files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Urban strelil stý gól, Šeliga mu ho isto spočíta

Michalovská Dukla sa stala prvým tímom, ktorý zaznamenal v prvej hokejovej lige sto gólov. Štastným strelcom bol v súboji 22. kola proti P.H.K. 3b Prešov (6:5 po samostatných nájazdoch) obránca Vladimír Urban, ktorý bude musieť určite čo to prispieť aj do hráčskej kasičky. 

Michalovčania nastúpili do stretnutia s cieľom, čo najskôr súperovi odskočiť, no opak bol pravdou. Až dvakrát totiž museli v prvej tretine doťahovať náskok s chuťou hrajúcich Šarišanov. "Ten začiatok z našej strany nebol najideálnejší. Robili sme chyby, ktoré súper trestal. Chvalabohu sa nám dvakrát podarilo vyrovnať," skonštatoval obranca HK Dukla, ktorý presilovkovým gólom na 3:2 presne v polovici zápasu uzavrel prvú stovku michalovských gólov v tejto sezóne. Bude ho táto prekonaná méta niečo stáť? "Určite si to náš pokladník Jano Šeliga nenechá újsť, spočíta mi to a budem musieť niečo prihodiť do pokladničky," s úsmevom poznamenal Vladimír Urban, pre ktorého bol gól do siete Šarišanov už piatym tohtosezónnym.

Ján Šeliga (16) gratuluje k strelenému gólu Vladimírovi Urbanovi (7)

Spolu s ním sa v druhej tretine do čierneho trafil aj Tomáš Banovský a zdalo sa, že Michalovčania za stavu 4:2 v pohode dovedú duel do víťazného konca. Opak bol však pravdou. Mladí Prešovčania totiž v prvej desaťminútovke záverečnej časti kontrovali troma presilovkovými gólmi a rázom boli na koni oni. Čo sa vtedy s michalovskou Duklou stalo? "To neviem presne povedať, či nám ublížil rýchly kontaktný gól, alebo nás dvojgólové vedenie uspokojilo. Jednoducho sme prestali korčuľovať, nepreberali sme si ich v strednom pásme a navyše prišli naše zbytočné oslabenia, čo bola voda na ich mlyn," zdôraznil michalovský bek. Ešte šťastie, že sa jeho spoluhráčom rýchlo podarilo vyrovnať na 5:5 a zápas tak posunúť do predĺženia. Nemuselo to však byť takto. V záverečných minútach zápasu sa totiž hralo hore-dole a vedenie mohli na svoju stranu strhnúť obaja. "Mali sme šance aj na ďalší gól, no treba povedať pravdu, tie mal aj súper. Chvalabohu, že sme to rozhodli na trestné strieľania, no získať sme podľa mňa mali tri body," uzavrel debatu Vladimír Urban. 

Peter Brendza



Uverejnené: 20.11.2014 11:45:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.