files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania sa s jeseňou chcú rozlúčiť víťazne

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú pred sebou posledný jesenný krok. Už istý víťaz jesennej časti DOXXbet ligy skupina Východ, ktorý má po minulotýždňovej výhre v šesťbodovom zápase na pôde Zvolena na Stredoslovákov už náskok ôsmych bodov, privíta v sobotu o 13.00 v jesennej derniére na vlastnom trávniku v zemplínskom derby celok Slavoj Trebišov a nič iné, ako víťazstvo si jeho hráči ani nepripúšťajú.

Michalovčania minulý víkend triumfovali v súboji prvého celku s druhým na pôde MFK Lokomotíva Zvolen po góle Dominika Kuncu 1:0 a svojím protivníkom opäť odskočili na osem bodov. Navyše, triumfovali nad súperom, ktorý spolu s nimi takmer s určitosťou postúpi do jarnej nadstavby, takže sa im body od Hrona budú prenášať. Aj preto sa víťazstvo v doslova šesťbodovom zápase cení. "Na stretnutie proti tomuto tímu sme sa dobre pripravili," rozhovoril sa stopér MFK Zemplín Oliver Podhorín, ktorý následne k samotnému priebehu zápasu dodal. "So Zvolenčanmi sme doma remizovali 0:0. Vtedy hrali dosť defenzívne a boli sme vo veľkom očakávani, či aj doma nastúpia s defenzívnou taktikou. To sa nepotvrdilo, chceli hrať futbal. Viac sa snažili útočiť, neboli takí zalezení v obrane, ako u nás, čo nám vyhovovalo. Diváci videli medzišestnástkový futbal s minimom šancí. My sme jednu využili, domáci nie, takže sme sa zaslúžene tešili z víťazstva."

Zemplínčanom k cennej výhre výrazne pomohla červená karta domáceho Menicha z 54. minúty. Už o päť minút neskôr Dominik Kunca rozhodol, že tri body poputujú od Hrona k Laborcu. "Samozrejme, že nám tá červená karta pomohla. V takýchto zápasoch rozhodujú maličkosti. Neviem, či bola zápasovým zlomom, no určite to bol dôležitý moment zápasu. My by sme sa snažili vyhrať aj keby tú červenú kartu nedostali, no určite to bola pre nás výhoda, že domáci hrali o jedného menej. Víťazstvo vo Zvolene nás veľmi potešilo. Získali sme tri cenné body. Tie sú o to dôležitejšie, že sa pravdepodobne budú prenášať aj do nadstavby."

S jeseňou sa rozlúčiť víťazstvom

Vo Zvolene si tak Michalovčania v sedemnástom dueli druholigovej súťaže pripísali trinástu výhru a bezpečne s osembodovým náskokom vedú tabuľku. O štrnáste víťazstvo zabojujú v poslednom kole jesennej časti, v ktorom v sobotu o 13.00 privítajú Slavoj Trebišov. Pôjde teda o druhé jesenné zemplínske derby, v tom prvom zvíťazili Michalovčania u súpera 2:0. "Aj keď postavenie v tabuľke hovorí o niečom inom, určite to nebol ľahký zápas. Domáci sa vtedy vytiahli a robili nám obrovské problémy. Doplatili na to, že po prvom našom góle otvorili hru, čo sme využívali na rýchle kontry. Do nášho úvodného gólu to však bol absolútne vyrovnaný duel," podotkol Oliver Podhorín. Ten podobný výkon od Trebišovčanov čaká aj  v sobotu. "Myslím si, že ani tu neprídu s úplne defenzívnou taktikou. Im takisto pôjde o body do jarnej časti, takže kožu lacno určite nepredajú. My však chceme vyhrať a s úspešnou jeseňou sa tak rozlúčiť víťazstvom."  

Peter Brendza



Uverejnené: 21.11.2014 13:50:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.