files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prvý domáci zápas zvládla, v piatok proti Liptákom

Michalovská Dukla zaknihovala v prvom domácom zápase proti tímu z prvej osmičky víťazstvo. Zverenci trénera Milana Staša síce v stretnutí proti tabuľkovému súperovi P.H.K. Prešov trikrát doťahovali náskok súpera, no napokon to dotiahli do víťazného konca, keď získali dva body za víťazstvo 6:5 po samostatných nájazdoch.

Kto očakával, že Dukla roznesie Prešovčania podobne, ako v prípravnom zápase na začiatku septembra (10:3), musel sa veľmi mýliť. Hostia totiž podali výborný výkon a aj oni tak prispeli ku kvalitnému zápasu. Už v úvode otvoril skóre ich hráč Ľubomír Chovan a v prvej tretine sa ešte raz ujali vedenia, keď na 2:1 dával Tomčák. Dukla však zakaždým dokázala odpovedať. „Začiatok z našej strany nebol najlepší. Nehrali sme to, čo sme chceli a čo od nás vyžadoval tréner. Z našej strany bolo vidieť veľa chýb, našťastie však, dokázali sme na dva góly súpera rýchlo odpovedať,“ uviedol po východoslovenskom derby útočník HK Dukla Tomáš Banovský, ktorý v stretnutí najskôr vyrovnával na 1:1, potom dával na 4:2 a keď takýto stav svietil aj po druhej tretine, zdalo sa, že Michalovčania si v pohode pripíšu tri body. „Na vedenie sme sa veľmi nadreli, no rýchlo sme oň prišli. Súpera sme však dostali na koňa sami. Najskôr nepremeníme šance, potom prídu z našej strany zbytočné vylúčenia a v tých oslabovkách sme nehrali dobre. Zákonite tak Prešovčania nielenže vyrovnali, no dostali sa aj do vedenia,“ komentoval Banovský trojgólovú šnúru Šarišanov v prvej desaťminútovke tretej tretiny, ktorou sa dostali do vedenia 5:4. Práve jeden z odchovancov michalovského hokeja sa vo východoslovenskom derby cítil ako ryba vo vode. Prvýkrát v sezóne zaznamenal dva presné zásahy a pomohol tak Dukle k cennému víťazstvu 6:5 po samostatných nájazdoch. A v nich mohol dokonať hetrik, jeho strela sa však iba obtrela o Riečického pravú žŕdku. „Konečne sa mi zadarilo a aj ja som prispel k víťazstvu. Som preto za tie góly rád a dúfam, že ma to naštartuje k ďalším presným zásahom,“ podotkol autor piatich tohtosezónnych gólov.

Liptákom majú čo vracať

Michalovčania tak zvládli prvý z domácich duelov proti tímu, s ktorým v tejto sezóne ešte nevyhrali. Šarišanov síce zdolali až po samostatných nájazdoch, no aj tak získali prvýkrát v sezóne ich ligový skalp. Na rade je teraz druhý súper, Liptovský Mikuláš. S Liptákmi totiž „stašovci“ v tejto sezóne dvakrát ťahali za kratší koniec. Najskôr im podľahli v prvom kole na domácom ľade 3:4 po samostatných nájazdoch a potom padli aj na Liptove, kde prehrali 2:6. „Máme im čo vracať,“ poznamenal Banovský na margo piatkového súpera Dukly a následne dodal. „Liptáci majú dobré mužstvo a aj preto očakávam veľmi ťažký zápas, možno ešte ťažší, ako bol ten s Prešovom. Musíme sa snažiť hrať našu hru a hlavne sa vyvarovať tých chýb, čo sme sa dopustili v stredu, hlavne sa nemôžeme dať zbytočne vylučovať, pretože takí súperi, ako sú Liptáci, presilovky využívať vedia,“ zdvihol Banovský varovný prst a následne na záver dodal. „Keď sa toho všetkého budeme vyvarovať a do zápasu vstúpime tak, ako napríklad proti Bardejovu, som presvedčený, že sa z výhry budeme radovať my.“ 

(pb)



Uverejnené: 20.11.2014 19:44:49 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.