokejisti HK Dukla Michalovce síce v 23. kole prvej hokejovej ligy na domácom ľade zdolali celok MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:3 a prvýkrát v sezóne si pripísali cenný skalp Liptákov, no poriadne sa zahrali s nervami svojich fanúšikov. „Do zápasu sme vstúpili výborne. Rýchlo sme sa ujali vedenia a hrali to, čo sa od nás očakáva. Chceli sme sa nich vybehnúť a hrať agresívne. To sa nám aj darilo. Druhá tretina nám absolútne nevyšla a hosťom sme umožnili vrátiť sa do zápasu. To sa proti takýmto súperom stávať nemôže. V princípe by som zápas zhodnotil takto. Prvý tretina fantastická, druhá katastrofa a v tretej sme si vstúpili do svedomia a aspoň trochu napravili zlý dojem z nepodarenej druhej tretiny,“ poznamenal k súboju s Liptákmi Martin Drotár, ktorý v stretnutí zaznamenal hetrik, keď vsietil druhý, štvrtý a šiesty gól Dukly.

S jeho slovami sa dá úplne súhlasiť. Po fantastickej prvej tretine, ktorú vyhrala Dukla 5:0, sa Michalovčania asi zabudli v šatni. V druhej dvadsaťminútovke totiž prestali korčuľovať, súperovi nechávali priestor a ten to okamžite dokázal využiť. Liptáci v priebehu piatich minút troma gólmi poriadne zdramatizovali, po prvej tretine, z ich strany doslova stratený zápas. Čo sa stalo s dovtedy výborne fungujúcou michalovskou Duklou? „Neviem. Jednoducho sme sa uspokojili s päťgólovým vedením. Súper to okamžite využil. Chvalabohu, že sa k nám nedostal úplne na dostrel, pretože by bolo zle,“ uviedol michalovský kridelník elitnej formácie.

Dva góly v jedinom oslabení

V prvej tretine duelu medzi tretím a šiestym mužstvom prvoligovej tabuľky sa odohrala aj jedna kuriozita. Počas vylúčenia michalovského útočníka Petra Čížeka totiž hostia za stavu 0:3 nielenže jeho faul nepotrestali, no paradoxne v presilovke dvakrát inkasovali, keď ich prekvapili Martin Drotár s Richardom Šechným. „Nestáva sa to často. V oslabovke bolo našim cieľom, čo najdlhšie súpera udržať od brány, no a vidíte, strelili sme v nej dva góly,“ podotkol na záver Martin Drotár.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.11.2014 21:55:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.